Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GRİP AŞISI !

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10128
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 01:04

Konu: GRİP AŞISI !
Mesajı Yazan: cansum
Konu: GRİP AŞISI !
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2008 Saat 09:54

kadir bey merhaba

kızım 1,5 yaşında. eczanelerde grip aşısı geldiğine dair bazı yazılar görüyorum. sizce kızıma grip aşısı yaptırmalımıyım. çok kararsız kaldım. sizin önerilerinizide dikkate almak istiyorum. yaptırmamı önerirseniz ne zaman ve kaç doz yaptırmalıyım. ayrıca geçen hafta hapatit A aşısını yaptırmıştık. grip aşısıyla arasında belli bir süre geçmesi gerekiyormu?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2008 Saat 10:07
6. aydan itibaren "Grip" aşısı yaptırabilirsiniz. ilkdefa aşı olan bebeklere 1 ay ara ile 2 doz yapılması öneriliyor. Aşının tamamının yapılması "-Ağır gelmez", bu önlem griple henüz temas etmemiş bebekleri 2 defa uyarmak içindir. Bu şekilde antikor seviyesi daha yüksek oluyor. Zamanla bunu uygulama yaşı 7 yaştan dahada aşağılara inecektir.
BCG aşısı hariç bütün aşılar arasında en az 1 ay olması gereklidir. BCG aşısı, hümoral değil, hücresel bağışıklık yaptığı için ( yani antikor yapmadığından) diğer aşılarla arasında bir müddet olmasına gerek yoktur.
Daha evvelce tek doz dahi Grip aşısı olan küçük çocukların, takip eden senelerde çift aşı olmasına gerek yoktur.
Hepatit-A aşısından 1 ay sonra yaptırabilirsiniz.

Mesajı Yazan: yeni anne
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2008 Saat 15:17
doktor bey bizim karma aşı yanında prenevar aşısı yapıldı bu yanlışmıdır.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2008 Saat 15:20
Hayır,değildir,sadce farklı bölgelerden yapılmalı. Aşılar ya aynı günde yada 1 ay ara ile yapılmalıdır. BCG aşısı hariç. BCG aşısı antikor yapmadığından arada 30gün olma şartı aranmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat