Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yetişkin alerji mi astım mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72376
Tarih: 14 Ara 2025 Saat 23:50

Konu: Yetişkin alerji mi astım mi
Mesajı Yazan: aisenur
Konu: Yetişkin alerji mi astım mi
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2022 Saat 06:43
Hocam soru cevapları okuyunca kafam karıştı bikac sorum olacak
1-hapsirma burun tikanikligi su gibi akıntı ve göz kaşıntısıyla larrji olabileceğini düşündüren septomlar yaşıyorum,ağızdan nefes alıyorum ama derinden nefes AA ihtiyacı hissediyorum tam olmiyor  bu arada kokulardan acaip rahatsiz oluyorum son bı  aydır,alerji mi astım olabilir mi Dr a gitmeye çekiniyorum sizinle kafam netlesip rahat edecek
2- alerjiyse burundaki ödemi sıcak buhar iyi gelir demişsiniz ama astımda soğuk buhar hangisini yapmam lazım gece uyuyamiyorum tıkanıklıktan 
emziriyorum illadin kullanabilirim onu yapmadım ama ifrazat yok daha çok ödem gibi hissettigim icin
3- normalde sinüziti olan biriyim hepsi iç içe mi geçti bilemiyorum hafif boğaz açısı da var grip için dediklerinizi uygulayabilir miyim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2022 Saat 18:42
Cok fazla, Turk doktorlarinin etkisi altinda kalmissiniz.. NIYE ihtimaller arasinda, hic Grip yok??
Turk doktorlari, ASLA Grip teshis etmezler. Hepsine, astim, Allerji veya Bronsit derler. 
1- Evet, hapsirma, su gibi akinti ve goz kasintisi allerji belirtileridir. 1 hafta surelerle, Nosonex, Flixotide 
gibi spreyleri kullanabilirsiniz.Bunlari SAKIN Griplerde kullanmayin, basiniza isler acarsiniz.
2- Buharda kaide: Astim, Bronsit gibi "Alt Solunum Yolu" hadiselerinde soguk buhar,
Grip gibi "Ust solunum Yolu " hadiselerinde, Sicak su buhari kullanin. 
Iliadin zaten ifrzat icin degil ODEM icin kullanilir.
3- Eriskinler icin, Iliadin damla sekli yok. Iliadin Spreyi, baska bir damlikli siseye bosaltarak kullanin. 
5 gun, gunde:2x2'ser damla, sirt ustu yatar durumde ve her bir tarafa damlattiktan sonra basinizi o tarafa
 cevirip, 1-2 dakika bekleyin. 

Mesajı Yazan: aisenur
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2022 Saat 07:46
Haklısınız hocam,grip de olabilir ,alerjiye gribin net ayrımı farkı nedir nasonex kullanıp da ya gripsem başka bişey sebep olsun istemiyorum grip miyim alerji mi emin olmak istiyorum bu durumda,su gibi akıntı sarıya dönmeye başladı ama aynı zamanda tıkanıklık devam,hapşırma azaldı göz kasinmasi ara ara devam,sesim de kısık bu arbir de alerjiysem eğer illadin fayda etmez mi nasinex kullanmadan emziriyorum tedirgin oluyorum,tedavi edilmeyen alerji astıma dönüştürür diyorlar kafam iyice karıştı peki hocam deterjan parfum gibi koku hassasiyeti bir anlam ifade eder mi 
Açıklamalar için çok sağolun hocam omrunuze bereket bize de okumaya devam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2022 Saat 18:09
Hicbir Allerji'de, ASLA Ates olmaz!! Bu kadar basit! 
Ama, Turk doktorlar icin, butun Griplere, allerji demenin dayanilmaz bir cazibesi vardir. 
Allerji, baska sey, Astim baska sey.
Astim ve Allerji ile ilgili makale ve Forum yazilarimi okuyun, Turk doktorlarinin ne kadar cahil ve bos konustuklarini 
gorursunuz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat