Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda & mama hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29659
Tarih: 03 Eki 2025 Saat 16:48

Konu: ek gıda & mama hakkında
Mesajı Yazan: orays
Konu: ek gıda & mama hakkında
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2011 Saat 21:37
hocam merhaba ben yeni üyelerinizdenim
oğlum 18 kasım 2010 tarihinde 3900 kg doğdu ismi kayra
hocam bu zamana kadar emzirdim halada emziriyorum ama gece yatmadan ek mama veriyorum 
4,5 aylık oldu artık ek gıdaya yavaş yavaş başlıyorum yoğurt ve kaşık maması(sütlü muhallebi) veriyorum ayrıca biberon maması da veriyorum
1)biberon mamasını gece 150 ml veriyorum gündüzde doymadığı zaman mamadan 120 ml veriyorum acaba biberon mamasını çok mu veriyorum
 2)hocam muhallebiden ve yoğurttan verdiğim gün kakası koyuydu ve yaparken çok zorlandı acaba çok yediği içinmi oldu yoksa muhallebi kabızmı yaptı
3) meyve olarakda elma portakal bizyerken veriyoruz ağzına emiyor henüz meyve püresi vermedim 

şimdiden cevaplarınız için tşk ederim

kayranın kilosu 7500
boyu 66 cm
baş çevresi 48

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2011 Saat 10:05
6 ay dolmadan ek gıdalarda acele etmeyin. Sadece anne sütü verin, yetmediğinde mamasını "teklif" edin.. Çok verme diye bir durum olmaz, çocuk doyduğunda almaya devam etmez. Siz zorlamadıkça bir "çok yeme" durumu olmaz.. Muhallebi kabız yapabilir, çok erken.

Mesajı Yazan: Belqin
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2011 Saat 16:10

orays arkadaşım affına sığınarak senin açtığın konuyla ilgili bende soru sarmak istiyorum.

hocam benim kızım 5 aylık 17 günlük hala emziriyorum. ek gıdaya geçsekte öncelikle hep emzirmeye devam edeceğim. daha önce okuduğum süt konularında günde 500 ml süt verilmelidir diyorsunuz.

6. aydan sonra emzirdiğimiz sürece ek gıdaya geçişte süt vermemiz gerekirmi emdiği süt yeterlimi?

-------------
Beyza Nur' um küçücük meleğim..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2011 Saat 11:18
Anne sütü varken "en az 500ml" sözü;  geçerli değildir... Ne kadar alırsa. Herşey süte karıştıralacağı için önce sütün dokunup dokunmadığını anlamak için ilk ek gıdaya sütle başlamak, uygundur.  Ayrıcada, anne sütü 6. aydan sonrada yetebilir, sadece anne sütünü 2 sene alan hastalarım var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat