Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

inek sutu olur mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46302
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 22:18

Konu: inek sutu olur mu
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: inek sutu olur mu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 17:40
Iyi gunler hocam. Oglum 4 aylik oldu. Sutum yetmediginde mama yerine inek sütü vermek istiyorum. Eski mailleri okudum kutu sütlerini oneriyorsunuz. inek çiftligimizden sagilan sütlerden verirsek olur mu? eger olursa birkac sorum olacak
1- inek dogurduktan hemen sonraki süt verilir mi ya da kac gün geçmeli
2- verecegimiz inek sutünu kac dk kaynatmaliyiz
3- inek sütünu sulandirmamiz gerekir mi
4- daha önce ara ara bebegime mama veriyordum. Bir sıkıntı olmadi. Bu durumda inek sütü alerjisi yok demek mi oluyor
fazla uzattim affedin hocam. Simdiden tesekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 22:00
1- Inegin her turlu sutu verilirde,, yavru dana biraz annesinin sutunu icebilsin diye soylenmis olan bir "bayaz yalan" simdi bu hallere geldi... Insafsiz koylu, 3 kurus sut parasi icin, danayi ac birakiyor...
2- 1 tasim kaynatin, kaymagini atmayin, vereceginiz miktara isabet eden kaymagida cocugun yemesi gerekir. Yoksa, kabizlik olur..Kutu sutleri; "homojenizasyondan" gectikleri icin, kaymak tutmazlar.
3- 1/4 oraninda su ilave edin..Olcu olarakda, su ilavesinden onceki olcuyu esas alin..Zamanla su miktarini azaltarak kesin.   
Ilk 1 sene hicbir seye Allerji olmaz. Hadise; inek sutu proteinini hazmedememe sorunudur. Mamalarda bir problem cikmadigina gore, sutlerde de cikmaz.   
Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat