Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Maalesef Geçmeyen öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78396
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 10:20

Konu: Maalesef Geçmeyen öksürük
Mesajı Yazan: Mertoglan
Konu: Maalesef Geçmeyen öksürük
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 01:30
Hocam merhaba 4 yasinda kreşe giden bir oğlumuz var.benim sorunum geçmeyen balgamlı öksürük. Yatınca kuru ama.kalkinca gün boyu süren balgamlı öksürük.3-4 aydır devam ediyor. Grip olduğunda bu durum daha öksürükle beraber daha zor ve kötü geciyor.1 senedir antibiyotik kullanmadık. Dedikleriniz hepsini yapıyoruz. Coldmix-limonlu bal - burnu çok tıkanırsa illiadin ama bu öksürüge çare bulamadık.Tarif etmek gerekirse cigerden öksürüyor ve gün içinde nefesinin sonunda çok hafif bir hırıltı olup balgamlı şekilde öksürüyor. Gece ise öksürük kuruya dönüyor. Sabah kalktiginda 4-5 kere kuru öksürüyor ve yine balgamlıya dönüyor ve gün boyu devam ediyor.böyle bir döngü mevcut.4 aydır geçmemesi ve sürekli kronik hal almasi canımızı sıkmaya başladı.Grip olduğunda öksürük çok artıyor ve gece uyuyamiyor kusuyor, tıkanıyor. Bu duruma genelde ateş eşlik etmiyor.Ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 02:10
2008'den beri HER KIS, bu soru sorulur, ben de anlatirim.
Ilk defa Krese baslayan her cocugun ilk 2 kisi aynen boyle gecer.
Yazilarimi okuyun. 

Mesajı Yazan: Mertoglan
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 10:15
Yazılarınızı okuyup 1 senedir zaten uyguluyorum.Allah razı olsun dediklerinizin çok faydasını gördüm ve en son ne zmaan antibiyotik  kullandığımızi unuttuk. 
Geçmeyen ve hiç azalmayan tam 4 aydır hırıltılı gündüz balgamlı - gece kuruya dönen öksürük normal mi diyorsunuz hocam ?

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 18:10
Bu donem icin EVET! 

Mesajı Yazan: Shrckk
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 17:43
Merhaba ne durumdasınız acaba aynı şeylerı yaşıyoruz .ates yok antınıyotık ilaç yok ama bu dedıgınız hersey var .astım koah dedıkce korkutuyorlar insanı .kreşe başladık bu duruma geldik .ıkı ınfluenza gecırdık 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 20:29
Simdi Astim zirvaligi yaninda, bir de KOAH mi cikti!! Pes dogrusu! Bunlardan her sey beklenir!

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 21:14
Hocam öksürük bıtmıyor .cok korkmaya başladım .eşim astım ilaçları veren doktorları dınleyecek artık .canım sıkılıyor ınanın. Çocuğumuzu perısan etmeyelim dıye derdımı.nefes verısı çok sıkıntılı .sızın dedıgınız öksürük tablosunda astıma çıkıyor bızım dedıklerımız . Cold mix olsun ballı limon olaun nereye kadar gıder kı .gece öksürüğü sabah balgamlı öksürük gün ıcınde kuru gıcık öksürük .burun çekmede sıkıntı var .sureklı aynı şeyleri duymaktan sıkıldınız farkındayım 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 23:41
Oksuruk; Astim'in ana belirtisi degildir!
Astim da; solunum sikintisi ana bulgudur! Rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede verilir. 
Solunum sikintisi VARSA, Bricanyl surup, gunde;2x1 olcek baslayin. 
Turk doktorlarinin sirf goz boyamak icin verdikleri ve "Sahte Iyilik Hali" yaratan kortizonlu ilaclara tamah etmeyin. Sonu hic hayirli olmaz.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2024 Saat 20:25
Hocam kaç gündür oğlum gece kalkıp öksürüyor ama balgam çıkmıyor ve göğüs ağrısından dolayı ağlıyor nefes alamıyor .bugun öğlen uykusundan sonra bır on sn tıkandı öldürürken göğüs acısından nefes alamadı acıle gıttık . Acıl doktoru ılaç vermedık dıye azarladı bir aydır bu çocuk boylemı bronsıt var akcıgerlerı dolu dedi . Buharlı ilaçlı Hava verdiler . Levmont kullanacağım ıstemeye ıstemeye ınfacort ve ventolin buharı verecegım .ben çok çaresiz kaldım .genıs akıntısı durmadıgından gece nefes alamıyor . Hocam başka çarem kalmadı sabredecem dedim sabredemedım .

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 11:39
Kadir hocam oğlum öksürdükçe göğsünü tutuyor ağlıyor .balgamı atamadığı için mi bronşlar daraldığı için midir nedendir bu anlayamadım .acil doktoru bronşiliot dedi bize

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 16:05
Hocam birde koşarken öksürmeye başladı .artık bunu neye yorayım bilemedim

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 19:16
Boyle SALAK doktorlara giderseniz, sizi boyle rezil ederler! 
1- Bronsiolit; 2 yasidan KUCUKLERDE olur!! Cocugunuz kac yasinda? 
2- Hic mi oksuruk ile ilgili yazilarimi okumadiniz? 
3- Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler, salak olduklari icin tamamina, Astim ilaclari (kortizon dahil)
 verirler! SAKIN bir daha oksuruk nedeni ile cocugunuzu Turk doktorlara goturmeyin! Nasil olsa Astim ilaclari
veriyorlar!
LUTFEN yazilarimi okuyun. 
1- "Sahtekarligin 3 Safhasi.
2- Oksuruklu hastaliklar tablosu.
3- Bugunden geriye giderek, Forum cevaplarini OKUYUN!!

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2024 Saat 13:27
Hocam okuyoruz okuyoruz ama bunu çocuk uzerınde bır ay ancak yapabıldım .artık göğüs ağrısı nefes alamama durumu hızı yıprattı .kafa terlemesi ağız kokusu horlama hırılıtılı nefes koşarken öksürme vs ınsanı korkutuyor . Yoncak tabak adlı doktor reflü kaynaklı kokulu şeyler ve ballı lımondam uzak durmamızı söylüyor .kakao portakal meye alerjımız çıktıysa pick testındekı her şey oğlumun deri testınde tepkı gösterdiği yiyecekler reflüye sebep olabilecek alerjikler çıktı .dıyprsunuz çocuklarda reflü olmaz bebeklerde bıle reflü var denıyor .bız de anlamaya çalışıyoruz .herkes mı grip size göre de acaba . Kreş başladı ortalık yangın duman oldu herkeste . Okula göndermeseydik illa yaşayacaktık bunları . 

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2024 Saat 19:09
    " kokulu şeyler ve ballı lımondam uzak durmamızı söylüyor"
Anladiniz degil mi, lafi nereye getiriyor? Illaki "Limonlu bal" vermenize mani olacak ki, istedigi sarlatan
ilaclarini verebilsin! 
Sakin hicbir dedigine inanmayin! 
Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabaksi yoksa, EVET HEPSI GRIP!! 
Cok okumaniz lazim. 
Cocuklarda, "Deri testleri" YAPILMAZ!! Eriskinlerde bile sonuclar suphelidir! 
Herhangi bir maddeye allerji gelisebilmesi icin, o madde ile senelerce karsilasmis olmasi gerekir. Bir sahis
ASLA hic tanimadigi bir maddeye karsi allerjik reaksiyon gosteremez! 

"Tabak" soyadi bana seneler once, tesbit ettigimiz bir dolandiririciyi hatirlatti!!
Buradan, anne kiliginda bir (ise yaramaz) bir ilacinin reklamini yapmaya kalkismisti da "Aslan Tabak" adi
 altinda erkek oldugu anlasilmis ve rezil olmustu! 

Mesajı Yazan: Fdmrcn
Mesaj Tarihi: 09 May 2024 Saat 22:58
Merhabalar durumunuz nasıl oldu acaba rica etsem paylaşır mısınız 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat