Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşiolit sonrası krup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55942
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 19:09

Konu: Bronşiolit sonrası krup
Mesajı Yazan: ulku eray
Konu: Bronşiolit sonrası krup
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2017 Saat 15:04
Hocam Merhaba,
20 aylık oğlum 3 hafta önce hastalandı. Hafif ateş, huzursuzluk burun akıntısı. Grip olmuş diye hemen doktora
gitmedim. 2 gün sonra balgamlı öksürük başlayınca acile götürdüm krup dediler. klamer yazdı. güvenemedim
uzmana götürdüm o da bronşiolit dedi. Kan tahlili röntgen sonucuna göre alerjikmiş. IgE 74 (Ref:0-60)
Pulmicort ve ventolin buhar zaditen şurup yazdı. 4 gün buhardan sonra rahatlamış dedi buharı kesti.1 hafta
sonra öksürüğümüzdevam edince sordum normalmi diye yine bir doktora göster dedi. diğer doktorda bronşiolit
10 gün aynı buhara devam dedi. yazılarınızı okudum bu kez buharı vermedim önceki doktorda hırıltı yoksa
verme dedi. iyiydi çocuk 5 gün sonra krup tarzı öksürükle tekrar önceki doktora gittik. tekrar virüs almış bu
kez krup dedi. Sırtındaki hırıltı boğazdan gelebilir falan dedi. Ventolinin çocuğa iyi gelmediğini söyleyince evet 
şu anda spazm yapar dedi adrenalin ve dekort verecek kadar da sıkışık değil sadece pulmicort ve soğuk buhar
verelim dedi. 2 gün buhardan sonra hırıltı yok artık ama öksürük daha yoğun. burnu açık renk yoğun şekilde
ser. fiz. boşaltıyorum. Coldmix kulanıyorum dünden beri. Buhar da vermedim daha arada açık havaya çıkardım
banyo yaptırdım.
Bu öksürüğümüz normalmi. Bazen daha kuru bazen balgamlı. Doktor öksürük arttıysa asist verebilirsin dedi.
Başlamadım. yazılarınızda krup 3 gün sonra gribe döner demişsiniz. Biz baştan beri hep gripmiydik. Doktor alerji
şurubunu mutlaka kullanmamı söyledi. İlerde bu çocuk koaha aday falan dedi. Artık hiç güvenim yok bu 
kez doktor doktor geziyoruz bir griple. Ama kafa karışıklığından ne yapacağımızı şaşırdık Etrafımda benim durumumda
çok anne var. 
Şu anda ne yapayım. Sizin görüşünüz nedir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2017 Saat 19:33
Bastan beri Grip geciriyordu, ama Turk doktorlari ;"Grip" teshis etmemeye yeminli olduklarindan; devamli
butun Griplere; Astim, Bronsit, Bronsiolit veya (gunumuzde moda olmaya basladi) Zaturre derler.
Siz hic bir Turk Cocuk doktorunun, 20 ay boyunca cocugunuza Grip dedigini duydunuzmu??
35 senede; bunlarin da pek azi, yeni-yeni; "virus kapmis" demeye baslayabildiler..

IgE'nin "referans araligini", bu NAMUSSUZ LABORATUVARLAR, kasten yanlis soyluyorlar.

IgE: Erkek: 0-230 IU/mL
       Kadin: 0-170IU/mL dir. 
Bunlarin butun maksadi, hastaya bir defa; "Allerjik" yaftasini yapistirip, omur boyu "aylik gelir" haline
gelmeniz icindir..
Sakin o doktorlarin dediklerinin; HICBIRINE, inanmayin, hicbir dediklerini yapmayin.. Pulmicort kullandi iseniz, 3-4
gun sonra hiriltilar baslayabilir..Hemen, sicak buhar, gunde:3x1 tatbik edin.
SAKIN: Asist vermeyin, Asist hakkindaki yazdiklarimi okuyun. Surup sekli, sadece; Parasetamol
zehirlenmesinde kullanilir..Agizdan verildiginde;  Yan etki olarak, hiriltilara sebep olur. O yuzden veriliyor!!!!

".... İlerde bu çocuk koaha aday falan dedi..."
DOGRU... Ama buna; verdigi ilaclarla kendisi sebep oluyor..
Benim Grip hakkinda yazdiklarimi okuyun.. Bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasi" ni iyi ogrenin..
Cok okumaniz lazim.. Son 10-12 seneden beri artik Turkiye'deki Tip Fakultelerinde, sadece bu
sahtekarlik sekli ogretiliyor. Ilac Firmalari cok akilli!!  Ayak takimi ile ugrasmiyorlar, isi tepeden
hallediyorlar!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat