|
Merhaba hocam bir ay sonra nasipse 7 yaşına girecek oğlum dün topun ayaklarının altından kaymasıyla başının üstüne betona düşmüş kaldırımın kenarı ya da bir taşa mı geldi bilmiyorum ama kafası çok ciddi kanamış. Sırtı hep kan oldu boydan boya.
Pansuman yapılsın dikişe gerek var mı diye acele ile revire götürdüm. Dikişe gerek yok ancak mutlaka tomografi çektirin hastaneye gidin dediler. Ben de bu yaşta o kadar radyasyon alması iyi değil takip etsek olmaz mı dedim. Israrla bana 8-10 saat sonra da ortaya çıkabilir nasıl risk alacaksınız çok şiddetli düşmüş hastaneden tomografi istemeseler bile siz gidip özel bir yerde çektirin diyerek beni çok korkuttular.
İki çocuğum var bu yaşa kadar sizin makalelerinizi yazılarınızı okuyarak biraz da kendim araştırarak bu yaşlarına bir kaşık dahi ilaç içmeden getirdim. Her şeyi araştıran, kurcalayan ben gerçekten basiretim bağlandı sanki. Devlet hastanesi aciline götürdük hiçbir muayene yapılmadan direkt tomografi istediler. Maalesef çektirdim tomografiyi. Hiçbir şey çıkmadı tabiki.
Ancak dünden beri içim içim yiyor hocam, videolar izledim makaleleri okudum tek bir tomografi bile %24 beyin ve kan kanseri riskini artırıyor diye bir sürü yazı gördüm. O yüzden bu vicdan azabı ile bu korkuyla nasıl yaşayacağımı düşünmeden edemiyorum.
Her şeye bu kadar titizlenen ben nasıl buna izin verdim çocuğuma nasıl böyle bir şey yaptım çok üzülüyorum.
2 sene önce de bir ya da iki kere ayak röntgeni çekilmişti düz tabanlıktan dolayı. Başka hiçbir ilaç, görüntüleme vs bir şeyi olmadı bu yaşına kadar.
Çocuğumu çok mu riske attım hocam? Benim tiroid kanseri geçmişim var. Çok üzülüyorum.
Sizin fikirlerinize çok önem veriyorum Ne olur bana bir yol gösterin çocuğum için Bu konuda yapabileceğim. Alabileceğim bir önlem var mıdır :((((
|