Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal-kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17181
Tarih: 06 Kas 2025 Saat 01:06

Konu: ishal-kusma
Mesajı Yazan: didecik
Konu: ishal-kusma
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 11:58
kadir bey yiğenim 3 yaşında.iki gündür 38 lerde sadece ateşi vardı.dün su gibi ishaldi gecede kusma başladı ve ishal devam ettiidrar tahlilinda bir problem çıkmadı.doktor soğuk algınlığı diyerek aferin verdi.oğuk algınlığı olmadığına eminiz.siz ce önemli bir mikrop varmıdır.öksürük ve burun akıntısı  yok.geçen yıl bu dönemde rota kapmıştı.yine rota mıdır acaba.tam kan sayımı yaptırmadık ne tavsiye edersiniz  bugün ishal var yemek yemediği için kusma yok

-------------
dide

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2009 Saat 16:57
Ne çok seviyorlar şu "Aferini" ...hiç gereksiz bir şey.. Tahlillerle uğraşmayın. Eğer ishal ile birlikte kusma varsa, "Rotavirus" enfeksiyonudur. Kusma sadece yediği zaman olmaz, rotavirus olduğunda çocuk durup dururken de kusar... Sadece bol sıvısını verin o kadar... Hiçbir tahlile gerek yok. 

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 13:55
kadir bey yiğenimde ishal ve kusma vardı rota olbilir demiştiniz.rota bulaşırmı kızıma..nasıl bir yol izlememiz gerekir bulaşıçı ise

-------------
dide

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2009 Saat 21:26
Rotavirus, insan-gıda-insan zinciri ile bulaşır. Öyle nezle bulaşması gibi, insan-insan şeklinde olmaz. Kaka ile temasa gelmesin yeter.

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 16:57

kadir bey bi önceki mailimde bahsetmiştim ishal ve kusma dan..şimdide kusma bitti ishale devam..sadece sıvı takviyesi yeterlimi.ateş yok.biraz halsizlik var.sizce bu rotamıydı yada farklı bi mikropmu..tavsiye edebileceğiniz bişeyler varmı

-------------
dide

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2009 Saat 09:26
Eğer Rotavirus olsa idi, ishal başlayınca kusma geçmezdi. İkisi beraber devam ederdi. Bol sıvı verin yeter. Antibiyotikler etkisizdir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat