Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anaokulu'nda anneden ayrılık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10194
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 01:58

Konu: Anaokulu'nda anneden ayrılık
Mesajı Yazan: ckolanci
Konu: Anaokulu'nda anneden ayrılık
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 14:30

Özlem hanım merhaba,

26 Mart 2007 doğumlu bir kızım var, Defne. Şu an neredeyse 18 aylık oldu yani. 2 ay önce oyun grubu şeklinde anaokuluna başladık. Haftada 3 gün, öğlene kadar okulda bırakmaya başladım. Ancak okulun bazı önerileriyle, kızımı 2006 doğumluların sınıfına aldık. 2 haftadır (yani 5 yarım gün oluyor.) bu sınıfa devam ediyor. Ancak benden ayrılmak istememeye başladı. Son 2 seferdir ağlatarak alıyorlar yanımdan. Aslında bir süre sonra susup, oynamaya başlıyor. Ben de kameradan izleyip, iyi olduğuna karar vererek, bırakıyorum. Ama içim hiç rahat değil.

Sizce çocuğu bu şekilde ağlatarak anneden ayırmak doğru mu? Ayrıca, 3 yarım gün olsa bile, 18 ay başlamak için uygun mu?

Teşekkürler ve iyi çalışmalar dileklerimle...

-------------
Defne'nin onu çok seven annesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:26
18 ay çocuğu her gün evden ayırmak için erken. ilk üç yaş çocukların tek bir büyükle dah uzun zamn geçirmeleri daha sağlıklı. oyun grubu 18 ay için yeterli. eğer bakım vercek birisi varsa çocuğunuzun sadece oyun grubuna katılması dah uygun olacaktır. sizden ağlayarak ayrılması geçici olabilir, bunu fazla dert edinmeyin, mutsuz olduğu için değil o anda sizden ayrıldığı için ağlıyordur

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat