Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kalsiyum yeterlimi (süt)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11023
Tarih: 19 Ara 2025 Saat 11:26

Konu: kalsiyum yeterlimi (süt)
Mesajı Yazan: ceylinsu
Konu: kalsiyum yeterlimi (süt)
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 11:43
Kadir bey kızıma sütü bir türlü sevdiremedik.soğuk ılık şekerli şekersiz hatta ballı bile denedim ama yok rengini bile biliyo bardağa koydum mu kesinlikle elimden dahi almıyor.ne peynir yiyor ne yumurta ne yoğur ancak cacık yaptığım zaman biraz kandırıp iki üç kaşık ağzına atabiliyorum.geceleri anne sütü alıyor.kalsiyum açısında yeterliliği  nedir.bazı markaların da..ne gibi bunları verebilirmiyim.bunların kalsiyum alımına faydası nedir çünkü seviyyor bunları ve günde kaç küp yemeli.
bi sorum da kahvaltı alışkanlığı hiç yok hergün sofrayı hazırlıyorum hatta kendisinin yemesine dahi izin veriyorum ama yemiyo sucuk dahi yemiyo sabahları ne vermeliyim.

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 12:24
Anne sütü yeterli geldiği için, çocuk ayrıca süt içmeyebilir. Kücük kutu yoğurtlarından istediği kadar yiyebilir.Su içme alışkanlığı gelişmesin. Suyu sıcak, sütü soğuk teklif etmeye devem.
Bu yaştaki çocuk bizim gibi kahvaltı yapmaz, bulamaç şeklinde olabilir.Acele etmeyin.

Mesajı Yazan: helincan
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 14:10
hocam.kızım 18 aylık ve kabızlıktan yana muzdaribim1 aydır düzene girmedi.çok su içiyor.lıkır lıkır.su içme alışkanlık haline gelmesin demişşiniz.sütü pek sevmiyor.bakıcımız sadece sabah bisküviyle karıştırdığında yarım çay bardağı içiyor.ne yapmaılıyım su konusunda? bir hafta önce emzirmeyi bitirdik maalesef hastalığımdan dolayı.
tşk

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 09:45
Daha anne sütü kesilmeden sütü sevdirmeniz gerekli idi. Su içme alışkanlığı, yerini süt içme alışkanlığına bırakmalı. Sabırlı olun...Ayrıca yoğurt, sütlü tatlılar ve peynirde yemesi lazım...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat