Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

AŞI (polyo ve rotavirüs, hepatit A aşısı )

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10020
Tarih: 22 Haz 2025 Saat 17:08

Konu: AŞI (polyo ve rotavirüs, hepatit A aşısı )
Mesajı Yazan: edipoyraz
Konu: AŞI (polyo ve rotavirüs, hepatit A aşısı )
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2008 Saat 11:18
Merhbalar Kadir bey,
Oğlum 1 yaşında bugüne kadar polyo ve rotavirüs, hepatit A aşısı yapılmadı. Sizce ne zaman yaptırmalıyım(mutlaka yapılması gereken bir aşımı?). Yapılacak tarihleri söylerseniz sevinirim. Geç kalmadıysak inşallah...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2008 Saat 11:35

Kadir bey rotavirüsle ilgili yazınızı okudum 3 ve 8 aylarda olması gerekiyormuşConfused. Güya aşılarını 6 aya kadar özel bir hastanede yaptırdık bunların takibinin yapılması gereken bir hastaneConfused ama malesef herşey istenildiği gibi olmuyor. Bundan sonra napmamız lazım sizce?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2008 Saat 12:40
Rotavirus aşısını kaçırdınız. Polio aşıları artık karma aşı ile birlikte aynı enjektörde yapılıyor.Eğer size 5'li aşı yapılmadı ise, ayrıca "Polio" aşıları da gerekir. Hepatit-A aşıları zaten 1 yaşından sonra yapılıyor,acelesi yok, diğer aşılar yapıldıktan sonra müsait bir zamanda yapılır.

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2008 Saat 22:50
teşekkür ediyorum kadir bey, peki sizce rotavirüs aşısının yapılmaması ne gibi sorunlar yaratır.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2008 Saat 10:49
Çocuğunuz,"Rotavirus" ishaline yakalanabilir. Bu hastalığın tedavisi yoktur. Diğer ishallerden farkı: Bakterilerle olan ishallerde önce kusma olur, arkadan ishal gelir ve ishalin başlaması ile kusmalar geçer. Rotavirusta ise kusma başlar, arkadan ishal gelir ama kusma geçmez. Tam 1 hafta çocuk alttan ve üstten çıkarır. Bol sıvıyı ısrarla vermek gerekir, yoksa su kaybı oluşacak ve serum vermek gerekebilecektir.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2008 Saat 20:42
Ne kadar çok aşı var Confused Bunların hangisi hangi zamanda nereden bilgi edinebiliriz özel aşılar yani bilmediğim o kadar çok şey varki... off Tongue bunları ay ay veren bir yer biliyormusunuz kızım henüz 2buçuk aylık onun için en iyisini yapmak istiyorum.... Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum Teşekkürler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat