Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Domuz gribi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64759
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:16

Konu: Domuz gribi
Mesajı Yazan: orhantugba
Konu: Domuz gribi
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 23:31
Hocam bu sene domuz gribi yine hortladı şuan amasya da ikamet ediyoruz gorumcem hemşire hep domuz gribi vakasıyla doluymuş acil .. biz 3 sene önce istanbulda ikamet ederken geçirmiştik domuz gribinı .. özellikle kızım 5 yaştı cok ağırdı sıtma ateş halsizlik kas ağrısı feci bir baş ağrısı çocuk nineler gibi off off diye inlemişti resmen kusma ishal de vardı .. 5 gün sonunda rahatlamıştı .. şimdi tekrar geçirme ihtimali varmı Hocam? Hoş bu sıra da hasta zaten öksürük burun akıntısı ama üst solunum yolu enfeksiyonu dedi doktor... yani bu gribi geçiren bir daha kaparmi varmı böyle bir ihtimal ...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 23:32
Vallahi öyle korkuyorum ki aynısı olacak diye okula bilr gönderesin yok tatil bitti bitecek zaten şuan ilkokul 1 😔 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 04:46
Yeniden hortlamadi.. 2009'daki virus SEKIL degistirdi.. O yuzden kazanilmis olan bagisikliklar, hic bir ise
 yaramiyor.. 
Cok enteresandir, sizden baska kimse de, esas sorulmasi gereken; "-Ben 2009 da gecirmistim, niye bir daha hasta oluyorum?" diye sormadi!!
Iste bu sebeple bir daha hasta oluyorsunuz. 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 05:11
Öylemi hocam dikkat etsek te olacağı varsa oluyor malesef hadi tatil neyse de okullar açılacak ne derece koruyabilirim hayırlısı artık ... nasıl bir virüsmüş böyle kırıp geçiyor vallahi ..

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 05:16
4 yaşındaki oğlumda da başladı öksürük hocam burun akıntısı geniş akıntısı havlar tarzda öksürük ateş çok yok ablasindan geçti.. şimdi ballı limon ilk su veriyorum ama bu köpek havlaması öksürüğü için de geçerli mi bu durum. 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 05:20
Bir mailinizde decort iğne demissiniz hocam şuan  urda sabaha karşı  çocuk çok sıkıntı da şimdi gitsem decort iğneyi bilirler mi acaba aslından garanti kendi haline bırakmak valla daha güvenli ...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 05:29
Gerek yok!!  Decort; ses tellerindeki odemi cozmek icin yapilir.. Hastalik iyilessin diye degil!! 
Siz dua edin de, bu gripler sizi, su anda Cin'da basliyan salgindan korusun.. 
Bu basit Grip viruslari vucutta iken, yeni baslayan Cin Wuhan gribi viruslari vucuda giremiyor. 

Mesajı Yazan: yavrusu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 10:25
Kadir hocam virüs şekil değiştirdi diyorsunuz. bu seneki grip aşıları bu virüsten korumuyor mu? 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 18:07
Aman hocam inşallahh😔

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 20:08
Bu Grip: Coronavirus!!!  Asisi olan;Influenza Virusu degil..  Coronavirus Asisi hicbir zaman olmadi! 

Mesajı Yazan: yavrusu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2020 Saat 22:47
Kadir hocam, ben ülkemizde yaygın olan domuz gribini sormak istemiştim. tüm ülkede salgın var. çok yıpratıyor diyorlar. bu sene kreşe gittiğimiz için her hafta hastayız. ve 2 hafta önce 2. havalemizi geçirdik. o yüzden sürekli tetikteyim. geçen perşembe grip aşısı bulabildim ve 1. dozu yaptırdık. bu dörtlü aşı şekil değiştiren domuz gribinden koruyor mu? çindeki henüz ülkemize ulaşmadığı için onu sonra düşüneceğiz artık Embarrassed

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2020 Saat 02:36
Asi olun... Asi aleyhtari goygoycularin Simdilerde pek sesleri cikmiyor! 
Havalelerin bir zarari yoktur. Ilgili makalelerimi okuyun.
Bu son Grip virusu, sekil degistirdi is, (1-2 ay sonra belli olur) simdiki asi korumaz. 
Virus tesbiti ve incelenmesi, bakteriler kadar kolay bir sey degildir.
MISAL: Turkiye'de virus arastirmalari hala yapilamiyor. Yaptiklari tek sey, Serolojik tip tayinleri.. 
Zira, Turkiye'de virolog yok! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat