Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43619
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 07:30

Konu: kulak agrisi
Mesajı Yazan: nilaysarisaman
Konu: kulak agrisi
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2014 Saat 22:59
Merhaba.
Yarin sabah seyahate gidecegim 5 gun yokum ve kizim 3 gunluk oksurugun ardindan bgn kulak agrisi basladi. Su an aglamaktan uyuyamiyor pedifen verdim, illiadln ped fisfis coldmix bal limon, 
Babanesine yazdigim notlarda aynen dewam edilmesini ates olursa bactrime baslanabilecegini yazdim,
Dogru hepsi degil mi?
Aklim hep onda kalacakkCry 
Cok tskleŕ

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2014 Saat 23:20
Vee ates de cikti pedifene ragmen agridan aglamaktan da uyumuyor, ne yapalim ve yarin nasil devam etsinler?

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2014 Saat 23:24
Novalgin damla verilir mi

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 01:15
Suan atesli uyuyor, ama oksurugu boguk arasira oluyor, sabah dr a gitmeliler mi?

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 01:35
Hayaller (canavarlar) gorerek uyandi ama olctum 38,5 atessi kulaktan

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 01:38
Agri icin; Novalgin kullanilabilir.. Kulak agrisi icin; Dolven'i tercih ederim.
Doktora giderse ve Antibiyotik yazmak isterlerse, MUHAKKAK, bir "Kan sayimi" yaptirin.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 01:50
Cok sagolun wbc 15 in ustundeyse antibiyotik. Ama deilse bactrim baslansin mi? Diline baktim temiz bogazinda da pek bisey goremedim

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 01:53
Atese mudahale etmiyorum suan, kulagina da bisi demiyor

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 05:02
Cok acillllll
Cok garip seyler oldu isiga baktikca hayaletler dedi kasilmalar yasadi titredi haalbuki ter atmis atesi dusmustu; sara krizi gibiydi ilk defa boyle bisi gorduk sok olduk

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 05:11
Kasilmalar 1 2 dk surdu bu meydi anlayamadik

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 05:36
Baska bir odaya goturduk az sonra duzeldi ne yapmaliyizzz

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 07:17
Yasini yazmamissiniz.....
6 aydan buyuk ve 4 yasindan kucuk ise; havale gecirmis olabilir. Havale, ates hizli yukseldiginde olur.. Bu sebeple, terlemesi ve terinin buharlasmasi ile cildin sogumasi, havaleye sebep olabilir. Onemli bir sey degil, hele birde;2 yasindan kucuk ise, buyuk ihtimal ile: 6.Hastalik, 3 gun atesin arkasindan, atesin dusmesi ile birlikte, dokuntu baslar...

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 07:22
Cok sagolun siz olmasaydiniz kesin ambulans cagirirdik, ewet yanina gittigimde terlemisti tam terini silerken oldu, tam 3,5  yasinda, bgn ne yapmamizi onerirsiniz? Kan sayimi yaptiralim mi?

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2014 Saat 19:39
Su anda; keyfi yerinde ise; HICBIR SEY yapmayin... Hemen; ParaNox120 fitil yapin ve 6 saatte bir toplam 3 tane olsun...
Bu yasta; 6. Hastalik OLMAZ...
muhtemelen, Grip basliyor demektir. Aksamlari atesi olur. Bundan sonra da, en ufak bir " nane-mollalik" hissettiginizde, ParaNox120 fitile baslayin.    

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2014 Saat 19:47
cok sagolun, ben ertesi gun seyahate gittim(havale sonrasi sabah)
fakat havalenin ustunden 1,5 gun gecti bi daha ateslenmedi
fitil de yapilmadi yaziyi yeni okuyabildigim icin
yani bir daha havale gecirmesin diye en ufak bir ateste fitil yapin diyorsunuz?
havale bir daha gecirir diye mi, havalenin tehlikeli olmadigini sizden ogrendim
artik havale gecirmesi daha kolay bir ihtimal mi??
cok tesekkurler hocam..

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2014 Saat 21:06
Zaten, "atese bagli havale" aynen sizin anlattiginiz gibi; "ATES dustukten sonra" gelir... o terleme esnasinda, terin buharlasmasi ile, cilt asiri derecede sogudugu icin, kalp ve solunum yavasladi.. Halbuki, beyindeki (ic ates) hala yuksek oldugu icin, oksijene fazladan ihtiyaci olan bir donemde, kalp ve solunumun yavaslamasi ile, beyin oksijen tasarruf etmek icin calismayi durdurur... Tamamen selim bir durumdur, merak etmeyin. O anda; EEG cekilse, Sara'dan farkli olarak, NORMAL, GRAFIK gorulur...

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 12:56
Hocam merhaba,
Okuyanlar belki devamını merak ederler diye yazıyorum..

kızım havale geçirdikten sonra tek bir ilaç vermeden ve dr.a gitmeden sadece (olay ilk kulak ağrısı ile başladığı için) illiadin+cold mix 3 gün sonra da ser.fiz. ile devam ederek atlatıldı, hatta belki bunlara bile gerek yoktu,çünkü hiçbirşeyi olmadı,ara sıra öksürüyor sadece,
bal limon veriyorum 3 kez,
yalnızca kulak kiri akıyor biraz (koyu renk) o kadar, ama siz olmasaydınız.... kesin boşuna hastanede yatardık... tekrar çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 22:06
Meslek hayatim boyunca, benim butun hastalarim, bu sekilde tedavi edildiler... Ama simdi!!!!! "Gik" diyeni, hastaneye yatirip, Serum takiyorlar.

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2014 Saat 23:09
Yok hocam artık gık diyenin geniz etini alıyorlar. Yakın dönemde kulağı ağrımışsa tüp de takıyorlar. Bir de bademcikleri traşlıyorlar. Traşlama da neyse onu anlayamadım???

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 08:04
Anlamayacak ne var... BADEMCIKLERIN; TAKSIT-TAKSIT ALINMASI...

Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 09:16
Vah ki vah...Annesi de ne güzel ameliyattan sonra hiç boğazı ağrımadı kızımın diye seviniyordu.ConfusedTongue
Ve çocuğunu ameliyat eden doktor anneyi de ameliyat etmiş. Geniz etini almış ve kulağına tüp takmış. Takmış takmasına da kadında bariz duyma kaybı var. Çoğu söylediğimi tekrar etmek zorunda kalıyorum. Özellikle de gripliyken.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2014 Saat 18:59
Helal olsun...Sarlatanligin bu kadarina da, "sapka" cikarilir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat