Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mamografi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77829
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 13:34

Konu: Mamografi
Mesajı Yazan: Dilyafruz
Konu: Mamografi
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2023 Saat 10:15
Merhaba hocam 

42 yaşındayım,   Cuma günü sabah sol  gögüşte süt birikmesi oldu (14,5 aylık erkek bebek emziriyorum).Gece de emziriyor ama nedense sabah kalkınca baya sertleşmiş, huzursuzluk oldu, meme ucunda beyaz çok küçük sıvrı gibi iltihap fark ettim,  onu sıcak duştan sonra sıktım meme kremi LANOLİN sürdüm
sıcak duştan sonra sıkıp ve masaj yapıp süt pompası ile sütü sağdım hafiflettim , belki o sivri deligi kapttı süt birikmesi oldu ama yine de tedirgin oldum cumartesi günü 
Utrason çektirdik laktostaz dedi, 
Agrılar geçti sayılır, ama bugun bebek emerken bir agrı tekrar hissetmeye başladım, meme ucunundan sanki içinde damardan sızıntı gibi.
 Şu an da ara sıra sızlıyor, ama beze vs hissetmiyorum.
Mamografi çektirmek istiyorum, hangi doktora gitmeli de burada bilmiyorum yabancıyım buralarda .

Mamografi çeksem sonra emzirmek olmaz dimi ?

Yardımlarınız için teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Halek
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2023 Saat 21:58
Hocamdan musade alarak bir oneride bulunmak isterim.bebegi ters emzirin bir kac kere. yani vucudu koltuk altiniza gelecek sekilde.boylelikle sorun ortadan kalkacaktir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2023 Saat 23:25
Benim bransim degil. 

Mesajı Yazan: Dilyafruz
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2023 Saat 23:35
Mamografiden sonra emizilir mi ? Çocuğa zarar gelir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2023 Saat 03:53
Hayir NE ALAKA!! Turk doktorlari X-ray (Rontgen isini) ile Radyoaktif (Sintigrafi gibi) isinlarin arasindaki 
farki bilmedikleri icin sizi korkutabilirler sakin onlara inanmayin! X-isinlari dokularda kalmazlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat