kabızlık ve botulizm
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28236
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 17:11
Konu: kabızlık ve botulizm
Mesajı Yazan: elifazra
Konu: kabızlık ve botulizm
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 13:15
Merhaba doktor bey 9.5 aylık bir kızım var 15 gündür kabızlığı vardı. Bundan 20 gün önce bir kaç kez ballı limon verdim. Daha sonra 3 gün önce ballı limon verdim. daha sonra çocuk zayıf emmeye başladı hala öyle devam ediyor. Sanki dili tam kavramıyor gibi memeden sütü çıkaramıyor. emmek istiyor ama ememiyor. Çok tedirginim.İnternette botulizm diye bir zehirlenme türü ile ilgili bilgiler okudum. Acaba bal mı zarar verdi diye endişeleniyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Kabızlığı için duphalac verdi doktor.Bu arada iki doktora da gittim ama beni yeterince aydınlatmadılar. Lütfen bebeğimde kötü bir durum ola bilirmi bana acilen cevap verirseniz çok mutlu olurum selamlar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 14:35
Kabız diye, sert kakaya diyoruz... Çocuk 4-5 günde bir yumuşak kaka yapıyorsa, buna kabızlık denmez, bazı ( bilhassa sadece anne memesi alan) çocuklar için, normal bir durumdur. Çocuğu görmediğim için çocukta bir hastalık varmı bilemem. Genel durumunda bir düşkünlük varsa gösterin. Bu aylarda bebekler, memede kalış sürelerini çok azaltırlar, eskisi gibi 10-15 dakika değil, 2-3 dakikada memenin işini bitirip, dili ile meme ucunu iterler. Böyle bir durum varsa, bu normaldir. Tekrar bir değerlendirin, düşkünlük varsa gösterin.
|
Mesajı Yazan: elifazra
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 16:59
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çocuk sert kaka yapıyor bugün gittiğimiz doktor duphalac şurup ve bepanthen pomad yazdı. Genel durumu çok iyi yalnız emme durumunun değişmesi beni korkutuyor. Gittiğimdoktor kendisinin bir sorun görmediğini söyledi. HAREKETLERİ ÇOK İYİ.ek gıdaları yemede problem yok. Sadece kabızlık ve güçsüz emme durumu var. Bana ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 13:54
Duphalac'ı kullanabilirsiniz. Anne sütü az geliyor olabilir, süt teklif edin, alırsa, istediği kadar verin.
|
|