bana oyun öğretin
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Oyunlar & Oyuncaklar
Forum Tanımlaması: Oyunlar & Oyuncaklar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9182
Tarih: 03 May 2025 Saat 09:27
Konu: bana oyun öğretin
Mesajı Yazan: ifakat
Konu: bana oyun öğretin
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 00:16
kızlar yaa benim günlerdir kafamı kurcalayan artık kızm büyüyor ve nasıl oyunlar oynamalıyım opnunla nasıl vakit geçirebilirim değişik fikirlei olanlar lütfen yardım
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 00:47
ay ifocum benimde derdim oydu . zaten bu aylarına göre çok da fazla oyuncak yok ev dekiler ona hitap etmiyo ama artık zevkleride değişti galiba bana öyle geliyo . yani oyuncak yerine aynı yağmur gibi zeynepde benimle beraber oynadığı oyunlardan daha çok zevk alıyo .top saydırıyoruz eline topu alıp geliyo yanıma anni bii bii biii elimden kaçırınca ay tutamadım diyince yada sayarken ses tonumu arttırınca falan çok eğleniyo
birde uzun zamandır kalem kağıt merakımız vardı . bir dönem tükenmez kalem ve eline geçerse karalıyodu . sonra büyük boy resim defterleri ve pastel boyalar aldık onunlada baya keyifli zamanlar geçirdi ama ortalık fena batıyodu  sonra oda yetmemeye başladı şimdide yazı tahtası aldık çok eğleniyo ama bizimle beraber yaparsa . eline kelemi alıyo bi taraftan karalıyo bi taraftan ne yaptığını anlatıyor  bebeeee abiiiiii biiiiiiirr diye  ben düz çizzgi çiziyorum birr diyorum oda düz çizmeye çalışıyo güzel vakit geçiriyoruz ..tavsiye ederim .
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 01:01
biz o yazı tahtasından aldık 1 ay önce hani şu sadece kendi tahtası haricinde yazmayan kalemi olanından dimi ne anllattı bee işte o ise onun modası bizde geçti bi köşede yatıyo şimdi çok oynadı sıkıldı hanımefendi yok yok düşünüyom bulamıyom yaa evin içinde 4 dönüyoruz koştur Allah koştur bayılıyo oyuncakla oturup oynamaya gelince yoookk sıkılıyo koşturucaz illa bizimkinde kurt var ablası 
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 01:09
yok kız ondan değil benim dediğim . okullara olan beyaz tahta varya ondan bahsediyorum . ayaklı bişey tamda onların boyuna uygun . bunun kalemi her yeri yazıyo malesef değdiği yerden çıkmıyo ama çözüm bulduk yemek yerken önlük takmayan kızım bir iki kıyafeti boya olunca tahtanın başına geçmeden önlüğünü getiriyor tak diye
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 11:59
hakanda arbalarla düt düt diye oynamayı çok seviyor kağandan kalma oyuncak hayvan kolleksiyonumuz var her çeşit hayvan mevcut onlarla oynuyoruz genelde balığı getir köpeği getir bu şekilde hayvanları da tanıyoruz onlara mama yapıyor dizime koyup ee yapıp yere düşürüyorum resmen kopuyor gülmekten  şovalyeler var ata bindirip deh deh yaptırıyoruz sonra yine adamlar düşüyor bizimki hepten kopuyor bazen gülerken düşüyor   çok keyif alıyor oynamaktan top oynuyoruz gooo gooo diye ellerini kaldırıp koşuyor  milli maçlardan öğrendi   kendi kendine oynadığında genelde zarar yapıyor plastik kapları alıyor tahta kaşıkları alıp karıştırıyor yemek yapıyor sonra su istiyor benden azcık içip beni gözetliyor sırtıp kaba boşaltıyor suyu  kaptan kaba su boşaltmak en büyük zevki  evi suluyor anlayacağınız dün buzdolabından sürahiyi alıp komple boşaltmış halıya foğuk foğukkk diye bağırıp geldi yanıma    
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:26
ayyy zehra maş. ee titiz kızn hali başka
özlemcim sen anlatırken ben koptum şu hayvan figürlerinden edinmam lazım o zaman bak bu aklımam gelmemişti çok saol canım yaa foğuk he oyy kurban olurum verene yaa ne tatlıdır şimdi dimi 
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:27
bu arada zehra evde 1 o eksikti onuda alır koyarsam adım atamayacağım artık  başka fikir üretin hadi hadi bekliyom
|
Mesajı Yazan: öznur35
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:36
ifocum benim ada elif te mandalla oynamaya bayılıyor onları sepete takıyo    birde bizde dans sevdaı var balkonda sokakta nerde alkına gelirse   dans diyor tutuyor elimden birde melodimiz varonu söyleye söyleye dans ediyoruz .Ama ada elif te buara oyamıyor oyuncaklarıyla bi bebek arabası var onunla oynuyo bebeğinigezdiiyor
------------- http://ticker.7910.org/eng">
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:37
ifakat Yazdı:
ayyy zehra maş. ee titiz kızn hali başka
özlemcim sen anlatırken ben koptum şu hayvan figürlerinden edinmam lazım o zaman bak bu aklımam gelmemişti çok saol canım yaa foğuk he oyy kurban olurum verene yaa ne tatlıdır şimdi dimi 
|
http://imageshack.us"> http://g.imageshack.us/g.php?h=516&i=hayvanli2.png">
bak bunlarda hayvanlarımızdan bazıları şimdi çektim   fikir vermek için  genelde poşetlerde satılıyor köpek çeşitleri,balık çeşitleri... vs
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:39
özlem bizdede var bunlardan bir ara tutturmuştu ayakta dizmeye çalışıyorduk durmuyoda kimileri ne yoruyordu beni cimcime bizde de modası geçti yalnız
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:43
öznur35 Yazdı:
özlem bizdede var bunlardan bir ara tutturmuştu ayakta dizmeye çalışıyorduk durmuyoda kimileri ne yoruyordu beni cimcime bizde de modası geçti yalnız |
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 12:46
tamam canım deneyim bakayım zaten uzun süredir ortalarda yoklar bi kaç gün sonra çıkarayım bakem ne olcek
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 13:56
canım yaa mandal modasıda bizde geçti hani oyuncaklarla değide kendi çapımızda oyun oynayalım diyorum saklanbaç hoşuna gitti şimdi onu oynuyoruz sobe yapacağım zaman ohoh hoh diye koşa koşa gidip sobeliyo beni geçincede basıyo kahkahayı peçete yırtıp koltuk tepesinden atmaya bayılıyo ee sonunda evn halini düşünün
özlemcim tşk ederim uğraştın yaa saoğalasın güzelim mutlaka alıcam onlardan iyi olacağına eminim bende oyuncakları saklayıp tekrar çıkaranlardanım 
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 14:52
ahh ifom oyun yetiyomuki onlara hangi birini yazsam
bak şimdi biz sabah uyanır uyanmaz mutlaka arabalarımız salonun ortasına geitrilir ,hemen hemen hepsi yürümekte zorlanırsın,bi saat kadar onlarla oynar ,çarpışır onlar kaza geçirriler kanepeden zıplaralr   sonra sıkılırız tabi,ben o zamana kadar evi toplarım,kahvaltı zamanı derken sonraki işimiz mutlaka boyama kitabımızıdr,çok ama çok sever şimdiden ona yakın kitabı bitirdik maşallah elide çok yatkın çizime kalemi falan süper tutyo,ee ondan sıkıldık bu kadar oturma yeter haziran sonu şişme havuzumuz balkona konmuştur öğle yemeyine kadar balkonda bütün oyuncaklar içinde cıbıldak bi şekilde iki saate yakın oynarız  eee ondanda sıkıldık yemekte yedikii çoğu zaman yenmez  bu kadar yeter uyku vakti   şöle 3 kadar uyuduktan sonra ahanda enerji dolu uyandık gene,bu kez oturarak olmaz kudurma vaktii  müzik aççılır son ses ve dansa başlarız dans ederken bi yandanda körebe  saklambaçı sevmedik pek  aramak sıkıntı yaptı ama körebeye bayılıyoz  oynuyoz baya bi sonra yoruluruz,bu kezde zeka oyunları tabi arada ben işlerimide görmeye çalışırım izin verdiği sürece hatta kuzum yardımda ederi bana  ewt bul taklar yerlerine konur ,neşeli kartlarda hayvanlar sayılarla tanışılır eee buda bitti akşam üstü oldu  yemek yapmaya,aolsun kuzum hep yanımdadır yemek yapana kadar hep yardımcı  kaşılarımı bilem elime veriri kerata  yemeyiğimizi hazırladık hemen parkaa  ohh güneşte gitti kudurda kudur  benimki kaydırağa salıncağa binmektense kamyonuna kum doldurup taşımacılık yapmaya daha bi bayılır  iyice kudururuz sıkılırız hop babamız gelir eve geçeri güzel bi duş sonra yemek arkasındanda babayla mutlaka top oynanır,yakında apartmandan atacaklar ama   akşam artık babaya aidiz iyice yorulurlar sonra babasıyla yatak odasına mutlaka kitap okunur kuzuma ,sonram ben giderim bakarım iki aşkım birden uyumuş  küçük aşkımı yerine uyutur büyük aşkımı salona alırım  biraz foruma takılır birazda onunla film izlerim  sonrada uyku vakti  artık büyük aşkım oyun ister  çoğu zaman ona enerji kalmamaış olur  
ayy ne uzatmışım  
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 16:40
okurken yoruldum hilal vallaa  aşkınla hangi oyunları oynuyonuz bize de öğretsene    
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 16:42
DENİZKIZI Yazdı:
okurken yoruldum hilal vallaa  aşkınla hangi oyunları oynuyonuz bize de öğretsene      | aman ablaaaaaaa ben çocuğunkini öğrettim büyüklerle olanı sizlerden alalım  
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2008 Saat 17:08
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 10:01
hilal enerjine hayran kaldım valla
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 11:06
Zehra'nın dediği gibi bende bu yaş için, pek oyuncak bulamıyorum en son bende yazsın diye senin dediğin tahtadan almıştım İfo, arada onunla oynuyor, benim kızım da kutu kutu penseye ve gıdıklamaca oyununa bayılıyor, birde kitap okuyorum, daha doğrusu fotoları göstererek anlatıyorum, o da hoşuna gidiyor 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 11:09
Birde bizim, her gün aksatmadan sahil sefamız var, tüm enerjisini atsın diye, o parkta çok eğleniyor 
|
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 12:19
bilgeakgun Yazdı:
hilal enerjine hayran kaldım valla
|
|
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 13:07
yok bu tempoyu vücut kaldırmaz,yakında başlar başım ağrıyo diye
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 13:19
Hiloş iflas ederse mevlid okutur   (bknz:FIKRALAR)yani kurtuluşu yoktur onun
Çıkmak üzereyim ama bende yazayım  ne yazacamki Zuhalle oyun çok zor 
en çok top oynarız o bana ben ona yuvarlarız,bazen o atar sağa sola ben getirim,bazende ben atarım o getirir  oyuncak kahveleri var onları alır getiri ben içerim  sonra gider başka bulur onu getiri  oyuncaklarla oynamaz hiç  dün babası şu makinalar varya top içinde oyuncak veriyo para atıp alıyosun onlardan almış içinden araba çıktı minik onla oynuyo   iyi bişiy alsam tınmazdı cadı  dün migrostan yumuşak kamyon aldım römorku var içine minik arabasını koymuş dolandırıyo  az sonra azar saniyeliktir bu ayun  koşturmaya bayılır,bide saklambaç oynamaya  gıdıklarım kikir kikir güler  park hastasıdır helede lunapark dün dolaşırken minik bi lunapark gördü biz görmedik o görmiş çığlık atıyo neden acaba dedi eşim bende dedim çok sevdiği bişiy gördü ondan bu sevinci baktık sağa sola bişiy göremedik ilgisini çekecek lunapark yönüne dönünce yine coştu meğer o görmüş biz görmemiştik  gittik babası bindirdi bol bol  dışarda yemek yiyeceksek oyun alanı olan yerlere gidiyoz bayılıyo 
bide yapboz almıştım ahşap üzerinde figürler çıkıp takılıyo öyle şeyleri çok sever yerini bulamaz o ayrı  iç içe küplerede bayılır ama üstüste değilde ter çevirip içine sokar 
|
Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2008 Saat 13:59
benim kızımında bi kaplumbağası var. üzerinde geometrik şekiller var. içine atıyorsun. onunla oynamaya bayılıyor. top ve balonlar bir numaralı favorisi tabii... evde toplarını alıp attim diye bize atması en sevdiği oyunlardan. birde saklambaç.
çekmeceleri karıştırmayı unutmamak lazım. mutfak, yatak odası, kendi odası neresi olursa olsun hiç fark etmez. oyun sanıyor işte.
|
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 00:16
iifo bakmadı herhal buraya nerdesin aşkım hala oyunmu oynuyon
|
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 00:20
İfo annesinde, annesine gidince, bir kaç gün kalıyor, gelince bakar artık 
|
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2008 Saat 00:23
ordada bulmuştur güzel oyunlar aşkım gelde anlat ne oyunlar oynadınız
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 02:48
geldim geldim oo bana oyunlar gelmiş bizde ürettik bi kaç bişey daha favori okey taşlarını renklere ayırmak bayıldı diyebilirim hemde ilk defa 10 dak.yerde oturdu şükür rabbime.hepiinize yardımlarınız için teşekkürler ahh hilal ahh  ama bırakmayın burayı hee keşfettiklerinizi yazın lütfen
|
Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 09:12
ifakat Yazdı:
geldim geldim oo bana oyunlar gelmiş bizde ürettik bi kaç bişey daha favori okey taşlarını renklere ayırmak bayıldı diyebilirim hemde ilk defa 10 dak.yerde oturdu şükür rabbime.hepiinize yardımlarınız için teşekkürler ahh hilal ahh  ama bırakmayın burayı hee keşfettiklerinizi yazın lütfen |
Diğer arkadaşlar neler tavsiye etti bilmiyorum ama ben
1-Sesli hikaye kitaplarını tavsiye ediyorum. ondan edin bi tane.Hem resimleri çok canlı oluyor hemde hikayede o sayfada adı geçen hayvanların düğmeleri oluyor basıyorsun o hayvanın sesi çıkıyor.Süper bişey sende bayılacaksın...
2-Birde bu yaşlarda parmak oyunları oynayabilirsiniz ben bir kaçtane yazarım sana
3-Birde çeşitli kuklalar al ve onlarla oyunlar oynayabilirsiniz.Emin ol yağmur bayılacak.Eğer değişik sesler çıkarabiliyorsan kuklaları oynatırken dahada şanslı olacaksın.
Aklıma geldikçe yine yazacağım canım...
------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 09:13
İŞte parmak oyunu örnekleri parmaklarını tarifteki gibi oynat canım
BÜYÜK FİL VE KÜÇÜK KARINCA
Kocaman fil büyük adımlarla yürüdü yürüdü. (Ellerle yürüme hareketi yapılır.) Kocaman kulaklarını salladı. (Ellerini kulaklarına götürür ve eliyle sallama hareketi yapılır.) Kocaman hortumuyla su içti. (İki el karış şeklinde birleştirilerek burnun önünde sallanır.) Büyük bir kayaya oturdu. (Kollarla büyük hareketi yapılır.) (Ses inceltilerek söylenir.) Küçük karınca küçük adımlarla yürüdü yürüdü (Parmaklarla yürüme hareketi yapılır.) Küçücük antenlerini salladı (İki parmak sallanır.) Şöyle bir etrafına baktı, kocaman fili gördü (Etrafa bakma hareketi yapılır.) Küçük adımlarla yürüdü, küçük bir kayaya oturdu (Ellerle küçük haraketi yapılır.)
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 09:13
KÜÇÜK BALIKLAR
Küçük balıklar yüzüyorlar derede, (Kollarla yüzme hareketi yapılır.) Sağa koşuyorlar, sola koşuyorlar, (İki kol sağa, sola doğru hareket ettirilir.) Dönüyorlar kuyruklarını sallıyorlar. (Eller sallanır.) Büyük balık görünce, kaçıyorlar, kayalara. (Eller arkaya saklanır.)
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 09:14
Ördek Ailesi Bu anne ördek, bu baba ördek, bunlar da yavruları (İki elin başparmakları ve diğer parmakları oynatılır). Sabah oldu uyandılar (Gözler ovuşturulur). Vak vak dediler, derede yüzdüler (Yüzme hareketi yapılır). Bir balık görünce ham diye yediler (Yeme hareketi). Akşam oldu, güneş battı, yıldızlar çıktı (Eller baş üzerinde hareket ettirilir). Yavru ördekler mışıl mışıl uykuya daldı. (Uyuma taklidi yapıldı
(bunu her çocuk beğeniyor umarım yağmurda beğenir)
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 09:15
Baş parmağım, baş parmağım nerdesin? (İki el arkaya saklanır.) Buradayım (İki elin baş parmağı önde karşılıklı tutulur.) Nasılsın efendim? ( Bir elin baş parmağı diğer baş parmağa doğru eğilerek hareket ettirilir.) Teşekkür ederim. (Diğer baş parmak hareket ettirilir.) Parmak kaç, parmak kaç (Önce sağ el, sonra sol el sıra ile arkaya saklanır.) İşaret parmağım… Orta parmağım… Yüzük parmağım… Serçe parmağım…şeklinde parmak oyunu tamamlanır.
|
ÖRÜMCEK KARDEŞ
Örümcek kardeş duvara, (Parmaklar üst üste konur, serçe parmaktan başlanarak parmak uçları oynatılır.) Tırmandı tırmandı, Yağmur yağdı yağdı, (Parmaklarla yağmur yağması hareketi yapılır.) Örümcek kardeş ıslandı, (Eller büzülüp, çene altına yapıştırılır.) Güneş açtı açtı, (Kollar yarım daire şeklinde, yukarıda açılır.) Örümcek kardeş kurudu, Yavrularını toplayıp Uykuya daldı. (Avuç içleri birleştirilip, yanağa konur
|
MİKROP
Mikrop çıkmış yürümüş, yürümüş…(Sağ elin baş parmağı sol kol üzerinde yürütülür.) Bir evin açık kapısından içeri girmiş. (Avuç ortasına gelinir.) Bir de bakmış merdivenler var, Başlamış çıkmaya. (Parmaklardan çıkılır.) Üst kata çıkınca, kapıyı vurmuş. (Elin üst kısmına diğer elle vurulur.) Tak… tak… kim o ? (Çocuk sesi verilir, sağ baş parmak sallanır.) Ben. Bay mikrop. (Sağ elin baş parmağı mikroptur.) Ne istiyorsun? (Çocuk sesi verilerek diğer baş parmak sallanır.) Seni hasta etmeye geldim. (Mikrobun sesi verilir.) Yaa… Beni hasta edemezsin. (Hayır anlamında baş iki yana sallanır, işaret parmağı saklanır.) Bol bol uyudum, (Uyuma hareketi yapılır.) İyi gıdalarla beslendim, (Eller ağza götürülerek yeme hareketi yapılır.) Temiz bir çocuğum, (Vücut gösterilir.) Aşı da oldum, (İşaret parmağı ile, iğne yapma hareketi yapılır.) Beni hasta edemezsin. (Baş iki yana sallanır.) Ben gidiyorum. (Mikrop merdivenlerden ıh, ıh diye parmaklardan indirilir.) Annesi sabunlu su ile temizlik yapıyormuş, Mikrobun ayağı kaymış, yuvarlamış, (Yuvarlanma hareketi yapılır.) Kendisini kapının dışında bulmuş. (Eller sallanarak dışarıyı gösterme işareti yapılır.)
|
|
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 10:13
benim bebeğim henüz dünyaya gelemdi ama yiğenimle yaptıklarımızı yazayım...sanırım işine yarar bunlar...herşeyden önce saklanbaç...gerçi sizde başlamışsınız.yiğenim bir buçuk yaşındayken başladık biz oynamaya. birara akşamları bütün ev halkı saklanbaç oynuyorduk. olmadı gelen misafirlere bile oynattığımız vardı....ikincisi,temizlikçilik..oyunu kavrayana kadar biraz zorlandı ama sonra çok sevdi...günlük rutin ev toplamada hem bana yardım eder hemde çok eğlenirdi...ona bir toz bezi yaptık,boş cam sil kutusunuda verdik..bizim arkamızdan kendince toz alırdı...hatta canı sıkılınca tek başına bile oynardı bu oyunu...üçüncüsü yemekçilik....bunlar hep günlük hayatı kolaylaştırmak adına benim icat edttiğim oyunlar...mutfakta yemek yaparken..onuda yere oturtup,önüne plastik tabak,bıçak çatal koyardık...genelde malzememiz salatalıktı...biz yemek yaparken oda yapardı sonra da bize yedirmeye çalışırdı....
ilk başlarda bunları öğretirken biraz zorlanıyor insan ama çocuk kavrayınca çok rahat oluyo....
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 14:48
yanına bir kardeş yap yağmur öğretsin bildiklerini saklambaç oyna yada benim bir atım var ya annelerimiz oynamışmıdır bizimle kardeşlerimizle oynamışızdır  hadi çocuğun canı sıkılmasın!!!
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 21:02
yeşimcim çok güzel oyunlar ellerine sağlık  
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 21:06
yessim Yazdı:
Baş parmağım, baş parmağım nerdesin? (İki el arkaya saklanır.) Buradayım (İki elin baş parmağı önde karşılıklı tutulur.) Nasılsın efendim? ( Bir elin baş parmağı diğer baş parmağa doğru eğilerek hareket ettirilir.) Teşekkür ederim. (Diğer baş parmak hareket ettirilir.) Parmak kaç, parmak kaç (Önce sağ el, sonra sol el sıra ile arkaya saklanır.) İşaret parmağım… Orta parmağım… Yüzük parmağım… Serçe parmağım…şeklinde parmak oyunu tamamlanır.
| işte sehanın favori oyunu ama bizimki daha uzun ,biz bütün vücüttaki uzuvlarımızı öğreniyoruz,seha parmağını gözüme ağzıma kulağıma soka soka öğreniyo bunları arada karıştırıyo ama bu ikigündür nereyi sorsak söylüyo bide ben eğitimdede öğrenmiştim bu özleikle oyuncak bebeklerin üzerinde denenir ve oynanırsa çok daha iyi sonuç alınıyo,ben sehaya şaırkı gibi öğretiyoum hem hoşuna gidiyo hemde öğreniyo ama en çok bebeğin altını gösteriyo anne çiş anne kaka diyo valla bunu ben öğrtmedi yeni tuvalete alıştığı için bütün bebeklerin ayıcıkların altına bakıp anne çiş anne kaka diyo 
|
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2008 Saat 22:58
meral_87 Yazdı:
yanına bir kardeş yap yağmur öğretsin bildiklerini saklambaç oyna yada benim bir atım var ya annelerimiz oynamışmıdır bizimle kardeşlerimizle oynamışızdır  hadi çocuğun canı sıkılmasın!!! | süper fikir tuttum ben bunu gerçekten kardeş en iyi oyun arkadaşı,düşün ifoşum 
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 01:28
yaşimm ya harikasın valla çok saol tabi diğer annelerimizde hemen çıktı aldım bu gece ezberlemeye başlarım yaa hızır gibi yetiştin resmen bayıldım içinden 2 tanesini biliyordum diğerleride harika teşekkürler tekrar uğraştığın için
merall sen yapıyon diye bendem yapcam yokyaa pışıkkk yemezler hilal sen yapta görelim
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 09:22
Ben bir ağacım(kollar havaya kaldırılır ve avuçlar kapanır)
Bir gün 1 çiçek açtım(her sayışta bir parmak avuçtan açılır
2 çiçek açtım......(10 a kadar 10 da dahil devam edilir.)
.
.
10 çiçek açtım(parmaklarının 10 uda açılmış olur)
sonra bi rüzgar esti vuvvvvvv vuvvv vuvvvv (eller yanlara sağa sola doğru sallanır)
çiçeklerimin hepsi yere döküldü (kollar aheste aheste yere iner)
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 09:26
arkadaşlar ben teşekkür ederim çocuk diyince bende akan sular duruyor ve onlar için herşeyi öğrenmeye çalışıyorum.Elimden geldiğince siz istedikçe bilgilerimi bende sizlerle paylaşırım.Ben lisede çocuk gelişimi eğitimi aldım ve kreş ve anaokulunda çalıştığımdan şarkı ,oyun her konuda yanınızdayım...yeterki isteyin bacılarrrrrr
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 18:00
oh ohh bu mükemmel işte sen yaz şarkılarını oyunlarını bak şimdi sıkı takipcin oldum
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 18:07
peki bunların melodileri nasıl ki  biz mi besteleyelim 
|
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 18:46
arkadaşlar bunlar şarkı değil parmak oyunu hikaye gibi yaşayarak söyleyin
|
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2008 Saat 23:40
bunlar çok güzel oyunlar.teşekkürler yeşim
------------- [
|
Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 15:22
yeşim Yazdı:
MİKROP
Mikrop çıkmış yürümüş, yürümüş…(Sağ elin baş parmağı sol kol üzerinde yürütülür.) Bir evin açık kapısından içeri girmiş. (Avuç ortasına gelinir.) Bir de bakmış merdivenler var, Başlamış çıkmaya. (Parmaklardan çıkılır.) Üst kata çıkınca, kapıyı vurmuş. (Elin üst kısmına diğer elle vurulur.) Tak… tak… kim o ? (Çocuk sesi verilir, sağ baş parmak sallanır.) Ben. Bay mikrop. (Sağ elin baş parmağı mikroptur.) Ne istiyorsun? (Çocuk sesi verilerek diğer baş parmak sallanır.) Seni hasta etmeye geldim. (Mikrobun sesi verilir.) Yaa… Beni hasta edemezsin. (Hayır anlamında baş iki yana sallanır, işaret parmağı saklanır.) Bol bol uyudum, (Uyuma hareketi yapılır.) İyi gıdalarla beslendim, (Eller ağza götürülerek yeme hareketi yapılır.) Temiz bir çocuğum, (Vücut gösterilir.) Aşı da oldum, (İşaret parmağı ile, iğne yapma hareketi yapılır.) Beni hasta edemezsin. (Baş iki yana sallanır.) Ben gidiyorum. (Mikrop merdivenlerden ıh, ıh diye parmaklardan indirilir.) Annesi sabunlu su ile temizlik yapıyormuş, Mikrobun ayağı kaymış, yuvarlamış, (Yuvarlanma hareketi yapılır.) Kendisini kapının dışında bulmuş. (Eller sallanarak dışarıyı gösterme işareti yapılır.)
|
| |
bunu ilk defa duydum çok güzelmiş
eline sağlık
|
Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2010 Saat 15:25
yeşim Yazdı:
İŞte parmak oyunu örnekleri parmaklarını tarifteki gibi oynat canım
BÜYÜK FİL VE KÜÇÜK KARINCA
Kocaman fil büyük adımlarla yürüdü yürüdü. (Ellerle yürüme hareketi yapılır.) Kocaman kulaklarını salladı. (Ellerini kulaklarına götürür ve eliyle sallama hareketi yapılır.) Kocaman hortumuyla su içti. (İki el karış şeklinde birleştirilerek burnun önünde sallanır.) Büyük bir kayaya oturdu. (Kollarla büyük hareketi yapılır.) (Ses inceltilerek söylenir.) Küçük karınca küçük adımlarla yürüdü yürüdü (Parmaklarla yürüme hareketi yapılır.) Küçücük antenlerini salladı (İki parmak sallanır.) Şöyle bir etrafına baktı, kocaman fili gördü (Etrafa bakma hareketi yapılır.) Küçük adımlarla yürüdü, küçük bir kayaya oturdu (Ellerle küçük haraketi yapılır.) |
|
|