Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68741
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:10

Konu: Tetanoz
Mesajı Yazan: Mehmettt
Konu: Tetanoz
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 20:23
Hocam bugün topraklı patatesi yıkarken parmağının kenarında bulunan küçük bir çatlak vardı yanmaya başlayınca içime kuşku düştü. Topraklı  patatesteki toraktan o yaraya degmesiyle tetanoz oluşurmu.2009 yılındaki hamileligimde 5 doz asi tamamlanmıştı. bu asilar beni korurmu. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 20:43
Hocam Parmagimin kenarında çatlak oluşur ya öyleydi  yarilmıştı asi yaptirayim mi

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 21:32
https://hizliresim.com/mg9SsV" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 22:03
1- 5 doz asimi?????  5 doz asi, sadece; hayati boyunca HIC Tetanos asisi olmamislara uygulanir.
Yoksa; tek doz yeterlidir. Belliki geri-zekali bir doktora catmissiniz.
2- Tetanos ; ancak, doku icine Tetanos sporlarinin girmesi ile olusur. Acik (hava alan) yaralardan Tetanos 
olmaz.

Sabunlu su ile yikayin, (yara derin ise, Oksijenli su ile pansuman yapin) ve Batticon surun.
Resimde gordugum kadari ile, Oksijenli su bile gerekmez.  

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 22:41
Allah razi olsun hocam zaten evhamliyim birden kötü olmuştum. Hemen ellerimi yikadim evde oksijenli su ve batikon yoktu. Kolonya sürdüm yeterlimidir hocam başka bisey yapmalimiyim çok korkuyorum  hiç bulaşma ihtimali yoktur dimi.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2021 Saat 23:01
Hocam resimde çok net değil ama biraz derin çatlak kırmızılık görünüyor içinden. Ne olur kusuruma bakmayin her konuda çok evhamliyim hastalik hastasi oldum ve bu benim yaşam kalitemi çok düşürüyor  artık etrafimdakileride sıkıyorum. çok bunaldim nasil basedecegimide bilemiyorum. hocam tek siz söyleyince icim rahatlıyor lütfen hakkınızı helal edin.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2021 Saat 03:08
Yaraniz, "acik tip" bir yara. Tetanos bakterisi, oksijenli ortamda hastalik yapamaz.. 
Mikrobun hastalik yapabilmesi icin, doku ICINE girmesi lazim. Kolonya yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2021 Saat 11:51
Allah razi olsun hocam siz bizi rahatlatiyorsunuz allahta sizi rahatlatsin. Bu parmaklarımın ucundaki catlaklardan kurtulamıyorum  butun parmak uclarim boyle catliyor hocam çok acı veriyor bir seylere dokunamiyorum ve böyle mikrop kapacak diye çok korkuyorum. onun icin oneriniz varmi surekli nemlendiriyorum. Ve bazen dayanamayinca yara bandi yapiyorum bir yere surtmesin diye. Allah bin kere razi olsun selamlar.

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2021 Saat 18:19
Her elinizi yikadiktan sonra, Vaselin surun. 
Aksam yatmadan once; Hipokort merhem surup, merserize eldiven takin. 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 06:53
Hocam tekrar maraba. Tetanoz mikrobu bulastiktan kac gun sonra  ne belirti vermeye başlar. Aklım hala orada kaldi. Şimdi hee kas agrimda eyvah diyorum  birde aşırı derecede mide ağrım var. Internette ilk mideden spazm ile başlar yazıyordu. Yüreğim ağzına geliyor. Ne zaman geçecek bu tehlike. 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 18:48
Omrunuz boyunca, bebeklik dahil,okul dahil, HIC MI Tetanoz asisi olmadiniz??? 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 18:57
Oldum hocam en son 10 yıl önce hamilelikte 5 doz olmuştum.3 yıl önce tekrar dogum yaptim ama onda gerek yok demişti doktorum. 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 19:26
Bosverin. 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 19:36
Tamam hocam allah razi olsun 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat