Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oglumun gelisimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19102
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:58

Konu: oglumun gelisimi
Mesajı Yazan: bulsara
Konu: oglumun gelisimi
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2009 Saat 23:11
Hocam Merhaba,
Ailemizde minyon yapili kimsenin olmamasina ragmen, oglum yasitlarina gore minyon yapili bir bebek. bugun itibariyla alti aylik. dogum bilgileri ise soyle, bas cevresi 33 cm, boy 48 cm, kilo 3135 gr.( 37 w).
uc hafta onceki olcumde, yani 5 ay bir haftalikken bas cevresi 41 cm, boy 63 cm ve kilo 7350 idi. Oglum sadece anne sutu aldi. Cok da guzel emdi. Bas cevresi persantilin en alt degerinden dahi dusuk. Bu degerler beni endiselendirmeli mi hocam? Tiroit hormonlarina dogumda bakilmisti, tekrar baktirmali miyim?
Degerli yorumlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2009 Saat 23:42
Hocam bu arada size danismak istedigim bir husus daha var. Uc hafta once, yani oglum hemen hemen bes bucuk aylikken doktorumuz sebze corbasini yavas yavas tattirmamiz gerektigini soyledi. Oglum en son 28 gunde 450 gr almisti, az mi buldunuz diye sordugumda, anne sutunun bu aylarda bebegin tum ihtiyaclarini karsilamayacagini, ogunleri aksatmadan azar azar vermemi soyledi. Yarin alti ayi doldurdugumuz icin muhtemelen daha da ciddi bir bicimde ek gidaya gececegimizi saniyorum. Oglumu gun icinde alti- yedi defa emziriyorum. En az iki uc kez de cok bol kaka yapiyor. Hala geceleri bir defa sutumu sagiyor ve sakliyorum. Nasil hareket etmem gerekir? Bu arada hala demir ilacina baslamadik. Doktorumuz beklememi istedi. Ilk aylarda anne sutu allerjisi denmis ve bana cok kati diyet yaptirilmisti. Ben diyete ragmen oglumun kakasindaki kan ve mukusta degisiklik olmayinca diyeti biraktim. Demir ilaci bagirsaklarini zorlar mi?
Cok tesekkur ederim Hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2009 Saat 11:35
Boy ve kilo yetişmiş, acaba başını hatalı ölçüyor olabilirlermi??Çocuğun görünümü normal ise, kafaya takmayın.. Öncelikle anne sütünü verin. Anne sütü ile 6 anne 2 sene hiçbir şey vermeden bebeklerini  beslediler. Anne sütü yetmiyorsa, kutu sütlerinden verin, palavracılara pabuç bırakmayın... Hepsi mama firmalarının adamı. Demir hiç kullanmayın. Anne sütü allerjisi olmaz. Atıyorlar... Diyet yapmanızada hiç gerek yoktu... Tufaya gelmişsiniz. Aşırıyiyen bebeklered kaka bu şekilde olur. Ama bu sayede de kilosu arttı.. Siz bunların gazına gelmeyin, anne sütünü verin, yetmeyen kısmını süt ile tamamlayın, eğer 3 öğünden fazla süt veriyorsanız, kahvaltı, yoğurt ve muhallebiyi sıra ile ilave edin...

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2009 Saat 12:56
Hocam,
cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Sutumun yettigini dusunuyorum, en azindan miktar olarak. Dedigim gibi kakasi ve idrari bol oluyor. Bana kalsa daha aylarca sut veririm. Zira bu ugurda gectigimiz uc bucuk ayda tam bir savas verdim. Peki ayda ne kadar kilo almali ki ben sadece sut vermeye devam edeyim? Yeterli oldugunun olcusu benim icin ne olmali?
Bas cevresi kesinlikle dogru olcudur. Zaten bu yuzden bebegimi hep daha kucuk zannediyorlar. Oglumun zihinsel gelisimi acisindan ise bir kaygim yok. Bu kadar cok emzirmeme ve sutumun nitelikli olmasi icin beslenmeme bu kadar ozen gostermeme karsin buyumesinin yavas olmasi, baska bir metabolik nedenden kaynaklanabiliyor olabilir mi? Inanin cok bol sut iciyor. Ancak geceleri neredeyse kirk gunluk olduktan sonra az uyaniyor. Buna karsilik gunduz uykularimiz cok kisa. Gun icinde uc ya da dort kez 20-20 dakikalik kisa uykular. Maalesef ne yaptiysam daha uzun uyutamiyorum. Aksamlari ise dokuzda uyutuyorum, uc, uc bucuk gibi kalkiyor. Bir de sabah uyandiginda alti, alti bucuk gibi. Daha sonra gunluk rutinimize donuyoruz ve en fazla iki bucuk saatte bir emziriyorum. Bu normal bir rutin mi Hocam?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2009 Saat 20:08
Zeka sorunu yoksa zaten bir probleminiz yok, takmayın kafanıza. Biraz soya çekim vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat