Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızım ve yemek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10081
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 08:09

Konu: Kızım ve yemek
Mesajı Yazan: duygu07
Konu: Kızım ve yemek
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2008 Saat 23:21

Kadir Bey yeniden merhabalar. Öncelikle tüm verdiğiniz cevapları dikkatlice okuyorum ve kendimce kopyala yapıştır yapıp adınıza dosya açtım herkeslere anlatıyorum.Smile Tek kelime ile harikasınız.ClapClapClap

Ben de okuduklarımdan bulduğum cevaplar haricinde size birkaç şey sormak istiyorum.

Kızım 17. ayına girdi ve çalıştığım üniversitenin kreşine başladı. Şu anda kilosu 12,500 gr. ile 12,800 gr. arasında ve boyu da 86-87 cm. Kreşte yemekleri ve aldığı gıdalar sizin söylediğiniz gibi günlük alması gereken öğünleri içeriyor ve günde 500-750 ml. süt ile çok meyve yiyor. Yeme konusunda maşallah bir problemimiz yok. Bizim yediğimiz her yemeği kıymalı bamyayı bile yiyor.

-         Sizce kilosu biraz fazla mı?

-         Meyve atıştırmaları biraz fazla gibi geliyor bana ama yemek yemesini de engellemiyor sizce bunu biraz azaltmalı mıyım? Atıştırmaları çok ama çok sevdiği için meyve yerine abur cubur da vermek istemiyorum o nedenle meyveye yöneldim.

-         Kilosu fazla ise önereceğiniz bir şey olabilir mi?

-         Son olarak da kahvaltıda domates yerken kızarıklıklar oluştu geçen hafta sonunda. Antalya'nın sıcağı halen 33 terle karıştığından mı yoksa domatesin direkt kendisi mi alerji yaptı anlamadım. Sizce nedendir?

Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Duygu Sözeri

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2008 Saat 09:00
Evet, 3 kg. kadar bir fazlalık var. Ama,10cm. de boy fazlalığı var. Boyuna göre;12.1kg. olması gerekli, 500-700g. fazlalık var, biraz (gıdasını azaltmak yerine) hareketini arttırmakta fayda var. Ayrıca yağlı gıdalardan biraz uzak durmalı.
- Maalesef, döküntülü hastalıklarda görmeden kesin birşey söylemek zor. Bir müddet domatesi kesin, döküntü kaybolduktan sonra bir daha verin, eğer döküntü tekrar olursa domatestendir.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2008 Saat 14:28
Kadir Bey yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Nil çok ama çok hareketli bir bebektir, kreşte ve evde yatmadan yatmaya oturan bir bebek diyebilirim. Azcık hamurişine düşkün sanırım bu nedenle kilosu fazla olabilir. Hamurişinden uzaklaştırmak için eline meyve vermeye çalışıyorum aslında. Elinde sürekli bir mama olsun istiyor. Ben de meyve veriyorum. İleride şişmanlık sorunlarıyla mücadele eden insanlar grubuna dahil etmemek için uğraşıyorum ama açıkçası da biraz korktum 3 kilo fazlasından.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2008 Saat 14:43
Korkmayın, 3kg. fazlalık, yaşına göre. Bizim esas baktığımız, boyunun kilosu.O da 600g. kadar fazla, çok abartmaya gerek yok. Lüzumsuz bir vakitte acıkırsa süt veya yoğurt verin.Ayrıca (zor yendiği için) salatalık dilimide olabilir.

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 02:06
Yeniden merhaba Hocam.
Bu konuyla alakalı bir devam sorusu sormak istediğim için yeni başlık açmak istemedim.
Bugün kreşten yemek listemizi aldım ve bana biraz fazla kalorili gibi geldi. Diyetisyen değişmiş listemiz de değişmiş.
Kızımın kilo almasını da istemiyorum, daha doğrusu gereksiz kilo almasını...
Bir göz atabilir misiniz? Uygun değilse kreşi bu konuda uyarmak istiyorum. Uygun derseniz susarımSmile 
Bu arada bugün doktorumuza gittik. 12 kilo ve 900 gr olmuş boy da 86. Yani kilo almaya müsait olmaya başladı. Confused

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 02:11

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 12:40
Merak etmeyin, çocukların porsiyonu sizinkiler kadar olmadığı için, bir problem olmayacak. Herhalde sizin gözünüzün önüne lokanta porsiyonları geliyor. Liste makul ve dengeli. Sadec ıhlamur, adaçayı gibi saçma sapan içecekler yerine süt verseler daha iyi olur. Birde üst üste 2 meyva ögününden biri yoğurt olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat