Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tuvalet egitimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9478
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 03:55

Konu: tuvalet egitimi
Mesajı Yazan: figili
Konu: tuvalet egitimi
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2008 Saat 00:42
iyi çalışmalar benim 3 yaşında bir oglum var.bundan 3 ay önce tuvalet egitimine başladık çişini hemen ögrendi.kendisi gidip yapıyor tuvalete gecede kuru kalkıyor.fakat kakasından korkuyor .kakasını kiloduna yapıyor.kakasının geldigini söylüyor beni çagırıyor.yanında olmamı  istiyor.kakasınıda banyoya girip yapıyor kilodunuda çıkarttırmıyor.her yolu denedim babasını tuvalaette izledi beni izledi.her yolu denedik ama olmadı kendi haline bıraktık hiç zorlama yapmıyoruz sadece soruyorum kakanıda tuvalete yapmak istermisin diye şoruyorum hayır korkuyorum diyor .bende zorlamıyorum .sizce ne yapmam gerekir.zamanla korkusunu yenermi. yoksa yardım almamız gerekirmi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2008 Saat 22:13
endişelenemnizi gerktiren bir durum değil. kakasını söylemek genelde çişten daha uzun sürebiliyor. yöntemini gayet iyi. sadece neden korktuğunu ,kakasını tuvalete yaparsa neler olabilceğini düşündüğünü sormaya çalışın. her kakada bu soruları sormayın ama ara ara tekrarlayın tuvalete yaparsa takdirle karşılaşın, ancak yapmazsa bunu gündeme getirmeyin. bbasıyla bile onun olduğu ortamda konuşmamaya gayret edin ve en önemlisi endişelenecek bir şey oolmadığını aklınızdan çıkarmayın

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat