Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Ek Gıda & Beslenme & İştah
Forum Tanımlaması: Ek Gıda & Beslenme & İştah
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13726
Tarih: 06 May 2025 Saat 12:07

Konu: bebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz
Mesajı Yazan: burcu
Konu: bebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2009 Saat 14:16
kızlarr neler yapıyorsunuz zor yiyen çocuklarınıza hadi toparlayalım, eminim değişik fikirler çıkacaktır.. bu arada çocukları homini gırtlak olanlara maşallah.. lütfen nispet yapmayınızLOLLOL
çınarın yemekle sorunu 1 yaşından sonra başladı.. tabi bir süre sonra inada dönüştü istemesem de zaman zaman zorladım ve sonu kötü oldu.. ben aklıma gelen bazı usulleri yazayım..sonra aklıma geldikçe eklerim ben de...

şimdi bu noktadan itibaren kopyala-yapıştır yaparak maddelere devam edersek, bu taktikleri bir arada toplamış oluruz  hepimize çok daha kolay olur ulaşmak..
1) başlarda TV izleterek yediriyordum şimdi pek işe yaramıyor..
2) eline boş bir tuzluk veriyorum vereceğim lokmayı tuzla diyorum. o sayede her seferinde tuzluyor yalancıktan ve ham yapıyor..
3)resimli kitaplara bakıyoruz ampul nerde, çadır nerde diye soruyorum ve o gösterirken hoop lokma ağızda
4)o anda mutfakta olan nesneleri soruyorum.. fırın nerde, kombi nerde, mikrodalga, buzdolabı nerde...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2009 Saat 15:52

eline oyuncak veriyorum oyun oynayarak yemeye bayılıyo, iştahsız olduğu zamanlarda tv başında reklam seyrederken yediriyoum, reklamdan başka bişeyde de ağzını açmıyo benim kız...Thumbs%20UpThumbs%20Up

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: ÜLKÜ
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2009 Saat 17:49

Merhaba,

2) eline boş bir tuzluk veriyorum vereceğim lokmayı tuzla diyorum. o sayede her seferinde tuzluyor yalancıktan ve ham yapıyor..
3)resimli kitaplara bakıyoruz ampul nerde, çadır nerde diye soruyorum ve o gösterirken hoop lokma ağızda
4)o anda mutfakta olan nesneleri soruyorum.. fırın nerde, kombi nerde, mikrodalga, buzdolabı nerde...
5)Mutlaka masaya beraber oturuyoruz.Bizi yerken görünce o da hevesleniyor.
6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.
7)Kendi eliyle yiyebileceği şeklide masasına koyuyorum daha keyifli yiyor.Arada kaşıkla takviye yapıyorum:)
8)Şarkı söylüyorum o zaman neşeleriyor , daha iyi yiyor
Benden bu kadarWink

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2009 Saat 18:46
Benim kızımda çok iştahsız...

Başlarda zorluyordum ama artık zorlamıyorum.Geçen gün tv de bir psikoloğ anlattı.Amerikalı bir prof.Bir konferansta "günde 3 4 fındıkla bile günlük enerji ihtiyacını karşıladığını,2 gün bile aç kalsa zorlanmamasını söylemiş"gerçekten doğru biz ısrar ettikçe tam tersini yapıyorlar...Şimdi birlikte sofraya oturuyoruz,onun önünede yemek tabağı koyuyorum vee biz gayet iştahla yemeğimizi yedikçe oda ağzına götürmeye çalışıyor...

TV seyrederken yada o yemek yapmak için tencerelerle oynarken yediriyorumWink

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2009 Saat 22:08
valla biz bunları biraz aştık..geçenlerde de belirtmiştim..elimde metre,her lokmada boyunu ölçüyorum.küçükken de onu şaşırtacak şeyler yapardım..mesela önlüğünü başıma koyardım..hem bana bakıp güler,hem de yerdi..tabii bu 6-7 aylıkkendi canlar..şimdi bir de ilk kim bitirecek yarışı yapıyoruz..o da işe yarıyor..hepinize kolay gelsin,başarılar diliyorum

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 00:01
Bacılar anneler ........
Yemiyolar yemiyolar .....
Bende bu konuda yaşlanan annelerdenım ..
İlk zamanlar ani sesler ani hareketler oyuncakları hoppala yapmalar müzikler eşliğinde
Sonra tv de anımasyon lar cocuk kanalları
Birsüre sonra hiçbirşey etki etmedi uzun döenm kilo kaybımız oldu  aklımı kaçırmak üzereydım ...
Sonra sebebini arastırdık önce o nedenleri yok ettik sonra balkonda kus uctu kedı geldı köpek havladı abıler topu atti yaptı modellerini denedık ..
Şimdi reklamlardan sevdiği olursa yer olmazsa ınternetten bebek reklamlarını yukledık olarla yer ...
Olması pencerede yız  mutfaktayız  ...
Hiçbiri olmazsa msn de canlı bağlantı aç ağzını asya derler bız kaşığı sokarız ......

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 00:26
Burcu güzel bir konu canım. Döncem ben bu topiğe. Öptüm. Ama önce iki yaş sendromu ile ilgili bir başlık açayımConfused Ben de fikirler alayımDisapprove

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 08:55
6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.
7)Kendi eliyle yiyebileceği şeklide masasına koyuyorum daha keyifli yiyor.Arada kaşıkla takviye yapıyorum:)
9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..
10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe yarayabilir.yemeğini  yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.

hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.

11)oğlum 15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi  bi 

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 11:05
ben de meleğin dediği gibi yemek yedirirken yaşlanan annelerdenimConfused her dönem yemek yedirme şeklimiz değişiklik gösterdi,önceden yüksek sesle şarkıyla kuşla böcekle bi kaç lokma yiyen çocuk sonra yememeye başladı,evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için,
bugünlerdeki yemek yedirme şeklimizde şöyle,çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap Wink bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.
burcucum kusura bakma madde madde olmuyor,anlatmak gerekiyor uzunca Embarrassed

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:21
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Benim kızımda çok iştahsız...

Başlarda zorluyordum ama artık zorlamıyorum.Geçen gün tv de bir psikoloğ anlattı.Amerikalı bir prof.Bir konferansta "günde 3 4 fındıkla bile günlük enerji ihtiyacını karşıladığını,2 gün bile aç kalsa zorlanmamasını söylemiş"gerçekten doğru biz ısrar ettikçe tam tersini yapıyorlar...Şimdi birlikte sofraya oturuyoruz,onun önünede yemek tabağı koyuyorum vee biz gayet iştahla yemeğimizi yedikçe oda ağzına götürmeye çalışıyor...

TV seyrederken yada o yemek yapmak için tencerelerle oynarken yediriyorumWink
çok sevdiğim bir teori gerçekten ama pratikte asla işe yaramadı..  aç bıraktım hem de nasıl.. birgün boyunca sakin sakin koydum önüne yemeği bana mısın demedi.. taa ki akşama kadar. artık ekmekleri poşetin üzerinden yercesine saldırdı. ama kuru ekmek vermedim.. çorba teklif ettim yemedi, yemek teklif ettim yemedi, köfte cık...muhallebi istemedi. ben de vermedim kuru ekmeği.. sonra zoraki muhallebi yedi.. 2. gün de aç bırakmak güzel fikir ama o gece ne yapar bilinmez.. aç aç nasıl uyur, nasıl sabah olur bilmiyorum.. bazı çocuklar böyle işte.. inadım inatWink

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:26
9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..
10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe yarayabilir.yemeğini  yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.

hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.

11)oğlum 15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi  bi 

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..

-------------

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:28

Ya hepsi çok güzel ama bu çok yaratıcı tebrik ederim Meryem...LOLLOLClap

Biz de reklam seyrederken ve de özellikle Hadise şarkı söylerken çok güzel yiyoruz yemeğimizi... Hadise'yi görünce benim oğlum kaptırıyor kendini yemekler de hoop mideye... LOLLOL
 Aslında tv karşısında yemek yedirmeyi pek önermiyor uzmanlar ama ne yapayım başka çarem kalmıyor... 

Bir de "hadi alkışa hazırlanıııııın" sözünü coşku ile söylüyoruz ma aile, o da çok seviniyor ve açıyor ağzını sonra alkış kıyamet kopuyor... Her lokma da ayrı ayrı ama...ConfusedLOLLOL

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:32
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

ben de meleğin dediği gibi yemek yedirirken yaşlanan annelerdenimConfused her dönem yemek yedirme şeklimiz değişiklik gösterdi,önceden yüksek sesle şarkıyla kuşla böcekle bi kaç lokma yiyen çocuk sonra yememeye başladı,evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için,
bugünlerdeki yemek yedirme şeklimizde şöyle,çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap Wink bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.
burcucum kusura bakma madde madde olmuyor,anlatmak gerekiyor uzunca Embarrassed
ben hallederim izninleWinkWink

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:35

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..(BURCU)

17) evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için (BİLGE)

18)çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap (BİLGE)

19)bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.(BİLGE)

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:37
Orjinalini yazan: aysegulce aysegulce Yazdı:

Ya hepsi çok güzel ama bu çok yaratıcı tebrik ederim Meryem...LOLLOLClap

Biz de reklam seyrederken ve de özellikle Hadise şarkı söylerken çok güzel yiyoruz yemeğimizi... Hadise'yi görünce benim oğlum kaptırıyor kendini yemekler de hoop mideye... LOLLOL
 Aslında tv karşısında yemek yedirmeyi pek önermiyor uzmanlar ama ne yapayım başka çarem kalmıyor... 

Bir de "hadi alkışa hazırlanıııııın" sözünü coşku ile söylüyoruz ma aile, o da çok seviniyor ve açıyor ağzını sonra alkış kıyamet kopuyor... Her lokma da ayrı ayrı ama...ConfusedLOLLOL
kesinlikleClapClap deneyeceklerim listesine aldım.. ancak önce taşındığımızdan beri rustiğini takamadığımız mutfak perdem bir takılsın daLOL

-------------

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 14:13
Ben ne yaaprsam yapayım ne oyunlar üretirsem üreteyim ağzına loıkmayı alıp da istemediği gıda olduğunu anlayınca büyük bir keyifle tükürüyor. Sevdiği yemeği yedirmekten başka bir yol bulamıyorum. Ama perde mandal oyunu hoşuma gitti denesem anlarmı acaba?

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 11:10
Dün akşam nasıl yemek yediğimizi paylaşayım sizlerlerle:

Dün akşam köfteyi hazırladım. Mutfağa geldiğinde hadi tavayı çkarda köfte pişirip yiyelim dedim. Dolaptan tavayı çıkarttı. Ocağın önüne sandelye çektim. Arda sandelyey çıktı ve köfteleri beraber kızarttık. Hatta köfteyi tabaklara alırken tahta kaşıkla Arda çıkarttı. Sonra büyük keyifle köfte dolu tabağını masaya koydu ve 10 tane köfteyi afiyetle miğdeye indirdi. Nasıl rahatladım bilemzsiniz. Üzerine vitamini de içti. Yaklaşık 1 saat sonra beni mutfağa götürdü yemek kitabımı aldı ve anne mama dedi. Nasıl mama yapalım dedim. Mikserin olduğu dolabı gösterdi beraber kurabiye yaptık. Mikserle karıştırdık yoğurduk şekillendirdik ve fırına verdik. Kurabiyerleden yemedi ama iş bitince meyve yedi. Kurabiyeleri de biz afiyetle yedik. Yani kızlar oyunla beraber pişire pişire dün akşam karnını doyurdum. Bu akşama allah kerim.

Mesajı Yazan: N.Y.
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 13:58
Merhaba,

Benim kızım da şuan 13 aylık.

Yemek yedirirken bazen kendisi oyuncaklarıyla oynarken yedirmeye çalışıyorum. Eğer itiraz ederse, balkonda yediriyorum. En son tv karşısında yedirmeyi deniyorum, reklam kanalıyla tabi.Dead

Geçen gün 7 saat aç kaldı, biraz fazla uyumuştu. Belki ısrar etmeden yer diye düşünmüştüm ama, olmadı. Yukarda sıraladığım yöntemleri denedim yine.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 14:01
malesef işte bizim bahsettiğimiz de o.. yani aç olmasına rağmen hala değişik yöntemler denemek zorunda kalmak.. doğr yerdesin yaniWink şimdi yukarıdaki maddeleri yaz bir kenara, çünkü biraz daha zaman geçince senin o taktikler işe yaramamaya başlıcakBig%20smileBig%20smile

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 14:07
Valla arkadaşlar ben bir ara 3 gün aç bıraktım. Bana mısın demedi. Benal Hanım'a gidiyorduk o zaman. Çocuğun kilosu boyu iyi. Üzerine gitmeyin. Yemezse kaldırın. 3 saat sonra tekrar başka şey teklif edin dedi. Yemezse yine kaldırın dedi. Böyle diye diye 3 gün birşey yemedi. Günü 1 dilim peynirle geçirdi. Egemen de çok inatçı bir çocuk. 3. gün artık ağlaya ağlaya eşimi aradım. Dedim ben bir şekilde yedireceğim. Yoksa çocuk açlıktan ölecek. Eşim de yedir dedi. (Daha önce doktorun dediklerini uygulamam ve yedirmemem gerektiğini söylüyordu) 3 gün sonra yine başa dönmüş olduk. Üstelik eskisinden de kötü oldu. Mide küçüldü. Kimseye tavsiye etmem. Abur cubur vermeyin, sevdiği şeyleri yedirin ama bir şekilde birşeyler yedirin.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 14:12
doğrusun Duygu.. ömrüm yemesi gereken şeylerle sevdiği şeyleri kombine etmekle geçiyor.. genellikle de başarısız olup bu sefer bana olan güveninin sarsılmasına neden oluyorum.. diyorum ya hep ısrar etmeden, nazikçe teklif ederek yemezse kaldırarak sonra tekrar deneyerek çocuk beslemek teoride süper ancak çocugun huyuna göre pratikte uygulanamayan bir konu..

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 14:42
Duyguya sonuna kada rkatılıyorum. Hep kendimle mücadele edicem elinde tabakla çocuğun peşinden koşan annelerden olmayacağım diye. Ama çocuk beslenmem lazım diye düşünmüyor ki. Bizim kadar açlıkta hissetmiyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden bir şekilde besleyip vücudun gıda almasını sağlamaktan başka çıkar yol bulamıyorum. Bunu da kandırarak değil ikna yoluyla yapmaya çalışıyorum beraber yemek pişirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama bi oturuşta 9.5 tane köfteyi yediğini görmek yetiyo bana. Bırakıyorum sofra terbiyesini ailecek sofrada oturup hep beraber yemen yemesini leriki yaşlarda öğrensin yada kreşe gidince öğretmenleri öğretsin. Bu yaşları bi daha mı yaşayacak snki şunun şurasında 1 sene sonra hayat mücadelesi başlayacak sabahın köründe kalk kreşe git yok müzik, dans, ing, bilgisayar hep bir adım önde olmak yaşıtlarıyla ileride rekabet edebilmek için gizli mücadele başlayacak

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2009 Saat 22:40
bende bilale hadisenin şarkısı ile çok rahatlıkla yediriyorum ne varsa bu şarkıda bu kadar
ilgisini çeken erkek sonuçtaLOL

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 15:04
son 2 haftadır Emre'de yemiyor. hep emmek istiyor
mesela sofradayız 1 lokma aldı- almadı hemen üzerime yapışıyor emmek için.
bende çaresiz durumdayım maksat doyurmaktan çok gıda alması önemli olan benim için.

-------------

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 17:47

Oyy yarami desmeyiinnCryCryCry

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 20:14

9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..(MERYEM)

hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.(MERYEM)

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.(MERYEM)

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...(MERYEM)

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.(MERYEM)

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..(MERYEM)

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..(BURCU)

17) evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için (BİLGE)

18)çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap (BİLGE)

19)bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.(BİLGE)

20)bugün bi arkadaşın kızının (3-4 yaşlarında) gereğinden fazla şişmanladığını duydum. .beslenme alışkanlığı nasıldır diye sorduğumda halen bütün yiyeceklerinin rondodan geçirildiğini söylediler .sanırım hata en baştan yapılmış...Disapprove

ben ek gıdaya ilk başladığım sıralarda rondo hiç kullanmadım.önce tel süzgeçten geçirdim...sonra da hep çatalla ezdim....şimdi çok şükür hiç ezmiyorum desem yeridir

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 14:06
http://www.doktorumonline.net/mid/doctordetail/id/1324/psikolog_eda_gökduman-_psikiyatris_dr_hüsnü_uçar.htm - Psikolog Eda GÖKDUMAN
Gönderme Zamanı : 06.01.2009 20:08:19

Çocuklarda yeme problemleri ve çözümleri

0-6 yaş döneminde annelerin-babaların özellikle vurguladığı bir problemdir .
“O kadar özenerek hazırlıyorum bir lokma bile yediremiyorum, benimle hep inatlaşıyor ve asla sözümü dinlemiyor.”
“ Bir türlü YEMİYOR sadece televizyon karşısında yemek yedirebiliyorum.” gibi ifadeler kullanılmaya başlamışsa yemek yemek gibi çocuğunuzun sağlıklı gelişimi için gerekli olan bu temel ihtiyaç problem olmaya başlamış demektir.

Yemek yemek ; çocuğunuzun önemli fiziksel ihtiyaçlarından biridir. Düzenli ve yeterli düzeyde beslenme çocuğunuzun sağlıklı büyümesi açısından öncelikli koşullardan biridir. Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için almış olduğunuz yeşil ve vitamin dolu sebzelerle sırf sağlıklı beslensin diye saatlerinizi ayırarak hünerli ellerinizle hazırlamış olduğunuz o güzel tabağı önüne koyduğunuzda red cevabı almanız sizi çileden çıkarabilir. İşte burada sabırlı olmalı ve öfkenizi kontrol etmelisiniz. Hazırladığınız o güzelim yemeği yemiyor …peki bu durumda ne yapmalısınız.

Öncelikle istediğimiz bu konuda onunla çok fazla inatlaşmamanız, genellikle bu durumda anne yemesi konusunda ısrarcı olmakta ve çocukla bir mücadeleye girmektedir. Yapılan bu tür müdahale ve mücadeleler çocuğu yemek gibi doğal bir ihtiyaçtan daha da uzaklaştırmakta ve anne-çocuk arasındaki uçurumu arttırmaktadır. Yemek yeme ile ilgili yaşanılan çatışma gün içindeki diğer çatışmalarınızın bir başlangıcını oluşturacaktır. Onunla inatlaşmayın , yemeğin doğal bir ihtiyaç ve rutin bir aktivite olduğunu ona konuşmalarınız ve davranışlarınızla gösterin. Ona bu konuda anne ve baba olarak doğru model olmalısınız. Yemek saatlerinde yemek masasında ailecek yer almalı ( yemek masasında herkesin belirli bir yeri olabilir) ve menüde yer alan yemekler ailenin tüm üyeleri tarafından sırası ile yenmeli, ( babanın yemek seçme veya pırasa yememe gibi bir özelliği varsa bu çocuk için yanlış bir model oluşturabilir) Yemek hazırlanmadan 10-15 dakika önce yemeği hazırlayacağınızı ona iletmelisiniz. Oyun aktivitesi veya uğraşısı bitmeden oyunun başından apar topar yemek masasına oturtulacak bir çocuğun yemek masasında mutsuz olması ve yemeğini yemeye tepki göstermesi beklenilen bir sonuçtur. Bu nedenle öncelikle onu sözel şekilde hazırlayın “Birazdan yemek yiyeceğiz” gibi, oyun aktivitesini ona göre ayarlamasını sağlamış olacaksınız, bu şekilde suç da sizden kalkacaktır, artık yemek masasında daha haklı olabileceksiniz.

Yemek öncesinde yemeğin hazır olacağını söylemenize rağmen yemek masasına gelmeyen bir çocuğunuz varsa ; inatlaşmayın , siz ve diğer aile üyeleri masadaki yerlerinize oturun ve yemeğinize başlayın, onun bu davranışını görmemezlikten gelin ve onunla ilgilenmeyin, asla ve asla başka yemek alternatifi sunmayın, yemeği yemek masası dışında bir yere taşımayın.Unutmayın yemek sadece yemek masasında yenir ve doğal bir ihtiyaçtır. Bu durumda anneler genelde olaya duygusal yaklaşmakta ve bu tür çözümler üretebilmektedirler, bu tür alternatif çözümler çocuğunuzun bu problem davranışını pekiştirmekte ve sağlıksız beslenmesine neden olmaktadır. Unutmayın hiçbir çocuk açlıktan ölmedi. Diğer öğüne kadar bir yemek sunmayın ve bu konuda onunla konuşmayın, yemek saati dışında acıktığını vurgulayan bir çocuğunuz var ise “yemeklerimizi sadece yemek saatinde yiyoruz, yemek yerken seni de çağırmıştık , fakat gelmedin bu nedenle diğer yemek saatine kadar beklemelisin” şeklinde bir cevap vermeniz yararlı olacaktır. Fakat bu olayı dramatize etmemeye özen gösterin, sadece onunla konuşun ve yapmanız gereken aktiviteye geri dönün, bir dahaki öğünde güzel yemekler hazırlayacağınızı ifade edin ( sevdiği birkaç yemek yapabilirsiniz: alıştırma aşaması) . Bu yaş döneminde yaptırmak istediğiniz tüm davranışlarda oyun ve eğlenceyi kullanmalısınız. Çocuğun dünyasına giden en kısa yol oyundur. Hazırladığınız o güzel tabaklarda bir gülen yüz, bir çocuk şekli olması ( bu şekle bir isim de takabilirsiniz) çocuğunuzu yemek yemeğe motive edecektir. Yemek yeme çalışmalarının başlangıcında menüyü hazırlarken çocuk doktorunuzun vermiş olduğu listeden çocuğunuzun sevdiklerini seçmeniz yararlı olacaktır. Tabağına yemeği koyarken ne kadar istediğini sorabilirsiniz, böylece yemek miktarını kendi tercih etmiş olduğunda kendi tabağından da sorumlu olacaktır. Tekrar istediğinde verebileceğinizi ifade edin. Masadaki diğer aile üyeleri tabaklarındaki yemeği bitirme konusunda doğru model olmayı unutmamalıdırlar. Yemeğini yerken sürekli “yemeğini ye!” gibi komutlar vermemelisiniz, biliyorsunuz yemek yemek doğal bir ihtiyaç ve uyarıya gerek yok . Bu davranışınızla çocuğunuz daha çok dikkat çekmeye çalışabilir ve yemek yeme konusunda sizinle daha fazla inatlaşabilir. Sevmediği bir yemeği zorla yedirmeye çalışmayın. Onun da bir damak tadı olduğunu unutmayın, aynı vitamini verebilecek bir başka yemeği menüye ekleyebilirsiniz. Yemek yememesi ile ilgili hassasiyetinizi ona belli etmeyin bunu kullanmaya başlayabilir. Yemek sonrasında birlikte eğlenceli birkaç aktivite planlayın, yemeğini bitirmek için böylece onu motive edebilirsiniz. Yemek sonrasında maddi ödüller sunmamaya özen gösterin, Çünkü yemek yemek normal ve olması gereken bir davranıştır. Bunun için bir ödül anlamsız ve yararsızdır. Bunun için en büyük ödül mutlu olduğunuzu ona göstermektir.

Çocuğunuz hastalık döneminde ise iştahında bir azalma görülebilir, bu durumda çok fazla ısrarcı olmamalı ve çocuk doktorunuzla birlikte hareket etmelisiniz. Çocuğunuzun beslenme ile ilgili problemleri uzun süre devam ediyorsa ve kilosunda belirgin düzeyde bir azalma söz konusu ise çocuk doktorunuza götürmeniz gerekmektedir.

PSİKOLOG EDA GÖKDUMAN

-------------

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 15:55
Ya Burcu çok özledim seni önce onu yazayım canım.Approve
Ben yemek yedirmek için kolay bir yöntem daha önerebilirim. Bir yudum meyve suyu ve 1 kaşık yemek taktiğiBig smile Bu meyve suyundan içmek istiyorsan yemek yemelisin falan derken bir tabak bitiveriyor.LOLLOL Çocuklar meyve suyuna bayılıyor ya da ayran da olabilir. Böylece de kolay yiyorlar.Clown

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 17:17
Unhappybenım kızımda ıştahsız malesef Cry meyve suyunada cok duşkun 1 aydır meyve su olmadan yemek yedıremıyorumLamp ama hepsını dıkı verıyorEvil Smile kızıyorum Angryyemekte yıyeceksın dıyıyorum banamısın demıyorWacko sabah kalkar kakmac anne sut ıcıcem dıyor Confusedvermek ıstemıyorum kahvaltı yapmaz dıyeStern Smile bu ara kımle konuşsam ıştahsız cocuklarından bahsedıyorLamp acaba sıcaklarındaTongue etkısı buyuk bence neyse kolay gelsın Hughepımıze allah emeklerımızı zayetmesınNukeNuke

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 17:33

son zamanlarda Gece Bahçesi programını seyrederek yiyoruz bizdeSmile valla zararlı filan ama başka türlü yemiyor birşey vermesen zaten canına minnet acıktım demiyor hiç Confused o yüzden Dora pc den makapakasını seyrederken yediriyorum hiç olmazsa iki kaşık çorba içiyor buna da şükürNuke

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 17:45
bu ara benimde oğlum sabah uyanır uyanmaz süt istiyor...ama ben bu durumdan  çok memnunum çünkü benimki süt içmeyen bi çocuktu,uyandığında boğazımı kuruyor artık ne oluyorsa,süte saldırıyor,dediğim gibi ben çok çok memnunum bu durumdan,şimdiye kadar meyveli süt olmasa ağzını değdirmeyen çocuk bu ara sade süt içmeye başladı,sanırım çok sıcak ve içi yanıyor...
bende kesinlikle sıcaklardan olduğunu düşünüyorum,ve Kadir beyin her yazısında söylediği gibi doyurmanın değilde beslemenin önemli olduğunu kavradığım andan beri bol meyve bol süt yedirip içiirmeye çalışıyorum,kahvaltısında yumurtasını aldımı,akşamda bi parça etini yedimi geri yedikleri bana kar sayılır...bende çok iştahsız çocuk çektim 3 yıldır,hele yaz geldi iyice kesildi...sütünü etini meyvesini yesinde..gerisini acıktıkça yer ne yapayım artık,kendimi yıpratmaktan başka bişey geçmiyor elimeConfused

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 18:10
hakLısın ablacım sana katılıyorum... Dora da sabah uyandığında sütünü içiyor bir saat kadar sonra omlet yapıyorum onu yiyor ama yanında başka birşey yok bir iki saat sonra tost yapıyorum onu da geze geze yiyo arkasından meyve suyunu ve bisküvisini yiyor buraya kadar herşey çook güzel dimi amaaa akşam oldu mu nedense yemek istemiyor ya babasını görünce şımarıyor bilemiyorum artık o zamanda yukarıda yazdığım gibi gece bahçesini açıyorum ya çorba ya köfte ya da balık yiyor gece yatarkende muhallebi işte bu kadar aralarda da çikolatası var Allah bereket versinBig smile ammaaa sebze yemeği makarna pilav gibi şeyleri yemiyooo...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesajı Yazan: gul_gunes
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 13:52
oğlum mama sandalyesinde , mutfakta tv siz yiyiyor...müzik istiyor radyoyu açıyorum...şu ara kendi yeme çabasında yiyeceği yemeği önüne koyuyorum onun eline de kaşık veya çatal veriyorum. hem kendi yiyiyor hem ben veriyorum...
daha evvel muhakkak eline oynayacak bişiyler isterti...herhangi bişiy, tabak, kaşık, şekerli kapağı, takvim...etrafta görebildiği her şey...öyle doyuruyordum. şimdi kendi yeme hevesi olduğundan bunlarla pek ilgilenmiyor...

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 01:23
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..(MERYEM)

hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.(MERYEM)

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.(MERYEM)

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...(MERYEM)

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.(MERYEM)

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..(MERYEM)

20)bugün bi arkadaşın kızının (3-4 yaşlarında) gereğinden fazla şişmanladığını duydum. .beslenme alışkanlığı nasıldır diye sorduğumda halen bütün yiyeceklerinin rondodan geçirildiğini söylediler .sanırım hata en baştan yapılmış...Disapprove

ben ek gıdaya ilk başladığım sıralarda rondo hiç kullanmadım.önce tel süzgeçten geçirdim...sonra da hep çatalla ezdim....şimdi çok şükür hiç ezmiyorum desem yeridir

21)yemek  vakti geldiğinde mama sandalyesinin altına sereceğim örtüyü oğlumun eline veriyorum ve götürmesini istiyorum ...götürüyor ve birlikte seriyoruz...örtünün bi ucunu içeri kıvrık bırakıyorum ve oğlumdan düzeltmesini istiyorum..sonra da.mama sandalyesini örtünün üzerine yerleştiriyorum....yemek öncesi birlikte yaptığımız bu hazırlıkla yeemek vaktinin geldiğini  anlıyor...hatta mama sandalyesinin üzerine kendisi artık çıkıp oturabiliyor...bu 2-3 aydır böyle...(20 aylık)

22)ssabah kahvaltılarında ali ilber in önüne bi tuzluk koyuyorum ve haşlanmış yumurtasını kendisinin tuzlamasına izin veriyorum...her lokmasını tuzladıktan sonra afiyetle midemize indiriyoruz:))
(20 aylık)

23)oğlum su delisidir..nerdeyse pörsüyene kadar sudan çıkmaz...ben de onun bu zaafını yemek yedirirken kullanıyorum ...oyun kovalarına azar azar su dolduruyorum ve birbirleri içine boşaltmalarına izin veriyorum...ya da uygun bir yükseklikten şırıl şırıl suyu ben boşaltıyorum...o ayran delisi gibi ağzını açmış suyu seyrederkenLOL hooop lokmamız ağzımızda....küçük kazalar için de tepsimize bi havlu seriyorum..yoksa etraf çıpır çıpır su oluyor (20 aylık)

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 01:33
Eymen süt ve yogurttan baska birsey yemiyor kolay kolay. Eline verilen, ekmek, salatalik, tutabilecegi turden seyler haric.

Ne et yedirebiliyorum ne yemek... Tadina bakmadan agzina koymuyor, bakiyor begenirse ikinci teklifte aliyor begenmezse agzinda ne var ne yok cikariyor...

Tecrubelerinizi bende deneyecegim insaallahThumbs Up

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 14:14
Çınar'da ufak bir alerji sorunu çıktı. 6 yaşına kadar doktoru sen olacaksın dedi kbbcimiz.. zy... adında bir allerji şurubu kullanıyoruz. onun sayesinde sanırım iştahı açıldı maşallah oğlumun. şükür iyiyiz bugünlerde.. keşke allerji olmasaydı o ayrı ama gene de ilacın faydası tartışılmazWink

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 14:32
Burcum ben bu topiği görmemişim sen de iştahlı çocuğu olanlar nispet yapmasın yazmışsın isabet olmuş LOLLOLLOL

benim sorunum da fazla yemesi.. akşama kadar neler yediğini saysam şok olursunuzkaynanam sağolsun dengeliyor bir gün bakliyatsa diğer gün protein başka günde sebze... 

sabah 7 gibi süt içiyor 11-12 gibi kahvaltı ama öyle peynir zeytinli kahvaltı sevmiyor illaki yumurta, patates kızartması ya da menemen olacak eşimin tarafı öyle yiyor çocuklarda öyle alıştı ConfusedConfused saat 2 gibi çorba ve yemek ( artık ogünkü menü köfte ayran mı olur, ıspanak kereviz mi olur yoksa nohut pilav mı bilmem ) akşamüstü babanne parka götürüyor çocuklarda abur cubur görünce artık ne görüp istiyorsa 5 gibi hamburger mi olur cipsi mi( her ne kadar ben yemesini istemesem de) yiyor akşam 8 gibi yemeğimiz var biz ne yersek onu yiyor geçen akşam yemekteyizde un helvası gördü yıktı ortalığı bacak kadar çocuk ben de istiyorum diye yaptım 2 gün sonra 5 tane yedi ( ben kaşık kaşık yapıyorum da...) hadi dedim yatıyoruz sütümü vermicen mi diyor oğlum patlayacaksın karnın şişmiş bak diyorum kasıklarını göstererek bak buralar boş diyor ConfusedConfusedConfused bu kadar yemesi de inanın iyi değil hoş bir sorunumuz yok şimdilik hareketli olduğu için ama...

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 15:23
Bu topiğe uğramayayım diyorum ama,görmek bile içimi acıtıyor.Benim kızım iyice iştahsızlaştı kayınvalidemlerle aynı binada oturmaya başlayıncaCryCryhergün 4 kat indirip sokakta yemek yediriyorum.Kayınvalidemlerden eve gelmiyor geliyorsada içeri girmiyor kaynanamla geri dönüyor.2 gün evvel çıldırdım artık,kayınvalidemin eline çorba kasesini tutuşturuverdim,madem eve gelmiyor al çorbasınıda sen içir.Ben çarşıya çıkacağım dedim.Aman yavrum ben nasıl yemek yedireyim bu çocuğa dediTongueşımartmaya gelince,yedirdiklerime karışmaya gelince en başta hanımefendi.

Tek umudum kreş,belki yemesi düzelir iş başa düşünce,ve bu kadar üstüne düşen olmayınca.Bayramdan sonra başlıyoruz.

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 15:32
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

Çınar'da ufak bir alerji sorunu çıktı. 6 yaşına kadar doktoru sen olacaksın dedi kbbcimiz.. zy... adında bir allerji şurubu kullanıyoruz. onun sayesinde sanırım iştahı açıldı maşallah oğlumun. şükür iyiyiz bugünlerde.. keşke allerji olmasaydı o ayrı ama gene de ilacın faydası tartışılmazWink

burcu geçmiş olsun...iştahını açması yan etki olduğu için ilaç herkeste aynı etkiyi  gösterecek diye bir kaide yok...amaa çınar da işe yaramışş....

derya abla senin küçük oğlan mı anlattığın?ama ne güzel babaannesi ayarlıyormuş yediklerini...başka nineler olsa yedikçe yedirir...

bazen bi oluyor ki ali yiyor yiyor yiyor buzolabının önünde kedi gibi dolaşıyor...korkuyorum bi de prematüre doğduğu için...prematürelerde obezite riski varmış çüünkü...bazen de bi oluyor hiç ağzını açmıyor....

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 15:45
Evet canım küçük oğlan. Büyüğümde ilaç kullanmadığı zamanlar çok yer Confused 
Doğuştan iştahlı bunlar...

Kaynanam okuması yazması yok cahil filan ama sağolsun dengeliyor mesela ardaya 2 gün üstüste aynı yemeği vermez taze pişirir Wink vitamin değerleri de farklı besinler olur hep....

epeydir tarttırmıyorum kaç kilo bilmem ama  20-22 filandır herhalde... Confused

Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2009 Saat 23:35
yok Meryemcim ben zaten öneri amacıyla yazmadım.. önceki yazdıkalrımı okuyunca biraz rahatlamış olduğumu farkettim ve paylaşmak istedm sadece.. yoksa her çocukta işe yarasa bile sırf iştah için bile ilaç kullanılmasına karşıyım.. zira bu ilacın çınarda iştah açtığını burada ağlarken de biliyordum.. sadece yemek yesin diye bu ilacı kullanmak aklımdan bile geçmemişti.. ClownClown

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2010 Saat 03:14

6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle
itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe
yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.

9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9
aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi
mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün
mandallarımız perdede..(MERYEM)

10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe
yarayabilir.yemeğini  yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş
merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.hatta
antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki
bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.(MERYEM)11)oğlum
15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o
zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma
bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi  bi  12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.(MERYEM)13)yaşına
yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek
yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma
bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında
hoooooop kaşığı dayıyordum...(MERYEM)14)acıkınca yer bırak kendi
istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun
ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.(MERYEM)15)yemek
aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da
katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık
yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..(MERYEM)

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin
resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali
dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu
maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink)
yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız..
artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an
gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek
sevinir..(BURCU)

17) evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek
tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle
uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri
bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma
anlatmak için (BİLGE)

18)çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama
sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri
anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu
sıralar da favorim bu kitap (BİLGE)

19)bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç
mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi
ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük
insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden
verin.(BİLGE)

20)bugün bi arkadaşın kızının (3-4 yaşlarında) gereğinden fazla
şişmanladığını duydum. .beslenme alışkanlığı nasıldır diye
sorduğumda halen bütün yiyeceklerinin rondodan geçirildiğini söylediler
.sanırım hata en baştan yapılmış...Disapproveben
ek gıdaya ilk başladığım sıralarda rondo hiç kullanmadım.önce tel
süzgeçten geçirdim...sonra da hep çatalla ezdim....şimdi çok şükür hiç
ezmiyorum desem yeridir

21)yemek  vakti geldiğinde mama sandalyesinin altına sereceğim örtüyü
oğlumun eline veriyorum ve götürmesini istiyorum ...götürüyor ve
birlikte seriyoruz...örtünün bi ucunu içeri kıvrık bırakıyorum ve
oğlumdan düzeltmesini istiyorum..sonra da.mama sandalyesini örtünün
üzerine yerleştiriyorum....yemek öncesi birlikte yaptığımız bu
hazırlıkla yeemek vaktinin geldiğini  anlıyor...hatta mama
sandalyesinin üzerine kendisi artık çıkıp oturabiliyor...bu 2-3 aydır
böyle...(20 aylık)
22)ssabah kahvaltılarında ali ilber in önüne bi tuzluk koyuyorum ve
haşlanmış yumurtasını kendisinin tuzlamasına izin veriyorum...her
lokmasını tuzladıktan sonra afiyetle midemize indiriyoruz:))
(20 aylık)
23)oğlum su delisidir..nerdeyse pörsüyene kadar sudan çıkmaz...ben de
onun bu zaafını yemek yedirirken kullanıyorum ...oyun kovalarına azar
azar su dolduruyorum ve birbirleri içine boşaltmalarına izin
veriyorum...ya da uygun bir yükseklikten şırıl şırıl suyu ben
boşaltıyorum...o ayran delisi gibi ağzını açmış suyu seyrederkenLOL hooop
lokmamız ağzımızda....küçük kazalar için de tepsimize bi havlu
seriyorum..yoksa etraf çıpır çıpır su oluyor (20 aylık)

24)bu madde çok komik cipslerin içinden çıkan zıplayan tasoları kullandım bir süre ..tasolar havaya zıplarken Ali nin açılan ağzını ben boş bırakır mıyım

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2010 Saat 11:51
26 yaşındayım bu yaşımda bile annemin yanındaysam yemek yemem canım istemiyor derim onun o üstüme düşen tavrı çok hoşuma gider hiç yemiyorsun yavrum tüh hadi azıcık ye canın ne isterse yapayım vb.
küçükken de böyle ben bu yemeği yemem derdim kalkar patates kızartırdı evlenene kadar hemen hemen patates kızartmasından başka birşey yemez olmuştum iş yerinde bile çıkan yemeklerden yemezdim dışarıdan kendime hamburger patates kızartması söylerdim
betülde benim gibi olmasın istedim yemek için kesinlikle üstüne düşmüyorum yemek vakitlerimiz var soframızı beraber kuruyoruz çatalını tabağını kendisi koyuyor onu yemem bunu yemem yok seçtiği hiç bir yemek yok şu an ne pişirdiysem yer
televizyon başında yemek yemeyiz, elimde bir tabakla peşinden koşmam illaki özenli sofralar kurmaya çalışırım oyunlarla yedirince herşeyi oyunla yapmaya alışıyorlar
birisi çikolata mı getirdi hediye olarak hemen koşup dolaba koyuyor yemekten sonra yerim diyor
herşeyin bir zamanı olduğunu biliyor yemek yerken sadece yemekle ilgileniyoruz oyun oynanacaksa televizyon seyredilecekse yemekten sonra tuvaleti geldiyse tuvalet oyun yeri değil ihtiyacımızı giderip hemen kalkacağız ki oyuna zaman kalsın
kendi yemeğini kendisi yemeye daha 7-8 aylıkken başlayacak aralarda bizde ağzına lokmalar vereceğiz
her dakika karnın açmı diye sormayacağız elimizde tabak peşinde koşmayacağız onun midesi daha kuş kadar illaki tabağını bitir diye ısrar etmeyeceğiz doydum diyorsa tamam ondan daha mı iyi bileceğiz doyduysa doymuştur
iştahsız zamanları da olacak canının istemediği zamanlar tıpkı bizim gibi mesela bu sıcaklarda meyveden başka birşey yemek istemeyecek o zamanlar kesinlikle üzüldüğümüzü endişe ettiğimizi anlamayacak ki yemek yemeyi silah olarak kullanmasın
disiplin değil katı kalplilik değil sadece çocuğumuzun iyiliği için
bugün ne pişirelim diye onunda fikrini alacağız ara sıra
yemek yaparken yardım etmesine izin vereceğiz küçücükde olsa bir iş mesela ben taze fasulyenin uç kısımlarını ayıklarım kızım onları kırar
ben salata yaparken salatalığı soyar, soğanı soyar
sonrasında da kendi yardım ettiği için daha bir iştahla yer
bende hiç rondodan geçirmedim şimdiye kadar yemeklerini hep çatalla ezip verdim onunda ağız tadı var tatsız tuzsuz yağsız mamalar getirmedim önüne

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 01:54
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

26 yaşındayım bu yaşımda bile annemin yanındaysam yemek yemem canım istemiyor derim onun o üstüme düşen tavrı çok hoşuma gider hiç yemiyorsun yavrum tüh hadi azıcık ye canın ne isterse yapayım vb.
küçükken de böyle ben bu yemeği yemem derdim kalkar patates kızartırdı evlenene kadar hemen hemen patates kızartmasından başka birşey yemez olmuştum iş yerinde bile çıkan yemeklerden yemezdim dışarıdan kendime hamburger patates kızartması söylerdim
betülde benim gibi olmasın istedim yemek için kesinlikle üstüne düşmüyorum yemek vakitlerimiz var soframızı beraber kuruyoruz çatalını tabağını kendisi koyuyor onu yemem bunu yemem yok seçtiği hiç bir yemek yok şu an ne pişirdiysem yer
televizyon başında yemek yemeyiz, elimde bir tabakla peşinden koşmam illaki özenli sofralar kurmaya çalışırım oyunlarla yedirince herşeyi oyunla yapmaya alışıyorlar
birisi çikolata mı getirdi hediye olarak hemen koşup dolaba koyuyor yemekten sonra yerim diyor
herşeyin bir zamanı olduğunu biliyor yemek yerken sadece yemekle ilgileniyoruz oyun oynanacaksa televizyon seyredilecekse yemekten sonra tuvaleti geldiyse tuvalet oyun yeri değil ihtiyacımızı giderip hemen kalkacağız ki oyuna zaman kalsın
kendi yemeğini kendisi yemeye daha 7-8 aylıkken başlayacak aralarda bizde ağzına lokmalar vereceğiz
her dakika karnın açmı diye sormayacağız elimizde tabak peşinde koşmayacağız onun midesi daha kuş kadar illaki tabağını bitir diye ısrar etmeyeceğiz doydum diyorsa tamam ondan daha mı iyi bileceğiz doyduysa doymuştur
iştahsız zamanları da olacak canının istemediği zamanlar tıpkı bizim gibi mesela bu sıcaklarda meyveden başka birşey yemek istemeyecek o zamanlar kesinlikle üzüldüğümüzü endişe ettiğimizi anlamayacak ki yemek yemeyi silah olarak kullanmasın
disiplin değil katı kalplilik değil sadece çocuğumuzun iyiliği için
bugün ne pişirelim diye onunda fikrini alacağız ara sıra
yemek yaparken yardım etmesine izin vereceğiz küçücükde olsa bir iş mesela ben taze fasulyenin uç kısımlarını ayıklarım kızım onları kırar
ben salata yaparken salatalığı soyar, soğanı soyar
sonrasında da kendi yardım ettiği için daha bir iştahla yer
bende hiç rondodan geçirmedim şimdiye kadar yemeklerini hep çatalla ezip verdim onunda ağız tadı var tatsız tuzsuz yağsız mamalar getirmedim önüne
minecim tebrik ederim canımClap
bende uzmanlardan çocuklara oyunla yemek yedirmenin sakıncalı olduğunu dinlemiştim.
tabii minikler bazen bizi öyle çaresiz bırakıyorlar ki mecburen bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz.
oyunla yemek yemeye alışınca artık sürekli bu şekilde yemek istiyor çocuklar
malesef alışkanlık haline getiriyorlar doğru söylüyorsun.
şu an küçük benim oğlum ama büyüdüğünde yemeğe oyunu karıştırmamak için
büyük çaba sarfedeceğim umarım başarılı olurum.
sanırım en önemli nokta da çocuğun seçimlerine saygı gösterebilmek
o an canı istemiyorsa tamam daha sonra ye çocuğum ya da bir şeyi sevmiyor olabilir yememesine izin verebilmek.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 01:56
Winkçocuklara ısrarcı olmanın çok kötü sonuçlar doğurduğunu malesef kendimden biliyorum.
annem kardeşim ve bana çok ısrarcı davranırdı ben yaklaşık 10 lu yaşlarıma kadar yemek yemekten nefret eder durumdaydım çok şükür düzeldim.
kardeşim 20 yaşında hala yemek yemesi çok sorunludur malesef.
uzun vadede büyük sorunlar doğuruyor ısrarcı olmak.

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 02:46
Bencede zorlamamak lazım ama bir şekilde yedirmekte lazım LOL Ben buraya yazsam roman olur herhalde ah ah neler ne şekiller denedim hala deniyorum LOL

Efe'de reflü vardı tam bitti derdim  oh bi geğirtiye hepsi çıkardı neyseki 1 yaşından sonra düzeldi Allahtan Eren öyle değil şimdi yöntemlerime geçelim kısaca;

Bir kere kesinlikle mama sandalyesine ağlatarak oturtmayın ilk kural oyunla şen şakrak olun LOL

Reklam  Çizgifilm
Müzikli kitaplar
Sesli oyuncaklar 
oyuncakları havaya fırlatma
önüne hiç oynamadığı ama ilgisini çeken nesne ( oyuncaklarda dahil ) vermek
koro halinde şarkı söylemek
sandalyeyi pencereye yaklaştırıp dışarıyı izlerken yedirme
Cep telefonu müzikleri
önüne sulu bir kap koyma
Olmadımı mutfak lavabosunda oynatarak yedirmeLOL ( dökülende lavaboya dökülüyor)
Evde yürüken dolaşırken arkadan sinsice yedirme
Elektrik süpürgesini çalıştırıp yedirme
Bilgisayarda çok hareketli klip oynatma ( Bu bir tek Erende etkili şu ara)
Bir dönem Eren banyoda sifona basa basa yedi
biraz büyüyünce yarış yaptırma bak geçtim seni
Biraz daha büyüyünce bak kolun uzuyor bak boyun uzuyor ben tene dönüşüyorsun v.b.
Parkta yedirme kaydın hopp
kaşık verip eline o yemekle oyalanırken yedirme
ay daha neler neler 
Şimdi Efe artık yiyor ( benim beklentim yüksek olmadığı için yetiyor bana LOL )
Erende eh işte yukardakileri yapa yapa yiyor 
Allah yardımcımız olsun Star

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 02:50
Bu arada aç bırakma meselesini ben çok denedim iştahsız çocuğu olmayan sanırım bunu anlamaz dilediğiniz kadar aç bırakın yemeyen çocuk yemiyor Efe 6 gün dayandı açlığa sonrasında yediği iki lokma oda öyle hevesle değil günde 10 çeşit  denediğimi bilirim damak tadı için ama olmadımı olmuyor
Dead

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 02:55
Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

26 yaşındayım bu yaşımda bile annemin yanındaysam yemek yemem canım istemiyor derim onun o üstüme düşen tavrı çok hoşuma gider hiç yemiyorsun yavrum tüh hadi azıcık ye canın ne isterse yapayım vb. küçükken de böyle ben bu yemeği yemem derdim kalkar patates kızartırdı evlenene kadar hemen hemen patates kızartmasından başka birşey yemez olmuştum iş yerinde bile çıkan yemeklerden yemezdim dışarıdan kendime hamburger patates kızartması söylerdim betülde benim gibi olmasın istedim yemek için kesinlikle üstüne düşmüyorum yemek vakitlerimiz var soframızı beraber kuruyoruz çatalını tabağını kendisi koyuyor onu yemem bunu yemem yok seçtiği hiç bir yemek yok şu an ne pişirdiysem yer televizyon başında yemek yemeyiz, elimde bir tabakla peşinden koşmam illaki özenli sofralar kurmaya çalışırım oyunlarla yedirince herşeyi oyunla yapmaya alışıyorlar birisi çikolata mı getirdi hediye olarak hemen koşup dolaba koyuyor yemekten sonra yerim diyor herşeyin bir zamanı olduğunu biliyor yemek yerken sadece yemekle ilgileniyoruz oyun oynanacaksa televizyon seyredilecekse yemekten sonra tuvaleti geldiyse tuvalet oyun yeri değil ihtiyacımızı giderip hemen kalkacağız ki oyuna zaman kalsın kendi yemeğini kendisi yemeye daha 7-8 aylıkken başlayacak aralarda bizde ağzına lokmalar vereceğiz her dakika karnın açmı diye sormayacağız elimizde tabak peşinde koşmayacağız onun midesi daha kuş kadar illaki tabağını bitir diye ısrar etmeyeceğiz doydum diyorsa tamam ondan daha mı iyi bileceğiz doyduysa doymuştur iştahsız zamanları da olacak canının istemediği zamanlar tıpkı bizim gibi mesela bu sıcaklarda meyveden başka birşey yemek istemeyecek o zamanlar kesinlikle üzüldüğümüzü endişe ettiğimizi anlamayacak ki yemek yemeyi silah olarak kullanmasın disiplin değil katı kalplilik değil sadece çocuğumuzun iyiliği için bugün ne pişirelim diye onunda fikrini alacağız ara sıra yemek yaparken yardım etmesine izin vereceğiz küçücükde olsa bir iş mesela ben taze fasulyenin uç kısımlarını ayıklarım kızım onları kırar ben salata yaparken salatalığı soyar, soğanı soyar sonrasında da kendi yardım ettiği için daha bir iştahla yer bende hiç rondodan geçirmedim şimdiye kadar yemeklerini hep çatalla ezip verdim onunda ağız tadı var tatsız tuzsuz yağsız mamalar getirmedim önüne

bende uzmanlardan çocuklara oyunla yemek yedirmenin sakıncalı olduğunu dinlemiştim.

tabii minikler bazen bizi öyle çaresiz bırakıyorlar ki mecburen bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz.

o an canı istemiyorsa tamam daha sonra ye çocuğum ya da bir şeyi sevmiyor olabilir yememesine izin verebilmek.

cansucum o uzmanlar bir zamanlar ağlayan çocuğu arsızlaşır diye kucağa almayı da önermiyorlardı...o yüzden herkes kendi çocuğunun uzmanı şimdi...ısrarcı olmaya ben de karşıyım ama bütün hayatı oyun olan bir çocuğun yemeğini de oyunla yemesi kadar doğal bir şey olamz ki!!!kendimizden pay biçelim...ben tek başıma iken aklıma yemek yemek bile gelmez...ama eşimizle ailemizle kalabalık bir sofraya oturduğumuzda ne kadar zevkle yeriz değil mi? hem de tıka basa

çocuklarımızı oyunlarla hayata hazırlıyorsak ve yemek de hayatın bir parçası ise bunda ne sakınca olabilir ki?

yemek dediğin kıkır kıkır aha böyle türlü türlü şaklabanlıklarla yedirilir

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 02:57
Orjinalini yazan: akram akram Yazdı:

Bu arada aç bırakma meselesini ben çok denedim iştahsız çocuğu olmayan sanırım bunu anlamaz dilediğiniz kadar aç bırakın yemeyen çocuk yemiyor Efe 6 gün dayandı açlığa sonrasında yediği iki lokma oda öyle hevesle değil günde 10 çeşit  denediğimi bilirim damak tadı için ama olmadımı olmuyor
Dead

kessinlikle ne yapıp ne edip yedirmeli...

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 08:30
Orjinalini yazan: akram akram Yazdı:

Bencede zorlamamak lazım ama bir şekilde yedirmekte lazım LOL Ben buraya yazsam roman olur herhalde ah ah neler ne şekiller denedim hala deniyorum LOL

Efe'de reflü vardı tam bitti derdim  oh bi geğirtiye hepsi çıkardı neyseki 1 yaşından sonra düzeldi Allahtan Eren öyle değil şimdi yöntemlerime geçelim kısaca;

Bir kere kesinlikle mama sandalyesine ağlatarak oturtmayın ilk kural oyunla şen şakrak olun LOL

Reklam  Çizgifilm
Müzikli kitaplar
Sesli oyuncaklar 
oyuncakları havaya fırlatma
önüne hiç oynamadığı ama ilgisini çeken nesne ( oyuncaklarda dahil ) vermek
koro halinde şarkı söylemek
sandalyeyi pencereye yaklaştırıp dışarıyı izlerken yedirme
Cep telefonu müzikleri
önüne sulu bir kap koyma
Olmadımı mutfak lavabosunda oynatarak yedirmeLOL ( dökülende lavaboya dökülüyor)
Evde yürüken dolaşırken arkadan sinsice yedirme
Elektrik süpürgesini çalıştırıp yedirme
Bilgisayarda çok hareketli klip oynatma ( Bu bir tek Erende etkili şu ara)
Bir dönem Eren banyoda sifona basa basa yedi
biraz büyüyünce yarış yaptırma bak geçtim seni
Biraz daha büyüyünce bak kolun uzuyor bak boyun uzuyor ben tene dönüşüyorsun v.b.
Parkta yedirme kaydın hopp
kaşık verip eline o yemekle oyalanırken yedirme
ay daha neler neler 
Şimdi Efe artık yiyor ( benim beklentim yüksek olmadığı için yetiyor bana LOL )
Erende eh işte yukardakileri yapa yapa yiyor 
Allah yardımcımız olsun Star

canım yaa süpersin Clap

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 08:38

Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

26 yaşındayım bu yaşımda bile annemin yanındaysam yemek yemem canım istemiyor derim onun o üstüme düşen tavrı çok hoşuma gider hiç yemiyorsun yavrum tüh hadi azıcık ye canın ne isterse yapayım vb. küçükken de böyle ben bu yemeği yemem derdim kalkar patates kızartırdı evlenene kadar hemen hemen patates kızartmasından başka birşey yemez olmuştum iş yerinde bile çıkan yemeklerden yemezdim dışarıdan kendime hamburger patates kızartması söylerdim betülde benim gibi olmasın istedim yemek için kesinlikle üstüne düşmüyorum yemek vakitlerimiz var soframızı beraber kuruyoruz çatalını tabağını kendisi koyuyor onu yemem bunu yemem yok seçtiği hiç bir yemek yok şu an ne pişirdiysem yer televizyon başında yemek yemeyiz, elimde bir tabakla peşinden koşmam illaki özenli sofralar kurmaya çalışırım oyunlarla yedirince herşeyi oyunla yapmaya alışıyorlar birisi çikolata mı getirdi hediye olarak hemen koşup dolaba koyuyor yemekten sonra yerim diyor herşeyin bir zamanı olduğunu biliyor yemek yerken sadece yemekle ilgileniyoruz oyun oynanacaksa televizyon seyredilecekse yemekten sonra tuvaleti geldiyse tuvalet oyun yeri değil ihtiyacımızı giderip hemen kalkacağız ki oyuna zaman kalsın kendi yemeğini kendisi yemeye daha 7-8 aylıkken başlayacak aralarda bizde ağzına lokmalar vereceğiz her dakika karnın açmı diye sormayacağız elimizde tabak peşinde koşmayacağız onun midesi daha kuş kadar illaki tabağını bitir diye ısrar etmeyeceğiz doydum diyorsa tamam ondan daha mı iyi bileceğiz doyduysa doymuştur iştahsız zamanları da olacak canının istemediği zamanlar tıpkı bizim gibi mesela bu sıcaklarda meyveden başka birşey yemek istemeyecek o zamanlar kesinlikle üzüldüğümüzü endişe ettiğimizi anlamayacak ki yemek yemeyi silah olarak kullanmasın disiplin değil katı kalplilik değil sadece çocuğumuzun iyiliği için bugün ne pişirelim diye onunda fikrini alacağız ara sıra yemek yaparken yardım etmesine izin vereceğiz küçücükde olsa bir iş mesela ben taze fasulyenin uç kısımlarını ayıklarım kızım onları kırar ben salata yaparken salatalığı soyar, soğanı soyar sonrasında da kendi yardım ettiği için daha bir iştahla yer bende hiç rondodan geçirmedim şimdiye kadar yemeklerini hep çatalla ezip verdim onunda ağız tadı var tatsız tuzsuz yağsız mamalar getirmedim önüne

cansucum o uzmanlar bir zamanlar ağlayan çocuğu arsızlaşır diye kucağa almayı da önermiyorlardı...o yüzden herkes kendi çocuğunun uzmanı şimdi...ısrarcı olmaya ben de karşıyım ama bütün hayatı oyun olan bir çocuğun yemeğini de oyunla yemesi kadar doğal bir şey olamz ki!!!kendimizden pay biçelim...ben tek başıma iken aklıma yemek yemek bile gelmez...ama eşimizle ailemizle kalabalık bir sofraya oturduğumuzda ne kadar zevkle yeriz değil mi? hem de tıka basa

çocuklarımızı oyunlarla hayata hazırlıyorsak ve yemek de hayatın bir parçası ise bunda ne sakınca olabilir ki?

yemek dediğin kıkır kıkır aha böyle türlü türlü şaklabanlıklarla yedirilir
canım söylediğim şeyi uzmanlar söyledi diye sorgusuz sualsiz körü körüne kabul edecek değilim
tabbiki.
benim tercihimin bu yönde olduğunu anlattım sadece.
tabiki diğer arkadaşlarımın seçimlerine de sonsuz saygı duyarım.
şu da bir gerçek eğer karşınızda iştahsız,yemek yemesi sorunlu olan bir çocuk varsa
mecburen oyunlada,şaklabanlıkla da ona bir şeyler yedirmek için çabalıyor insan bu da ayrı bir mevzuu.

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2010 Saat 16:24
Biz 4,5 aylıkken mecburen kutu sütünüde içmediği için ek gıdaya geçtik.İlk işim ona bir mama sandalyesi almak oldu sağına soluna yastık koyup orda yedirmeye başladım..Şuan yemeğin nerde yendiğini biliyor!!İştahsız bebek olmamasına rağmen özellikle bir kaç aydır çok zor yemek yediriyorum ağzında bekletmeyi öğrendi o istemezse asla yutmuyor su veriyorum bazen öyle yutuyor..
Ben nelermi yapıyorum

Mama sandalyesi masaya takılı olduğu için çizği film kahramanlarının amerikan servislerinden aldım önüne koyuyorum.dönem dönem değiştirip köpekti,kediydi göster oğlum diyerek yediriyorum

Küçük mutfak gereçlerini veriyorum ilk gördüğünde ilğisi onlarda olduğu için rahatça yiyor

Bilğisayarı karşısına koyup köpek,kedi vs videosu izletiyorum(hayvanlara tutkun bizimki)

Kendim hayvan sesleri çıkarıyorum eh biraz kanıp yiyor

Asla yutmayıp ağzın da bekletirse,ağlamaya başlarsa yediği miktara göre ya kaldırıp yedirmiyorum ya da hiç istemesemde oyun oynarken çaktırmadan ağzına sokuyorum...

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: dilek yiğitcan
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:02
Bende kendı ayağımın üzerıne koyarak yedire bilıyom reklam hastası hepsını bizde ezberledık reklam olmasa hayata ağzına birşey sürmüyo ağzında ne varsa tüküruyo  15 dakikaya kadar bekletıyo yutmasa tükuruyo , acaba ne zaman düzgünce yemek yiyecek bızde goreceğiz.

-------------
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:28
Orjinalini yazan: yiğit yeliz yiğit yeliz Yazdı:

bende kendı ayağımın üzerıne koyarak yedire bilıyo reklam hastası hepsını bizde ezberledık reklam olmasa hayata ağzına birşey koymuyo  ağzında ne varsa tüküruyo  15 dakikaya kadar bekletıyo yutmasa tükuruyo , acama ne zaman düzgünce yemek yiyecek bızde goreceğiz

Benim büyük oğlum 2.buçuk yaşında normal yemeğe başladı 3.5 yaşındaydı anne kurt gibi açıktım dedi ben hüngür hüngür ağladım LOLLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:30
çokk $eyler denemi$imdir
bi ka$ik yemek bi ka$ik su
reklamlar
bi kaç ay hadise olmadan yemedi
bi sure her ka$ikda eline yeni bi nesne veridoum, onumuze evde ne var ne yok yigilodu
çantami veriodum eline o doldrup bo$altiodu cuzdani ben ka$ik sokuodum agzina
di$ari bakarken yiyo
netden envayi çe$it video dikkatini çekebilio
tv yle pek aramiz yok

$u siralar kendi yemek istio ama çay ka$igiyla :)
bende sinir krizleri ge_çiriom tabiii

$u çocugun yemesine ilgilenmiomu$ gibi yapan yani uzerine du$up $imartmayan annelrede imreniom

aslinda benim kizimin i$tah sorunu yok, yemek seçmez, sevemdigi $eyler var tabide sulu yemek pilav et kofte meyva sini yer sutunu içer , putur sorunu falan hiç olmadi , bazen benim tabagim kadar bi tabak yeemek yer, uzerine yogurt yer uzerine sut ister, neresine yiyo bilmiom vallahiiLOL
boy kilo 3 ya$ cesametinde

benimkinin sorunu bennimmmm
yani yeme sorunu hem var hem yok
ben uzerine du$tugum için $imariyo sadece
farkindayim ama kendimi duzeltiyom yava$ yava$
oncesine gore daha az kafaya takiyom
yedikelrine sayyom kendimi teselli ediyom baya i$e  yariyor

$imdi tek istegim oglumda ayni hatayi yapmamak

birde nasil yemeye ali$tigi çok onemli deil ondanda osaniyolar bi sure sonra , yukarda saydiklarimin çogunu $imdi yapiyim yemez , out oldu o yontemler :))

-------------
">

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:32
haa herseyi yaptim bi tabakla pe$inde ko$madim
ya kucakda yada mama sandalyesinde yer

ayakda yeme i$i yok bizde bunada $ukur Smile

-------------
">

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:38
evet sorun bence de sende canım LOL LOL LOL LOL
benim kızımın da yeme sorunu hep oldu, 1,5 yaşına kadar denemediğim yöntem yoktu ama yemiyordu. sonrasında bıraktım arkasını. tabi yine yemedi, ama sorun etmemeye alıştım Confused ölmeyecek kadar yedi sadece Confused şimdilerde biraz yiyor ama bana yiyor gibi geliyor, başka çocuklara göre yine de az... olsun buna da şükür Nuke

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:44
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

evet sorun bence de sende canım LOL LOL LOL LOL
benim kızımın da yeme sorunu hep oldu, 1,5 yaşına kadar denemediğim yöntem yoktu ama yemiyordu. sonrasında bıraktım arkasını. tabi yine yemedi, ama sorun etmemeye alıştım Confused ölmeyecek kadar yedi sadece Confused şimdilerde biraz yiyor ama bana yiyor gibi geliyor, başka çocuklara göre yine de az... olsun buna da şükür Nuke
EmbarrassedTongue

ay ne biliyim yaaa
6 ay once yemek yeemdigi gun yuzum gulmezdi
somurtur dururdum , resmen psikolojim kizimin yemesine bagliydi , ama o zamanlar hakket yemiodu

sonra duzelmeye ab$ladi, yediginde tam yer ama yemisoda hiç yemez , ya hep ya hiç LOL
kahvalti etmio, yumurta yok beslenmede ( terbiyeli çorba di$inda) geriye sadece etli yemek kalio takviye olarak

bu aralar oglen iyi yiyo aksam yemio :( sute yuklenio , 500 ml den fazla için aksam uyumaadan once, iki uç seferde , sutu yeemekden once vermiom ama çok az yiyo
bende oglene sayyom napiyimSleepy bu benim duzgun halim LOL

-------------
">

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2010 Saat 23:49
bu arada kuçukken yeme sorunumuz çokdu, daha buyumedik gerçide :)
6 ay oncsine kadar
yani 1.5 ya$indan sonra duzeldik diyebilirim...

-------------
">

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 00:02
ben de çok kafaya takardım, çorbaya geçtiğimizde (küçükken) günde 3 kere çorba yapıp, sinirden çöpe döktüğümü bilirim, benim çocuğum şunu sever, bunu yer diyenlere imrenirdim. bi çocuk hiç mi bişeyi severek yemez Tongue ama artık acıkınca istiyor. fazla olmasa da eskiye göre iyi...

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 00:18
ayy benimki anne acikdim mama bile diyoooBig smile
yeni ogrenio konu$mayi çok ho$uma gidio

ama acikmadim demesinide biliooTongue

-------------
">

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 00:37
ahh ahh
anlatsam kitap olur sokağa çıkıp yedirmişliğim vardır benim
bir ara kucağıma alığ balkondan baktırarak yediriyordum
buaralar gecebahçesiyle güzel yiyor ve tabiki kayuyla
neyapalım herşey onun boğazından birkaç lokma geçsin diye
bilalin reflüsü var binbir güçlükle yedirdiğinin hemen geri çıkması nasıl bir ızdıraptır anlatamam ancak yaşayan bilir

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2010 Saat 00:51
kusma i$i sakat vallaa , geçmi$ olsun nurten
gecen gun emreye bi saat ugra$tim yedirdim
sonra putur geldi galiba bogazina hepsini geri çiakrdi Cry

ufff sanki ilk çocuk gibi zorlaniom valla ek gidaya geçi$te
gerçi daha yeni geçioz ama ne bliyim bana yava$ gibi gelio :(

-------------
">

Mesajı Yazan: helinim
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2010 Saat 12:57
merhaba ,
geçen seneye kadar ben de yedirme konusunda çok sıkıntı yaşadım ama geçen sene bakıcımızın helinden 6-7 ay büyük  oğlu vardı ve beraber çok güzel yiyorlardı bir sene çok rahat ettim. bu sene eylül ayında biraz sorun yaşadık ama şimdi iyi sayılırız.
iki problemimiz var . birincisi kahvaltıda peynir zeytin yemiyor ama yumurta, ballı ve çikolatalı ekmek yiyor, kahvaltıdan sonra küçük biberonda süt içiyoruz (peynir konusu bana çekmiş ben halen her peyniri yiyemem o yüzden zorlamıyorum peynirden alamadığımız süt ve yoğurtla takviye ediyorum.)
 ikincisi ise sabit durmuyoruzz sürekli hareket halindeyiz, sürekli geziyoruz :(( en karşı olduğum şeyi yapıyorum bazen o gezerken arada ağzına yemeği tıkıyorum :(
bazen acaba kreşe gitse durum değişir mi diye de düşünüyorum çünkü kreşe gönderen arkadaşlardan bazıları yeme probleminin düzeldiğini belirtiyor ... 

-------------
http://lilypie.com"> can yoldaşım canım kızım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat