Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Keçi Sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53617
Tarih: 18 Eki 2025 Saat 14:19

Konu: Keçi Sütü
Mesajı Yazan: bebesel
Konu: Keçi Sütü
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2016 Saat 16:53
Hocam iyi aksamlar. 6 aylik bebegim besinci ayindan sonra kilo almadi.Boyu da uzamadi. Ek gidaya basladik. Aksam muhallebisini yaparken klasik yontemlerle yapiyoruz ama duydugum yeni bilgiye gore bir yasina kadar keci sutu bile kullanilmamasi lazimmis. cok ikilemde kaldim. Aydinlatirsaniz sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2016 Saat 20:45
Keci sutu; Folik asit ve B12 vitamini yonunden cok fakirdir.. Uzun sureli kullanimda, HER YAS ICIN;
Megaloblastik Anemi yapabilir. Bu sebeple, cikintilik edip, durup-dururken, keci sutu kullanmayin... Ancak,
Inek sutu proteinine karsi bir hazimsizlik durumu oldugunda, kontrollu bir sekilde kullanilir.
4. aydan sonra, "Kutu sutlerini" ve  gerekiyorsa, Keci sutunu bu bilgiler dahilinde sekilde kullanabilirsiniz.
Ilk 1 sene illede MAMA kullanilir diye bir sey yoktur, bu tamamen: Mama firmalarinin ve onlarin satin
aldigi mamaci doktorlarin uydurmalaridir. Ne sutun kendisinin, nede hazirlanirken kullanilan
Pastorizasyon veya Ultra pastorizasyon(UHT)un bir zarari vardir... Bu sutlere, herhangi bir koruyucu
veya Antibiyotik konulmuyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat