Alerji
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20340
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:37
Konu: Alerji
Mesajı Yazan: Betüş
Konu: Alerji
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2009 Saat 00:00
Merhaba hocam, aileniz ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar dilerim. Kızımın yüzünde doğumundan beri zaman zaman tekrarlayan kırmızı noktacıklar var. Benim geçmişimde inek sütü alerjisi olduğu için belki bundandır diyip inek sütü ve ürünleri beslenmemden çıkarmam önerildi. Son 15 gündür kaka düzeninde de bir bozukluk oldu. Beş günde bir badem ezmesi gibi bezinden taşarak yapıyor. Alerjik bir durum olabileceği için Zaditen damla verildi ama yan etkilerinden endişe ediyorum. Bu test sonuçlarıyla ve alerji teşhisiyle bu damlayı kullanmam doğru mu ? Ayrıca reflüsü için gaviskon kullanıyorum.
------------- url=http://www.glitterfy.com/] [/url]
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2009 Saat 09:20
Hangi test????Yaşı kaç???Sizdeki allerjiye gelince, eğer peynir ve yoğurt yiyebiliyorsanız, allerjiniz yok... Olsa bile sizin yediğiniz inek proteini "protein" olarak değil, "aminoasit" olarak emilir ve size has bir protein oluşur. Bebeğin içtiği sizin proteininizdir, anne sütünde "inek sütü proteini" olmaz.
|
Mesajı Yazan: Betüş
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2009 Saat 12:50
Hocam daha önce yazdığım konunun devamına yazmıştım ama bir problem oldu sanırım. Kızım 4 aylık. Hepatit B teşhisi konmuştu aşağıdaki sonuçlarla, artı şimdi de inek sütü allerjisi deniyor işte.
Karaciğer enzimleri yüksek çıkınca(AST 100-ALT 103) sarılığa da baktılar. Bir hafta sonra AST 68- ALT 71 'e düşmüş.
CVM IGM NEGATİF
CVM IGG 4.3
HBSAG NEGATİF
ANTI HBS 668
ANTI HBC IGG POZİTİF
ANTI HBC IGM NEGATİF
ANTI HAV IGM NEGATİF
ANTI HAV IGG NEGATİF
EBV VCA IGM NEGATİF
EBV VCA IGG POZİTİF
Ayrıca bu testler de yapılmış. LDH 285 GGT 51 T.PROT 5.9 ALB 4.6 T.BIL 0.5 D.BIL 0.2 TRIG 91 T.KOL 188 HDL 56 LDL-KOL 113
Peki inek sütü değilse başka bir besin olablir mi? Ceviz ve yumurtayı da çok tüketiyorum. Eğer yanaklarındaki zaman zaman azalıp artan kırmızılıklar allerjiyse benim yediklerimle bir ilgisi olabilir mi, zira kızıma d-vit dışında başka birşey vermiyorum. Zaditeni de günde iki kere 3 damla kullanıyorum.
------------- url=http://www.glitterfy.com/] [/url]
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2009 Saat 14:03
Senin çocuk, hasta filan değil, Hepatit-B hiç değil, sıcak tuttuğunuz için yanaklarında döküntüleri oluyor, sizin yedikleriniz ile hiç ilgili değil...AnhiHbs nin pozitif olması, bağışık olduğunu (aşılı) gösterir...HASTALIĞI DEĞİL... Hastalıkta HbsAg POZİTİF olur, sizde negatif... Ayrıca yenidoğan döneminde hiçbir şeye karşı allerji daha oluşmamıştır.. Bu aylarda allerji olmaz.
|
|