Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kafa Sallama Davranışı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84798
Tarih: 12 May 2025 Saat 22:35

Konu: Kafa Sallama Davranışı
Mesajı Yazan: Ba-ba
Konu: Kafa Sallama Davranışı
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2025 Saat 23:53

Merhaba sayın hocam. Size danışmak istediğim bir durum var. 5 yaşındaki oğlumu yaklaşık 20 gün önce saç tıraşı ettirdim. Tıraş sonrası saçının ön tarafı biraz uzun kaldığı için alnına düşen saçlarını kafasını sağa sola sallayıp saçını savurarak ve eliyle tarayarak yana atıyordu. İlk başta normal gibi gelse de birkaç gün boyunca bu davranışı artarak devam etti. Böyle olunca saçını kısalttım ve artık saçının kendisini rahatsız edecek bir durumu kalmadı. Fakat kafasını sallayıp saçını savuruyormuş gibi yapmaya devam etti.

Yaklaşık 7 gün önce yatakta zıplarken dengesini kaybetti ve sırt üstü yere düştü. Kafasının arka orta kısmını yere çarptı. Çarpar çapmaz ağladı, yaklaşık 5-10 dakika içinde sakinleşti ve oyununa devam etti. Çarptığı yer şişti ve birkaç gün acıdığını söyledi. Birkaç gün boyunca takip ettim ve çocukta herhangi olumsuz bir durum gözlemlemedim. Böyle olunca doktora da gitmedim.

Son 3-4 gündür kafasını sallama davranışı saç savuruyormuş gibi değil de titriyormuş gibi oldu. Bu bir tik haline geldi. Oyuncakla oynarken, resim yaparken, bir şeye odaklanırken sürekli böyle yapıyor. Yapmadığı da oluyor ama çok sık yapmaya başladığı için her an kafasını titretiyormuş gibi görünüyor. Vücudunun başka bir bölümünde titreme, kasılma olmuyor. Ses çıkarmıyor.

Acaba bu son durum yataktan düşmeyle ilgili olabilir mi? Yoksa bir tik mi başladı? Tavsiyeniz nedir hocam? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2025 Saat 18:39
Dusme ile alakali degil. 
Video gonderebilirmisiniz?

Mesajı Yazan: Ba-ba
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2025 Saat 00:22
Sayın hocam, e-mail adresinize bir kaç tane video gönderdim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2025 Saat 19:23
cevap yazdim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat