Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçemeyen Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44570
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 00:30

Konu: Geçemeyen Öksürük
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Geçemeyen Öksürük
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2014 Saat 09:22
Oğlum 21 Mayıs 2009 doğumlu.Geçen yıl 2013 yılında hapşurma ve burnuyla oyma ve öksürüklerle alerji bölümüne gittik. Kan ve deri testlerinde mite ve tozlara karşı alerjisi çıktı.Ağızdan alvesko (kırmızı) akşamları 1 puf ve öksürükleri bunalttığında ventolin şeklinde tedaviye başladık.Bunlar çok güzel korur ken 2014 mart sonu nisan başı gibi tekrar ve şiddetli öksürükler başladı.Haziran ayına geldik hala fazla öksürükler yaşıyoruz.Şuan ventolin2,5 mg. Ve flixotide 2mg/2m makinayla buhar şeklinde veriyoruz.Singular günde bir çiğneme tableti başladık fakat sinir yaptığı için onuda bıraktık.Ventolin sabah-öğlen-akşam alıyor.Flixotide sabah ve akşam buhar şeklinde alıyor.Öksürükleri azaldıkça flixotide tek doza düşün ventolini 2 doza düşün dedi fakat öksürükleri azalmıyor.Bu ilaçları bir anne olarak azalttım öksürük arttı ve şuan soğuk algınlığıda var.Tekrar gittik doktorumuza buharlara devam 2 doz ve 3 doz olarak dedi ve beraberinde prednol-L 40 mg. Kırıp içireceksiniz dedi.Prednol-L 40 mg. 24.06.2014 ‘de bir tane 25.06.2014’de bir tane içirdik hala öksürük devam ediyor.26.06.2014 Buğün için bir tane daha içirin dedi.Bu iğne kortizon içeriyor ve öksürüklerimiz dinmiyor.Bu durumumuzda ne yapmamız gerekiyor.
-     Oğlum 23 kiloda.
-     Tüp bebek (3,5 kiloda doğdu 36 hafta 6 günlük doğdu) Sezeryanla doğum yaptım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2014 Saat 23:30
Yanlis yoldasiniz. Daha dogrusu tuzaga dusmussunuz.
1- O testlere siz girse idiniz, sizdede ayni sonuclar cikardi. O testlerden saglam cikan YOKTUR..
2- Flixotide kortizonun onde gideni.. Esas zararli olan, ve sizi doktora bagimli kilan bu ilactir. En buyuk sahtekatliklari bu ilaclarla Grib arazlarini baskilayarak ve sizin gozunuzu boyuyarak yapiyorlar. Sizde, "allerji' iyilesti saniyorsunuz.
3- Flixotide'i her kesisinizde, cocuk, baslangictakindan daha agir bir hastalik tablosu ile karsiniza cikacak.
4- Zaten, cikmisda... Bu safhada, sahtekarligin ikinci perdesi oynanir, Agizdan kortizon igneleri icirilir...Allahtan bu igneler, agizdan icirildiginde etki etmezler.. Sahtekar olmalarinin yaninda cahil de olmalari enteresandir.
5-23kg; 7.5 yas kilosudur.
6- Oksuruk; astimin ilk bulgusu degildir. Astim bulgulari: Sikintili solunum, rahat nefes alip zor nefes vermedir..Cocuk, rahat konusamaz, cumlenin sonunu getiremez.
- Cocugunuz; basindan beri Grip geciriyor, HEMEN verilen butun ilaclari kesin, sadece; Limonlu bal, Serum Fiz ve yastigina 2 damla ColdMix damlatin... Bir dahada SAKIN bu doktorun verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin.

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2014 Saat 10:25
Hocam çok şaşırdım inanın şoktayım. Bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Bu kadar ilacı boşamı kullandık. Size yazmayı unuttuğum şey benim evim bulunduğum binanın en üst katı yani çatı katı.Evimde tavan kısmında ve tavan köşelerinde küf oluyor evimdeki nem oranı şu yaz gününde 50 geceleri 60 kış günlerinde bu rakamlar 70-80 lere gidiyor.Bunlarda yapıyor olabilirmi. Bu ilaçları birden kesersem yine başa dönermiyim korkuyorum?????

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 10:30
O evde oturun, cocuk bu kadar zamanda zaten alismistir.Ilaclarida HEMEN KESIN. Benim anlattiklarimi uygulayin... Serum Fiz, Limonlu bal ve ColdMix kullanin..Cok okumaniz gerekli.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 11:14
teşekkür ederim hocam. Arkadaşım üye ondan öğrendim bu siteyi.Bende üye oldum.unal ismiyle yazıcam size artık burdan.Bütün herkezle yazdıklarınızı okuyorum bilgi edinmek için.söylediklerinizin hepsini uyguluyorum.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2014 Saat 12:23
Hosgeldiniz..

Mesajı Yazan: unal
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2014 Saat 11:49
Hocam 5 yaşındaki oğlumun öksürükleri bana tarif ettikleriniz sayesinde biraz olsun azaldı çok şükür.Serum fizyolojik büyük şişeyle aldım. 5ml.'lik şırıngaya şekip yarısını bir burnuna yarısını diğer burnuna oturduğu yerden püskürtüyorum sonra sümkürtüp temizliyorum.Doğrumu yapıyorum???

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2014 Saat 00:18
Olabilir, buda dogru usullerden biridir.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 10:40
Hocam yardımlarınızı rica ediyorum. Oğlumun öksürükleri dinmiyor bir gün iyi oluyor seviniyorum ertesi gün yine öksürükler artıyor. Alerji doktorlarına gidiyoruz fısfıslar kortizonlu ilaçlar veriyor buna rağmen kesilmiyor. Çocuk doktorunamı götüreyim yoksa göğüs hast.doktorunamı götüreyim çocuğumu şaşırdım kaldım. Doktor değiştirdikçe ilaçlar değişiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Sizin bana Ankarada önereceğiniz bir doktor varmı oğlumun bu durumuna çare olacak.Ankarada şu doktor iyi diyebiliyormusunuz. Yoksa öksürsün elbet dinermi demeliyim?? Çocuğum öksürdükçe ben tükeniyorum. Lütfen bana ve oğluma yardım edin………..

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 11:26
Aradiginiz gibi bir doktor, Ankarada;YOK...
Hatali yoldasiniz, Kortizonlu ilaclar baslandigina gore; kazigi zaten yemis durumdasiniz.
Bundan sonraki ( 3.safha) gecenin bir yarilari, acilen ambulanslarla hastanelere; "Hava" almaya gitmeniz durumlaridir.
BU tuzaklar, bilincli olarak ve kasten yapilmaktdir.. Bu sekilde, devletin sozum ona ucuzlattigi saglik hizmetleri icin, eskisinden daha fazla paralar odemek zorunda kalacaksiniz,.

Bu konudaki "Alt Forum" yazilarini okuyun...Basiniz ciddi bir sekilde belada. Boyle devam ettiginiz takdirde, sizi daha kotu gunler bekliyor.
Sahi, bu arada sizin cocuga, hic hayati boyunca, Grip teshisi kondumu? yoksa, hep; Astim, Bronsit, Bronsiolit veya bunlarin baslangiclari tanilarimi kondu!!!

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2014 Saat 14:06
Hocam oğlum suçiçeği sonrası çok hasta oldu. 40 derece ateş makrol falan kullanırken fena öksürükler başladı gittik zatüre dediler. Sonrası damar yolundan dıesel falan aldı atlattı. Tekrar 2013 gibi hasta oldu 2.zatüre dediler. Aslında dört dörtlük zatüre olmuyor ama yinede boğazındaki enfeksiyon ciğere iniyor yine zatüre dediler.Bunu da antibiyotikle atlattı. Sonra öksürükler olurken size yazdığım 2013 mart gibi öksürükler başlayınca bizi alerjiye yönlendirdiler. Toz ve mite lere alerjiler falan çıkınca Alvesko, ventolin bunların ağızdan fısfısı yok olmadı ağızdan fixolite ve ventolin buhar şeklinde yok geçmiyor öksürükleri. 2014 nisan ayı girdi temmuz geldi çocuk hala öksürüyor. Şu aralar öksürükle beraber burnu dolu oluyor. Temizliyorum serum fizyolojik falan limonlu ballar fakat devam ediyor öksürüğü. Kortizonlu artım ilaçlarını sizbana diyince kestim zaten hocam.Hiç birini vermiyorum çocuğuma. Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ediyorum Saygılar…

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 10:05
hocam akşam yani 02.07.2014 eve gittiğimde oğlumun öksürük sesi değişmişti. Bazen öten tarzda bazen göğüsleri dolu balgamlı tarzda. Birde burnunu serum fiz.temizleyince sapsarı koyu bir kıvamda.Sizi yoruyorum biliyorum hakkınızı helal edin.Sürekli eski alt formları okuyorum.Teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 11:45
Biraz sabir, isin sonun ageldiniz.. Aslionda bir imkan olsa bir deniz kenarina gidebilseniz.. Atin denize, 1 gunde duzelir.
Simdilik; Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix;e devam edin. daha evvel kullandiginiz, Nasonex ve Flixotide nedeni ile biraz normalden uzun surecek, ama buda size bir ders olsun, bir daha ASLA, bu tur ilaclari kullanmayin...
Bu kortizonlu spreyler, sadece Allerjik Rinitlerde ise yarar. Allerjik rinit'i tedavi etseniz ne olacak, etmeseniz ne olacak. AMA, Gripte kulanirsaniz, hayati tehlike bile yaratabilirsiniz. En azindan bunu ogrenmeniz bile kardir.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2014 Saat 13:46
Akşamki öksürük beni korkutmuştu. Bu verdiğiniz cevapla içimi rahatlattınız. Şu mübarek günlerde rabbim size güç ve sağlık versin yanımızda olduğunuz için ...

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2014 Saat 14:13
Hocam eşimin baskısıyla doktora gittik. Göğüs hast.ve alerji uzmanı birlikte baktılar boğazında (genzinde) sarı-yeşil çok yoğun akıntı var dediler. Sinüzüt olmuş o boğazına akıntı yapıp öksürtüyor dedi. Ciğerlerinde bir dinleme bulgusu yok temiz dediler. Ve yine elimde bir reçete var. Augmentin 600mg. 2x1(14 gün), Nazonex Nazol sprey 2x1 (1 ay), Sudafed şurup 2x1 (3 gün) kullanılacak. İçim rahat etmedi çocuğu kulak burun boğazcıya gösterdim muayene etti bu reçeteyi onayladı. Ben ilaçları almadım. Çocuğun burnu dolu seside biraz değişti. Burnu şırıl şırıl akmıyor serum fiz.temizlediğimde yada aradabir sildiğimde balgamlı sarı kıvamlı bir çıktısı oluyor. Ateşi yok. Kilosu:23 Boy:115 (5 yaşında). Siz ne derseniz onu yapıcam hocam çok yoruldum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2014 Saat 19:25
SAKIN, o ilaclari kullanmayin, yoksa bir daha doktorlardan pacanizi kurtaramazsiniz.
Hele; Nasonex vermeleri niyetlerinin ne kadar kotu oldugunu gosteriyor. Dayiyacaklar kortizonu, cocukta sahte bir iyilik hali olacak, siz memnun, cocuk memnun, doctor memnun, AMA, 1 hafta sonar ilaclari kestiginizde, goreceksiniz hanyayi konyoyi..
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin..

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2014 Saat 09:05
Hocam Merhaba.Cumartesi sabahı oğlum kalktığında çok halsizdi.İştahıda hiç yok.Sonra akşam bir ateşlendi 39.5 ve 40 oldu duş aldırdım Dolven verdim. Pazar günü yine aynı halsizlik ve iştahsızlık ve ateş akşam 39.5 ve 40 yine korktum Dolven verdim. Bir türlü atlatamıyoruz. Sizin dediğiniz gibi surum fiz.limonlu bal ve coldmix uyguluyorum ama yok geçmiyor.Sinüzüt dışarı akmadığı ve içerden boğazına akıntı yaptığı için ateş yaparmı??? Dili beyaz fakat kötü koku yok.Öksürük var fakat eskisi kadar çok değil. Serum fiz.temizlediğimde burnundan bazen sarı akıntı geliyor çoğu zaman temiz.Burnundan konuşuyor. Ağzını kapat burnundan nefes al diyorum rahat alamıyor burnu horrrr diye ötüyor.Bugün pazartesi öylece bıraktım işe geldim bakalım nasıl bir gün atlatacaklar…….Cevabınız için Saygılar.

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2014 Saat 10:26
Sinuzit hadisesi de, ayni Orta Kulak hadisesi gibi, mekanik bir olaydir, Grip sonucunda, olusan odem ile Sinus agizlari kapandiginda, iclerindeki sivi akamaz, birikir.Iliadin damla ile halledebilirsiniz. Gunde: 2x2'ser damla her iki buruna damlatilacak. Damlatma sirasinda, sirt ustu yatacak ..2-3 dakika oyle kalacak.

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2014 Saat 11:01
hocam Çocuğuma Iliadin damla 2x2 kaç gün yapabilirim bir süresi varmı???

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2014 Saat 23:59
Insaf, 6 senedir anlatiyorum.... 3 gun..

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2014 Saat 10:56
Ben sizi 6 senedir tanımıyorum yeni üyeyim.Bulabilseydim sormazdım.........Eskileri okudum bulamadım.Okumayada devam ediyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat