Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı sonrası neler olabilir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73924
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 23:05

Konu: Aşı sonrası neler olabilir
Mesajı Yazan: murat193
Konu: Aşı sonrası neler olabilir
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 09:59
Hocam merhaba, 6,5 yaşındaki oğlumuz Çarşamba günü bu dörtlü karma mı beşli karma mı o aşılardan oldu. Biraz ateşi var, sol ayak bileğinin agridigini söyledi. Bir de ayağınin altında kaşınan iltihapli gibi görünen dokununca acıyan bir kırmızılık çıkmış. Hangilerinin aşıyla bağlantısı olabilir. Tam 15 güne yakın süren, bir haftası ateşli ve zor geçen bir gribi atlatali daha bir hafta oldu. Siz enfeksiyöz Moninukleoz olabilir demiştiniz. Bir haftadır iyiydi okula başlamıştı ki bugün gönderemedik. Bu da başka bir virüs ya da mikrop mu yoksa aşı etkisi mi. Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 10:11
Hiçbirinin aşılarla bir bağlantısı olmaz.
20 seneden beri anlatıyorum, bu yaş çocukları okullar açıldığında 2 kışları böyle geçecek.
Bu günden geriye yazılarımı ve cevapları okuyun.

Mesajı Yazan: murat193
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 10:14
Ayağındaki kırmızılıgin fotoğrafını atayım mı hocam. İltihaplı gibi geldi bize. Bir de büyüme ağrısı diye birşey var mı. Bu ayak bileğinde falan 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 16:11
6.5 yaşında NE büyümesi???
Ergenlik çağında olacak, aşırı süt içen bir çocuk olacak, Uyluk kemiğinin ani uzaması ile, bacağın ön tarafında
Hamilelerin karın derisinde olduğu gibi, çatlaklar olacak. Her duyduğunuza, bilhassa Türkçe sitelere inanmayın. 
Resim atın.

Mesajı Yazan: teacher7
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 16:48
https://www.hizliresim.com/1m6894v" rel="nofollow">

https://www.hizliresim.com/hfi3l59" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 16:58
Ayakkabı vurmuş. Ayakkabının dar olmadığından veya o hizada ayakkabı da bir çivi ucu olmadığından emin
 olun. 

Mesajı Yazan: teacher7
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 17:05
Teşekkkürler hocam. D vitaminiyle ilgili ampul önerdiğinizi biliyorum ama geçen bize doktor damla yazdı. Birşey de denmiyor. Damlanın da faydası olur mu yoksa illa ampul mü verelim. Bir de et balık falan yedirmeye çalışıyoruz ama ona rağmen emilimi falan tam olmuyor gibi muhebbetler dönüyor. Normal de ben de bu tarz takviyelere pek güvenemiyorum ama yine de balık yağı omega 3 gibi şeyler konusunda görüşünüzü merak ediyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2022 Saat 21:24
Şöyle; damlaların tamamı:50,000 ünite, ampul;300,000 ünite .
Damlalar D vitamin seviyesi normal kimselerde idame dozu olarak kullanılır.
Yoksa; D vitamini düşük ise, damlalarla hayatta arayı kapatamazsınız. 
Et, balık yiyerek, yeterli D vitamini alamazsınız. Ya güneşe çıkacaksınız, ya da Dvit3 ampul içeceksiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat