Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kanserdd beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78391
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 07:57

Konu: Kanserdd beslenme
Mesajı Yazan: hayatbilgisi
Konu: Kanserdd beslenme
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2023 Saat 20:12
Saygıdeğer hocam merhabalar.6.5 yaşında down sendromlu oğluma 3. Evre hocking lenfoma teşhisi konuldu. İki hafta önce ilk kemoterapisini aldı. Hocam bu evrede beslenme konusunda neler yapmalıyım?Araştırıyorum fakat bazen bilgiler birbiri ile çelişiyor. Yanlış bir şey yapıp vücudu kemoterapi ile savaşır hale sokmak istemiyorum.Bana önerebileceginiz bir kaynak vs. İhtiyacım var. Saygılar 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2023 Saat 20:37
Cok cok geçmiş olsun RABBIM kalici sifalar versin.. belirtileri nelerdi teshisten once sizin fark ettiğiniz? Ya da rahatsızlıkları var miydi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2023 Saat 20:42
Tabii ki celisir!! Zira boyle bir sey yok! Kiymeti kendinden menkul, bazi salaklar kendi kafalarina gore diyet
 tayin ediyorlar! Kimisi; sekeri keser, kimisi, proteini keser, tamami salak salak seyler.
Siz NE yerseniz yiyin, kandaki seker,yag ve protein oranlari degismez...
Hele en komik olani, sekeri kesenlerdir. Sanki sekeri kesince, kan sekeri; sifir oluyor!! Salaklik bedava!
Hodgkin, tedavisi mumkun kanserlerden biridir. Siz sadece, tedavi ile mesgul olun. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 11:49
.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 11:54
Hocam gerçekten dediğiniz gibi her kafadan bir ses çıkıyor ne yapacağını şaşırıyor insan . Çocuğa birşey vermeye korkar olmuştum. O nedenle size sorma gereği duydum. Bir de hocam enfeksiyondan çok korkuyoruz. Hijyen zaten sağlanıyor ama insanlara temastan korkuyoruz. Çocuğu izole ettik resmen. Doğru mu yapıyoruz? Bu konudaki görüşlerinizi almak isterim sayın hocam 

Mesajı Yazan: Erenmt
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 12:56
Çok özür dileyerek bir şey sormak  istiyorum, yeni şişliklerin eklenmesi ne kadar sürede oldu acaba 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 13:06
Ne kadar şiş durdu tam olarak neresindeydi ve bogazinda mi yenileri şişti? 
Oğlumda da var bir sürü.  Genel durumu iyi simdilik. Bir yildir ateslenmiyor nerdeyse ama hic gecmiyor o şişlikleri.. o yüzden cevaplariniz gercekten çok onemli bizim için lutfen okursaniz cevap verin. Kadir hoca 3 ayda hic hastalanmazsa gecer demişti.  Ama gecmiyor. Gercwkten en son mart ayinda ateslenmisti ve daha hic ateslenmedi simdiye dek. Ama gecmiyor. Büyüklükleri aynı.  Coklar bogazinin her yerinde var ense de var arada kasiktakilerde büyüyor.  Koltukaltinda bi tane var. O yüzden süreç hakkinda biraz bilgilendirme yaparsaniz cok munnettar kalırım.  YÜCE RABBIM EVLADINIZA SIFALAR VERSİN İNŞALLAH 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 13:14
-

Mesajı Yazan: Handeaklacı
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 13:16
Peki tüm bunlar ne kadar sürede oldu acaba? Boyutlarınız nasıldı sizin? Bizim 1 senedir duruyor acaba kötü bir şey olsaydı 1 sene içinde çocukta belirti verir miydi sizce?

Mesajı Yazan: Handeaklacı
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 13:29
Ne kadar sürede fark edip tanı aldınız acaba, usg de bir belirti va çıktı mı 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 14:07
Ne kadar süre de yenileri çıkıp olanda büyümeye başladı peki? Tani teshis sizin fark etmeniz hepsi ne kadar sürede gelisti? Benim oglumda 1 yildan fazla oldu var. Ve hala aynı.  Acaba sizinki kisa süre icinde mi böyle gelişti ilerledi

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 15:55
Soran arkadaşlara toplu cevap vereyim. Lenfoma konusunda herkesin hikâyesi farklıdır. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Dediklerim boşuna telas etmenize yada geç kalmanıza sebebiyet verebilir. Lenfomada lenf modları birden de büyüyebilir daha yavaşta. Bizim birkaç ay içinde hızla büyüdü. İçinizde bir şüphe varsa en güzeli detaylı kontrol ettirmeniz ve dr.unuzun yönlendirmesine uymanizdir. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 16:27
Sorulari cevapladiginiz icin cok teşekkür ederim.. ama insan goturemiyor ki hastaneye :(  hemen onkolojiye yolunuzu tutuyorlar.. insan ölüp ölüp diriliyor cok zor

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 18:45
Daha KAC defa anlatmam lazim!! 
Lenfoma da: Lenf bezleri bir birine yapisik olup, uzum salkimi gibi ele gelir.
Deri altinda yer degistirmezler. Alttaki adele dokusuna yapisiktirlar!Buyume hizina gore karar verilemz.
Deri altinda, bilye gibi oynayan TEK TEK duran bezeler zararsizdirlar! 
1 yasindan sonra, anneden gecen antikorlar, tukendiginde, hastaliklarda, kendi antikorlari olusana kadar 
bu LENF sistemi mucadele eder.!!
O yuzden, bilhassa krese/okula basladiktan sonraki cok hastalikli donemde, bu lenf berleri cocuklarda 
nerede ise devamli bulunurlar..
Bir de; cahil Turk doktor akli ile HER ateslendigininde Antibiyotik verilen cocuklarda bu antikor olusturma
 donemi anormal uzun surer..
Ondan sonra da, devamli hasta olmalar, devamli Lenf bezleri gorulmesi, devamli doktorlara tasinmalar, 
gereksiz bir suru tahliller, onlar da yetmez biopsiler, ha babam, de babam hastanelere tasinmalar!!! 
Sonuc: Gozunuz aydin, simdilik bir sey yok, AMA; aman sakin takiplerini aksatmayin!!! Kim karli cikti!!! 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 18:55
Sayın hocam benim sorum arada kaynamış o yüzden tekrar yolluyorum Hocam gerçekten dediğiniz gibi her kafadan bir ses çıkıyor ne yapacağını şaşırıyor insan . Çocuğa birşey vermeye korkar olmuştum. O nedenle size sorma gereği duydum. Bir de hocam enfeksiyondan çok korkuyoruz. Hijyen zaten sağlanıyor ama insanlara temastan korkuyoruz. Çocuğu izole ettik resmen. Doğru mu yapıyoruz? Bu konudaki görüşlerinizi almak isterim sayın hocam

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 19:07
Kanser ilaclarinin kullanildigi donemler HARIC!!!!!! Bazi hastaliklara karsi olusan bagisiklik,, bazi kanser
 turlerini yok edebiliyor. Titizlenmeniz cok yersiz! 
Yazarlar kismindaki, makale listemdeki: "Viruslarla kanser tedavisi" makelemi okuyun. 
Orada yazdiklarimi, Turkiye'de hicbir Tip fakultesinde bile duyamazsiniz. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 19:10
O zaman hocam kemoterapi aldığı birkaç gün dikkat ediyorum. Ondan sonrası titizlenmiyorum bundan sonra.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2023 Saat 19:15
Aynen!!

Mesajı Yazan: ebrar serra
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2023 Saat 00:30
Sonuc: Gozunuz aydin, simdilik bir sey yok, AMA; aman sakin takiplerini aksatmayin!!! Kim karli cikti!!! 

Çok dogru ,harikasınız hocam!
Maksatları abone etmek, döner sermaye getirisi artsinda...
(şimdi de adı "teşvik "olmuş )..hastanın psikolojisi önemli değil!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat