Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kakada Amip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39439
Tarih: 02 Tem 2025 Saat 00:39

Konu: Kakada Amip
Mesajı Yazan: unkurabiyesi
Konu: Kakada Amip
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2013 Saat 20:40
Kadir Bey merhaba,

1 hafta önce şehir dışına tatile gittik, döndüğümüz günün akşamında 6 aylık bebeğim ateşlendi ve öksürmeye başladı, acilen doktora götürdük, ateş düşürücü şurup verdi, boğazında hafif kızarıklık var dedi ve gönderdi. Ancak günde 4-5 kez cıvık ve kokulu kaka yapmaya başlayınca kaka tahlili götürdüm, çıkan sonuçlara göre gaitada amip antijeni pozitif: 0813, lökosit yok, eritrosit yok, protozoa kistleri yok, protozoa trofozoidleri yok, mantar elemanları yok, yağ damlacıkları yok. Doktoru kaka testini tekrarlamamızı, sonucun çıkması 3-4 günü bulacağı için hemen ilaca başlamamız gerektiğin söyledi. Şu an çocukta ateş yok, iştahsızlığı azaldı. Kaka sayısı ve kötü koku azaldı. Bir taraftan gereksiz ilaç kullanmayım diyorum ama diğer taraftan da tam tedavi edilmez de diğer organlara yayılırsa ya da kronikleşirse diye endişeleniyorum. Bu ay kilo alımı da 200 gram olmuş sadece.

Görüşünüzü almak istedim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2013 Saat 09:56
Ben o "kaka tahlillerine" popomu bile silmem.. Siz tahlile değil, çocuğunuzun kakasına bakın. Eğer bol sulu kaka yapıyorsa, bu "İnce Barsak" ishali demektir, sakın ishal ilacı veya antibiyotik vermeyin. amip hadisesi, "Kalın barsak" ishalidir. Bu tip ishallerde kaka; az miktarlarda(güvercin pisliği kadar) , ıkıntılı, sancılı, müküslü hatta bazen kanlı olur. Bunların tedavisi gerekir. Her iki durumdada, çocuğun kakası o tahlilden daha temiz ve doğru bilgi vericidir. Bir daha sakın, kaka tahlili yaptırmayın. Bu kaka tahlilleri, ancak Üniversitelerde, yeni doktor yetişirken, eğitim kastı ile yapılması gereken testlerdir. Özel hayatta hiç gerek olmaz. Ben 40 seneden beri hiçbir hastamdan (bu sebeplerle) "kaka tahlili" istemedim.

Mesajı Yazan: giena
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2013 Saat 14:16
Hocam Merhabalar..
Peki amip hadisesi ishalde ne tür ilaç kullanmak gerekir, hangi yol izlenmeli, tuzlu ayran, vişne soda, durumu kurtarır mı..
Şimdiden teşekürler...

Mesajı Yazan: sedaaytunc
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2013 Saat 20:43
Hocam amip ishalin nedeni nedir? Korunma yolu var mıdır bu hastalıktan ?

-------------
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2013 Saat 22:25
Amip ishali diye böyle "yuvarlak" bir tanı yoktur.
1- Amipli dizanteri olabilir. Entomoeba Histolytica gibi (Kalın barsağı tutar)
2- Giardia  kistleri olabilir.  Giardia İntestinalis gibi.  (İnce barsağı tutar)
3- Basilli dizanteri olabilir. Shigella tipleri gibi.  (Kalın barsağı tutar)
Bunların hepsinde Flagyl tipi ilaçlar işe yararlar.
Korunmak için, temiz gıda ve suları kullanmanız yeterlidir. Grip gibi havadan bulaşmaz.  

Mesajı Yazan: unkurabiyesi
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2013 Saat 23:06
Görüşünüz için çok teşekkür ederim Kadir Bey. İyi çalışmalar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat