Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım grip mi oldu?(Acil lütfen)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27910
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 21:07

Konu: kızım grip mi oldu?(Acil lütfen)
Mesajı Yazan: dhurnali
Konu: kızım grip mi oldu?(Acil lütfen)
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 11:17
merhabalar kadir bey,20 aylık bir kızım var...dün bir öksürük başladı,hırıltılı nefes alıp veriyor,sanırım geniz akıntısı da var,arada bir ateş çıkıyor,ve bugün de isal başladı....bol bol emziriyorum,sıvı şeyler veriyorum,öğlen de babasına bal aldırıp ballı limon vereceğim...bunların dışında ne yapmamız lazım,tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı....yoksa bunlar yeterlimidir...şimdiden teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 13:30
Grip+ İshal= Domuz gribi.. Ama gözünüzde çok büyütmeyin, aynı grip tedavi eder gibi benim dediklerimi yapın, yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 11:51
doktor bey,dün gece çok sıkıntılı geçti, kızımın ateşi çok çıktı ve öksürükten uyuyamadı,1 ölçek calpol verdik...biraz ratlattı ateşi düştü...bugün sabah da doktora götürdük...akciğerleri temizmiş,gribin henüz başlangıcı,üst solunum yollarında enfeksiyon görünüyor dedi...ve bize şu ilaçları verdi...fakat size sormadan kullnmak istemiyoruz....

KLAVUNAT 200/28 mg şurup: bu antibiyotik  enfeksiyon içinmiş.

REFLOR 250mg liyofilize toz içeren şase: bu da isali içinmiş.

ACTİFED : Bu şurup da öksürük ve geniz akıntısı içinmiş.

kadir bey,ne yapalım,kullanmalımıyız bu ilaçları...??? 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2011 Saat 13:14
Actifed'i kullanırsanız, 1 hafta sonra çocuğunuza "Broşit başlangıcı" tanısı konacak... Hiçbirini kullanmayın..

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2011 Saat 10:45
kadir bey sizin dediğiniz gibi ilaçları vermedik...ateşi düştü,fakat hiçbir şey yemiyor,sadece emiyor...ballı limon,ıhlamur falan veriyorum ama reddediyor,sadece emiyor....burun akması ve geniz akıntısı çoğaldı,geceleri rahat uyuyamıyor.serum fizyolojik damlatıyoruz,geceleri yastığına cold-mix damlatıyoruz....isali hala devam ediyor,24 saat için de 2 defa yapıyor,ilk yaptığı zamanki gibi çok sulu değil fakat yine de cıvık....bir de bugün 2 defa kustu...öksürüyor arkasından da kusma geliyor...dilinde çok hafif beyazlık var fakat ağız kokusu yok...ve bir de çok halsiz,eskiden hiç oturma nedir bilmeyen çocuk durmadan yatıyor....

biraz uzun oldu kadir bey,kusura bakmayın,ama kızımın durumu nasıl iyiyemi gidiyor,kötüye mi anlayamadık,ben de olanları size anlatmak istedim...ilginize teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2011 Saat 11:59
Domuz gribi geçiriyor, aynen devam edin, merak etmeyin, öyle 2-3 kusma -ishal ile su kaybı olmaz.

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2011 Saat 00:04
kadir bey,size teşekkür etmek için yazıyorum bu defa mesajımı....kızımız bugün çok iyiydi,sabah kalkar kalmaz hemen oyuncak kutusuna koştuLOL  ateşi de bugün hiç çıkmadı...hırıltısı da azaldı...öksürük,burun akması ve isal devam ediyor devam ediyor ama onlar da zamanla geçer inşallah...dediğiniz gibi o ilaçların hiçbirisini kullanmadık.(çevremizdekilerin baskılarına rağmen )....sizi tanımasaydık emin olun ki biz o ilaçları mutlaka kullanırdık... keyfi yerine gelince bizde çok mutlu oluyoruz..iyiyki sizi tanımışız..gerçekten çok teşşekkür ederiz..Clap

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2011 Saat 13:49
Geçmiş olsun, ilk 4 günden sonrası hafif geçer.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat