Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

reflusu devammi ediyor...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17975
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 22:19

Konu: reflusu devammi ediyor...
Mesajı Yazan: KEREMIM
Konu: reflusu devammi ediyor...
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 22:40
Merhabalar Kadir Bey....
benim oglum 25 aylik....dogduktan sonra 4 ay reflu tedavisi gordu....zantac kullandik.....sonrasinda bir sorun yasamadik....fakat simdi inanilmaz istahsiz bir cocuk....istahsizligi doktorlarimiz farkli sekillerde tarif ediyorlar bunu biliyorum...ama ben ogluma yemek yediremiyorum....3.5 aylikkken benim sutum kesildigi icin mamayla buyudu....4.5-5 aylikken ek gidalara baslamistik....sorun yasamadan her verdigimiz seyi tadiyor begenirse yiyordu...fakat 12-13 aylik olduktan sonra ve hala devam ediyor herseyi geri cikariyor,tukuruyor afedersiniz oguruyor....hatta kusacakmis gibi midesi kalkiyor....cikartigi seyi tekrar deneyin diyeceksiniz evet deniyorum ama sonuc hep ayni.....yedigi seyler 6-7 maddeyi gecmiyor...buda beni endiselendiriyor....acaba reflusu hala devammi ediyor...gecen yil uzum, kiraz,ve ona benzer meyveleri yiyebilecegi gibi kesip kucultup veriyordum yiyordu ama simdi mumkun degil donup bakmiyor bile....cocuklar merak edip herseyin tadina bakarlar, herseyi agizlarina gotururler oglum agzina bile goturmuyor....aciktigi halde yemekle yada yenebilir hicbirseyle ilgilenmiyor....aciktigini nerden anliyorsun diyebilirsiniz bir cocuk gun icinde sabah uyandiktan itibaren 10 saat boyunca su dahil hicbirsey yiyip icmezmi .....acikmasinida bekledim...onuda denedim ...ama hicbirsekilde acligini belli etmiyor....yemegide sadece birseyler izlerken ilgisini dagitarak yedirebiliyorum.....sebzeleri kesinlikle yemiyor hicbirini...ancak robottan gecirirsem yiyor onuda ben istemiyorum....biraz eziyorum fakat asla denemiyor bile...oyunlarla  yada tabagini susleyerek yedirmeye ozendirmeye calisiyorum fakat olmuyor...nasil bir yondem izlemeliyim bilmiyorum...bana yardim ederseniz cok seviirim...simdiden cok tesekkurler...

-------------
Omrum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2009 Saat 11:18
Reflü, yenidoğanda kendini aşırı kusmalarla gösterir. Vakaların %60 ;2 yaşına kadar hiçbir tedavi olmadan düzelirler. İştahsızlık, bundan ayrı bir durum. Boy ve kilosunu yazarsanız bir bakarız.

Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 06:46

ilginiz icin tesekkur ederim Kadir Bey....

oglumun boyu yasitlarina gore biraz uzun....o nedenle doktorumuz 1 ay yemesede olur diyor....ama yemek aliskanligini nasil vericem bu beni endiselendiriyor...birde boyuna gore biraz zayif...aldigim butun pantolonlarin beline lastik geciriyorum...boyu tam geliyor ama belimiz dusuyor....
oglum suan 25 aylik,
kilosu 13 kilo 800 gr.
boyu 92 cm.
oglumun hicbirsekilde yiyeceklerle ilgilenmemesi beni endiselendiriyor....15 gundur ogluma cocuklar icin hazirlanan vitaminli sutlerden veriyorum.... doktoru kullanma konusunda tercihi bana birakti...bu tur icecekler yararlimi degilmi zarari varmi bilmiyorum....yemedigi icin yeteri kadar beslenemiyor diye dusunuyorum....kullanmalimiyim sizce...

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2009 Saat 09:22
Çocuğunuzun 1.5 kg. fazlası var. Bana kalırsa zorladığınızdan kusuyor. Reflu'su olan bir çocuk bu kadar iyi gelişemez. Siz öncelikle sütünü verin, yemeklerden canı ne isterse onu yer.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat