Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Balgam kültürü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83785
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 18:48

Konu: Balgam kültürü
Mesajı Yazan: güneşimoğlum
Konu: Balgam kültürü
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2024 Saat 20:29
Kadir hocam daha öncede yazmıştım 69 yaşında annemin by pas sonrası akciğerleri sıkıntı oluşmuştu.Bugun balgam kültürü sonucu geldi ve enfeksiyon var denildi.15 ghndur hastanede yatıyor bugünde çıkarmadılar bt çektiler ama rapor çıkmadı.    Kültür: Pseudomonas spp. üreme oldu. Boyama Sonucu: Gram boyama sonucu : Orta yoğunlukta mukus ipl hocam bu hangi hastalık demek henüz doktorla görüşemedik,annem hastaneden mii kaptı bu mikrobu çok üzgünüz hocam yorumunuz bizim için çok değerli şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 10:34
Pseudomonas bakterisinin görüldüğü durumlar:
1- Kanser tedavilerinin son safhalarında.
2- Abuk-subuk miktar, süre ve cinste antibiyotik kullanım sonucunda olur. Bu yüzden, Türk doktorlarına
 mahsus olan; "Bilinçsiz antibiyotik kullanımın"ndan vaz geçilmesi şarttır!
Moda diye veya ilaç mümessilleri 2 tükenmez kalem verdi diye en son çıkan en pahalı olan antibiyotikler
gerek olmadığı durumlarda KULLANILMAZ!

Yoksa herkeste tek tük ve hastalık yapamayacak miktarlarda Pseudomonas bakterisi vardır.
Diğer BÜTÜN bakteriler, mevcut Pseudomonas bakterilerinin çoğalmasını ve hastalık yapabilmelerini 
BASKI ALTINDA TUTARLAR! 
İşiniz ÇOK ZOR! Allah yardımcınız olsun. Probiyotik ürünler (Reflor gibi) kullanılabilir.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 12:09
Öncelikle Çok teşekkür ederim hocam,,peki bu test sonucu ciğerlerde enfeksiyon var anlamına mı gelir.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 12:18
Pseudomonas enfeksiyonu var ama bu bakteri BÜTÜN antibiyotiklere dirençlidir.
Sadece muntazam öksürtmeniz gerekir.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 12:20
Hocam doktor gelmiş sadece antibiyotiğe dirençli bir bakteri demiş ve gitmiş .

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 13:16
Doğru demiş!! Sebebini NİYE söylememiş!!

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 14:07
Benim de dikkatimi çekti wbc en fazla 20 oldu hocam sonra düşmüştü Yani bir hafta önce şu an wbc  13 CRP en fazla 120 oldu susn 65..Düşünüyorum Yani antibiyotiklik durum yok bypas sonrası veriliyor diye düşündüm  sizden öğrendiklerinize yorumluyoruz.Ama işte bunlar doktorlara söylenmiyor söylesek Alın siz tedavi edin derler Her doğru her yerde söylenmiyor hocam İyi ki varsınız.Su durumda hastaneden çıkaramayız değil mi?Yeni kültür aldılar bakalım ne yapacaklar.Su durumda tedavi ne olacak hocam hangi antibiyotik fayda eder ki annemin genel durumu iyi sadece arada nefesim daralıyor diyor.By pas olalı 21 gün oldu akciğerden dolayı 10 gün yoğun bakımda kaldı ek hastalıkları olduğu için böbrek şeker O yüzden tuttular hocam

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 17:32
Antibiyotik KULLANMAYIN. Bu bakteri doğal olarak bütün antibiyotiklere dirençlidir. 
Bol yoğurt ve Probiyotik alması şart. Gerisi bakım ve iyi beslenme. 
Vücut direnci ile bu mikrobu yenebilirse, paçayı kurtarır. Vücuttaki doğal bakteriler yeterli sayıya ulaştığında hastalık biter.
Muntazam olarak öksürtmeniz ve balgam çıkarttırmanız şart.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 18:27
Hastanede yatıyor hocam damardan veriyorlar gerekirse doktorlara soracağım nereye kadar antibiyotik verecekler. Size minnettarım hocam cevaplarınız çok kıymetli  çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 19:33
Hala antibiyotik verilmesi sadece doğal bakterilerin oluşmasını geciktirecek, o kadar! 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 23:40
İntravenöz kontrast madde verilmeden gerçekleştirilen incelemede;

Sternotomilidir.
Retrosternal yağlı doku heterojen ve kirlidir.
Toraks kemik yapıları ile cilt ve cilt altı yumuşak dokuları normaldir.
Trakea normal konumda, çapı normal sınırlar içerisindedir.
Kalp çevresinde perikard yapraklarında lineer kalınlaşma ile beraber en kalın yerinde sol ventrikül komşuluğunda 5 mm kalınlıkta minimal derecede perikardiyal mayii birikimi izlendi.
Arkus aortada aterosklerotik cidar kalsifikasyonları izlendi.
Mediyastinal patolojik boyut artımı gösteren lenf nodülü izlenmemiştir.
Sağ hemitoraks orta ve bazal zonda lateral ve posterior plevral yüzeylerde en kalın yerinde 23 mm ölçülen lineer ve nodüler tarzda plevral kalınlaşmalara eşlik eden kaba plevral kalsifikasyonlar izlendi (sekel değişiklik).
Sağ akciğer üst lob anterior ve posterior segmentte büyüğü 9 mm boyutunda periferik ve subplevral yerleşimli pür kalsifik parankimal nodüller izlendi.
Sağ akciğer apeksinde plevro-parankimal fibrotik-nodüler yapılanmalar izlendi (sekel değişiklik).
Sağ akciğer orta lob ve sol akciğer lingular inferior segmentte plevral yüzeye doğru uzanan lineer fibrotik yapılanmalar ve eşlik eden interlobüler paraseptal kalınlaşmalar izlendi.
Sağ akciğer alt lob bazal segmentlerde periferik yerleşimli interlobüler paraseptal kalınlaşmalar ile beraber bal peteği görünümünde intertisyel fibrozis ile uyumlu alanlar izlendi.
Her iki akciğer bazalinden diyafragmatik plevral yüzeye uzanan fibrotik çekintiler izlendi.
Kesit alanına giren üst abdominal yapılar normaldir.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2024 Saat 23:42
Merhaba hocam annemin tomografi sonucu yorumlarsaniz çok sevinirim.Bu yazanların tedavisi var mıdır tehlikeli bir durum var mı?

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2024 Saat 09:26
Benim branşım değil. Akciğer hastalıkları uzamanı ile görüşün.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2024 Saat 09:33
Tamam hocam teşekkürler 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat