Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3979
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 00:05

Konu: acil yardım
Mesajı Yazan: gonul
Konu: acil yardım
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2008 Saat 12:54

merhaba benal hanım.bugün kızımı doktora götürdüm huzzursuzluğu ve yeşil kakası nedeniyle.ilaç ve antibiyotik verdi bir de gaz sancısı için damla aşırı gazı varmış bu da stres yapıyormuş.eczancımız bu ilaçların ağır olduğunu söyledi.kızımda aşırı huysuzluk yok sadece uykusu geldiğinde çok huzursuz oluyor bikaç saat uyumuyor ve emmiyor ama sonra yorgun düşüp uyuyor.kakası da daha önce söylemiştim size bi çay kullanıyorum ve daha düzgün olmaya başladı.gece yaptığı kakası sarı gün boyu yaptığı kaka  yeşil.sizce ilaç kullanmaya gerek var mı?doktor pek tatmin etmedi beni size danışmak istedim. bir de doktor su vermemi söyledi.kızım 3 aylık olacak 1 hafta sonra ve anne sütü alıyor sadece.suya ihtiyaç olmadığını sanıyordum doktor yanlış bildiğimi ve su verilmesi gerektiğini söyledi. bu konuda sizin düşünceniz nedir?anne sütünün %70i zaten su değilmidir takviyeye ihtiyaç var mıdır?son olarak mama vermeye başlamam gerektiğini söyledi.oysa kızım şuan 5kg 450gr boyu da 59cm baş 40. doğumu da 3kg 110gr boyu 50 cm.di.sizce gelişimi nasıl mamaya gerek varmıdır?3 saatte bir emzirmek yeterli gelirmi?

küçük bir ilçedeyiz doktor sıkıntımız olduğundan ve burdaki doktorlara pek ısınamadığımdan sizin aydınlatmanıza ihtiyacım var.uzun oldu kusura bakmayın lütfen.iyi çalışmalar.yürekten söylüyorum iyi ki burdasınız..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2008 Saat 22:00
Merhaba...
1. Her koşulda doktor eczacıdan daha iyi bilir.
2. Doktorunuza güvenmek zorundasınız ya da değiştirin.
3. Çocuğunuza tedavi amaçlı bir şeyler önermek, ilaç kesmek veya ilaç başlamak için yeterli şekilde ben asla bu ortamda değerlendiremem . YAnlış olur!.. 
4. Bence şimdilik anne sütü verin. Belki ağzında pamukcuk var ve bu nedenle bebeğe su verin dedi?? Bilemem...
Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat