Bağırsak
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80783
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 00:13
Konu: Bağırsak
Mesajı Yazan: alev-kerem
Konu: Bağırsak
Mesaj Tarihi: 29 May 2024 Saat 23:42
Merhabalar hocam. Eşim 42 yaş erkek. Geçen sene yazdan beri ara ara cıvık dışkılamada sonda açık renkli kanama oluyor diyor. Manavgat devlet Hastanesi'nde genel cerrah gördüğünde çok yaraları olduğunu uzun yol şoförü gibi oturma ve sıcak etkisine bağlamıştı. Kremler fitil hap verip yollamıştı. Diyetine hareketine dikkat etti ilaçları kullandı nispeten yaraları geçmişti. Ancak şimdi yine ara ara kanama aşırı gaz durumu oluyormuş. Bu kanama içerden mi makattan mi bilmiyor. Kaşıntı veya basur durumu yok. Ve muz kıvamı nadir genelde çamur gibi diyor. Dayısının iki çocuğu da kolon kanseri. Ben bir seyleri atlamamak adına yarın genel cerrah a götüreceğim Ankara'da. İlk adım kandan belki bakarlar diye. Ne diyelim nasıl diyelim de bir tarama yaptıralım hocam. Bu durumda yönlendirmeniz olur mu?
------------- Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 May 2024 Saat 09:15
|
İlk adım; kan değil, gaitanın incelenmesi olmalı.
|
Mesajı Yazan: alev-kerem
Mesaj Tarihi: 31 May 2024 Saat 18:05
Merhabalar hocam biz devlet Hastanesi'nde bir genel cerraha göründük. Durumu size anlattığımız gibi anlattık. Önce hemen enfeksiyon bölümüne yönlendirdi. Günde bir kere çıkıyor ishali yok kanaması var diyince elle muayene yapti. Biseyi yok dedi. Bu sefer ben kan nerden geliyor diyince ters bir ifadeyle sinirle hatta tam kolonoskopi yazıp gastroenteroloji ye yönlendirdi. Eşim de randevu almadı kaçtı resmen. Ne kan ne gaita bakmadan kolonoskopi istemek daha mi kesin çözüm bilemedim. Şimdi eşimi ikna edip nasıl götüreceğimi de bilmiyorum hocam. Ne yapabilirim ?
------------- Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2024 Saat 22:52
|
Kendiniz bir gaita tahlili yaptırın. "İstek kağıdı" gerekmez. 3 kuruşluk işlem.
|
|