Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10196
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 19:52

Konu: Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??
Mesajı Yazan: irme
Konu: Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 15:38
Tek çocuk sahibi olmak çoğu çifte önerilmiyor. Tek çocuk olarak büyüyen çocuklar çocukken bu durumdan oldukça memnunken büyüdükçe yalnızlık duygusuna kapılıyor.

İşte tek çocuk olmanın artıları ve eksileri..

Artıları

• Ailesiyle hatta arkadaşlarıyla diğer çocuklara göre daha yakın ilişki kurma
  • Güvende olduğunu hissetme ve özel olma
  • Kavga edecek kardeşi olmama
  • Yetişkinlerle birlikteyken rahat olma
  • Kendi işinde memnun olma
Eksileri
  • Kendine fazla önem verme konusunda gerçekçi olmayan bir bakış açısı olması
  • Diğer çocuklarla birlikte hareket edememe
  • Ailenin sahip olduğu tek birey olması ve istediğinin yerine getirilme lüksü
  • Büyüdüğü zaman ailesinden sorumlu tek birey olma
  • Tartışmalardan rahatsız olma, çözememe

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 15:38
Karar sizin... ,ben kararsızımda Confused

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 15:39
bence eksileri daha fazla,acilen tek çocukluları kardeş yapmaya davet ediyorumLOLLOLLOL

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 15:58
mantıklı düşün İrme diyorum..günümüz şartları zor,her aile gibi evladımız için en iyisini istiyoruz,hiçbirşeyden mahrum kalmasın diyoruz,sonra 2.çocuk olunca maddi olarak 2 sinede eşit imkanları sağlayabilecekmiyiz diyorum veee 2. gerek yok diyorum..Sonra duygusal yönüm ağır basıyor..yukarıdaki + ların ve - lerin hiçbiri aşılamıcak şeyler değil yada çocuktan çocuğa değişebilecek şeyler ama yaa bizler bu dünyadan gittiğimizde nolucak diyorum,mutlaka hayatta kan bağı olan birisi olsun istiyorum..bu seferde 2.çocuk şart diyorum...sonra bu döngüden çıkamıyorum ve amann zaten benimki daha küçük zamanı gelince düşünürüz deyip,kendimce sıyrılıveriyorum olaydan LOLLOLyani bilmiyorumConfused

-------------

Mesajı Yazan: Liiiz
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:05
Çalışan anne olarak bana çoooook zor geliyor. Geleceğe bakıyorum, pek aydınlık göremiyorum açıkcası böyle bir ortama nasıl evlat bırakacağız diye düşünüyorum.

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
Cennet Kokulum

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:09
ben bu kadar zor bir hamilelik döneminden sonra tekrar aynı şeyleri yaşamaya cesaretim olmadığı için düşünmüyorum...

birde tabi egeyi yalnız büyütüyor olmam bunda bir diğer etken eşim hafta içi çok yoğun çalışıyor hasta olduğumda yada başka bir işim olduğunda yada kendime ayıracak zamana ihtiyacım olduğunda bakacak kimsem yok...

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: apolat
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:12

ya aslında ben tek çocuk taraftarı değilim ..sen de biliyorsun 1 abim var onunla arkadaş gibiyim onsuz hayat düşünemiyorum ..anne-baba arkadaş bi yere kadar ama kardeş başka ..baranı böyle bir duygudan asla mahrum etmek istemiyorum ama bir yandan da deiğin gibi hayat şartları..bizim çocukluğumuzda böyle aktiviteler oyuncaklar parklar vs yoktu yani vardı da imkanı iyi olana..şimdi gördüğümüz herşeyi çocuğumuza almak istiyoruz bir nevi onlarla bizde çocukluğumuzu yaşıyoruz..tek çocuk olunca düşünmeden alıyorsun ama 2 tane olunca Confusedyani  kısaca manevi olarak 2. çocuk şart maddi olarak düşünülmesi gereken bir konu..Hele birde çalışan annelersek hepten zor..Ben kendi adıma konuşuyorum ve eminim tüm çalışan annelerde aynı fikri benimseyecektir oğluma 3 saat ayırıyorum günde..bu 3 saati 2 ye bölmek te oğluma karşı haksızlıkmış gibi geliyor..Yani açıkçası 2 bilinmeyenli denklem..cesaretim yok..Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:12
tabiki herkesin görüşleri farklı,saygı duyuyorumSmile
ben şöle düşünüyorum,biliyorumki küresel ısınma,dünyanın geleceği,insanlığın sonu,dünyayı daha fazla kurutmaya çalışması gibi bi çok etken var ,ama bi yandanda bireysel düşündüğüm zaman seha şuan için çok ama çok yanlız büyüyor,en önemli etken bu benim için,paylaşmayı diğer çocuklar kadar bilmiyor,sadece kendi ile ilgilenelim istiyor vs.vs.geleceğe dair,hayat bu kadar zor iken,yaşamının ilerki dönemlerinde ona kendi kanından canında,birinin olması kadar güzel bi miras bırakamayız diye düşünüyorum,hee bide şöyle bişey varki,sırf birinci çocuk için ikinci çocuk yapmak ikinci çocuğada büyük hemde çok büyük haksızlık,yani her iksisi için,veya her üçü içinde kendiğmizi hazır hissedebiliyorsak,bence onlara bırakabileceğimiz en güzel değer kendileridirSmile
bu benim nacizane düşüncemEmbarrassed

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:20
bence iki çocuklu anneler bizimle paylaşırsa dahada aydınlanırız,sizce birden fazla çocuk sahibi olmak nasıl,iki çocuk sahibi annelerBig%20smileyazın tecrübelerinizi aydınlanalımSmile

-------------

Mesajı Yazan: MySons
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:34
Benim icin hic bir zaman tek bir cocuk söz konusu degildi...cünkü benim kendimden 13yas büyük bir ablam var! Yani binevi oda yanliz büyümüs bende yanliz büyüdüm, cünkü ablam benim 2nci annem gibiydi! Evet bir cok sey yukarida anlatilan avantajlar gibiydi, her dedigim yapiliyordu, hemen hemen her istegim oluyordu, bilhassa babam beni ne kadar yorgun isten gelsede kirmayip hep parklara gezmeye götürürdü...bunlar cok güzeldi ama ben ozaman yinede kendimi bir türlü yanliz hissediyordum, cünkü hep bir arkadasa muhtactim oynamak icin... bunun icinde parkda oynayan cocuklar oldumu eger bende onlarla oynamak istiyorsam, BEN onlarin yanina gidip "bende sizinle oynayabilirmiyim" diye sormaliydim ama kardesinle oynayanlarin BANA öyle bir soru sormalari gerekmiyordu bile, ONLARIN kardesleri vardi!!! Sonra okulda en iyi arkadasimin ablasi vardi kendinden 2yas büyük, onunlada tartistigimiz zaman ben haklida olsam haksizda, kavga ettigimizin hemen ardindan ben " acabag nezaman barisiriz" diye düsünmeye basliyordum ve hep ilk adimi BEN yapmam gerekiyordu, cünkü onun evde ablasi vardi ve ONUN bana ihtiyaci yokdu! Anlatiyordu zaman zaman ablasinla kavga ettiklerini ben ise ona "ah ne güzel kavga ediyorsunuz, sizin caniniz hic SIKILMAZ" diyordum, gülüyordu anlamiyordu beni!
Bunu göndereyim altta devam ederim silinmesin!

-------------

Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:36
Biz tek çocuk düşünüyoruz. Bazen gaza gelip "yapalım bir tane daha" desek de, ben şu an için tek çocuk taraftarlarındanım. İş sadece maddiyat değil, manen de kaldırabilmek ve yetebilmek çok önemli... Hatta maddiyattan daha önemli...

Ha gözüm kesse 40 çocuklu ağalar gibi takılırım o ayrı... Etrafım çocuk dolsun, sürüyle çocuğum olsun isterim aslında... :))) Ama yemez...

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:41
Orjinalini yazan: MySons MySons Yazdı:

Benim icin hic bir zaman tek bir cocuk söz konusu degildi...cünkü benim kendimden 13yas büyük bir ablam var! Yani binevi oda yanliz büyümüs bende yanliz büyüdüm, cünkü ablam benim 2nci annem gibiydi! Evet bir cok sey yukarida anlatilan avantajlar gibiydi, her dedigim yapiliyordu, hemen hemen her istegim oluyordu, bilhassa babam beni ne kadar yorgun isten gelsede kirmayip hep parklara gezmeye götürürdü...bunlar cok güzeldi ama ben ozaman yinede kendimi bir türlü yanliz hissediyordum, cünkü hep bir arkadasa muhtactim oynamak icin... bunun icinde parkda oynayan cocuklar oldumu eger bende onlarla oynamak istiyorsam, BEN onlarin yanina gidip "bende sizinle oynayabilirmiyim" diye sormaliydim ama kardesinle oynayanlarin BANA öyle bir soru sormalari gerekmiyordu bile, ONLARIN kardesleri vardi!!! Sonra okulda en iyi arkadasimin ablasi vardi kendinden 2yas büyük, onunlada tartistigimiz zaman ben haklida olsam haksizda, kavga ettigimizin hemen ardindan ben " acabag nezaman barisiriz" diye düsünmeye basliyordum ve hep ilk adimi BEN yapmam gerekiyordu, cünkü onun evde ablasi vardi ve ONUN bana ihtiyaci yokdu! Anlatiyordu zaman zaman ablasinla kavga ettiklerini ben ise ona "ah ne güzel kavga ediyorsunuz, sizin caniniz hic SIKILMAZ" diyordum, gülüyordu anlamiyordu beni!
Bunu göndereyim altta devam ederim silinmesin!

teşekkür ederim nurgülcüm bizimle paylaştığın içinClapdaha devamı gelicek demişsinde,benim gibi zaten bikaç tane çocuk düşüne  biri için yetti bunlarLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:42
Orjinalini yazan: Siddartha Siddartha Yazdı:

Biz tek çocuk düşünüyoruz. Bazen gaza gelip "yapalım bir tane daha" desek de, ben şu an için tek çocuk taraftarlarındanım. İş sadece maddiyat değil, manen de kaldırabilmek ve yetebilmek çok önemli... Hatta maddiyattan daha önemli...

Ha gözüm kesse 40 çocuklu ağalar gibi takılırım o ayrı... Etrafım çocuk dolsun, sürüyle çocuğum olsun isterim aslında... :))) Ama yemez...
ewt ewt bencede maddi olduğu kadar manende önemli,ben iki üç tane çocuğa çok rahat bakarımBig%20smileBig%20smile

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:43
Televizyonda cok sevdigim bir kahramanim vardi, Türkiyedede varmiydi onu bilmiyorum burada adi "Pippi Langstrumpf", her neyse kücük bir kiz iki arkadasinla epey maceralar yasiyordu öyle bir cocuk filmiydi iste, onu seyrediyordum ve bir gün kendimi yine cok yanliz hissettigimde o filme bakiyordum, film bitti yazilar gecmeye basladi ve ben " Gitme Pippi" diye agladigimi hatirliyorum, o benim arkadasimdi cünkü ve cekip gitmisti birden ve ben yine yanliz kalmistim! Bunu cok iyi hatirliyorum, ilk okula gidiyordum!!
Uzun lafin kisasi, evet bütün ilgi benim üzerimdeydi ve annem ve babamin sevgisini baska bir kardesle paylasmadan tadabildim ama bu beni ozamanlar öyle mutlu etmiyordu!!! Cünkü kendimi hep yanliz ve arkadasa muhtac hissediyordum...gelelim ablamla olan aramizdaki yakinliga, onunlada arada bir kopukluk oldu simdi ben bu yasima geldigimde!!!
Karar sizin arkadaslar ama yukarida ki avantajlar biz büyüklere göre avantaj ama cocuklara görede avantajmi bide onlarin yönünden bakin..benim hikayemi okuyunca belki daha iyi onlarin yerine koyabilrisiniz kendinizi!
Ben simdi ogullarimin nasil oynadigini zaman zaman kavga ettiklerini görünce mutlu oluyorum acikcasi...aralarindaki bag pekisiyor onlar anlamadan!!! Ben ablamla hic kavga edemedim simdide ona duymak istemedigi birseyi söyleyince alisik olmadigindan agrina gidiyor..kopukluk olusuyor iste!!!
Hadi düsünün ve kararinizi kendiniz verin!

Gelelim kendi cocuklarima, bizim onlara manen ve madden yetebilecegimi düsünüyorum...sevgi deseniz, her birinin sevgisi ayri oluyor bunu tek cocukken anlamiyor insan " nasil iksinide ayni yogunlukda sevebilirim" diyorsunuz ama oluyor...ikiside ayri ayri karakter ikisininde sevgisi ayri ayri ayni yoglunlukda. Önemli olan bunu onlara anne baba olarak hissettirmeniz!!! 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 16:59
Ve son birsey daha ekleyecegim, ben evlendigimde babam ciddi derecede üzüldü ve etkilendi evlenmemden...hatta destek bile almasi gerekti!okadar cok yogunlasmis odaklanmis ki üstüme, kendiside sonradan dedi " ben bunu hic düsünmemisim, birgün büyüp evlenecegini" diye!!! Buda olabiliyor yani!!!

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:02

LOLLOLLOL Bu gaza gelme anları hep çocuğun usluluğunda ve mutlu anlarında, ailece huzurla evde otururken,yada işten yorgun argın eve gelip hadi dans dans diyip de beni ve babasını akşamın o saatinde salonun ortasında ailece dans ederkenki mutluluğunu görünce mi oluyor  Haluk bey LOLLOL Bizim için bölee ne zamanki uykusuz uykusuz işe geliyoruz yada Derin evde huysuzluğuyla dört döndürüyor bizi..tamam bi daha çocuk falan yok diyoruzLOLLOL Özellikle ailece gittiğimiz ilk tatilimizde daha çok hissettik bunu LOLLOL 

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:05
ben kesinlikle 2 çocuk taraftarıyım... daha az veya daha fazla değilWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:43
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

LOLLOLLOL Bu gaza gelme anları hep çocuğun usluluğunda ve mutlu anlarında, ailece huzurla evde otururken,yada işten yorgun argın eve gelip hadi dans dans diyip de beni ve babasını akşamın o saatinde salonun ortasında ailece dans ederkenki mutluluğunu görünce mi oluyor  Haluk bey LOLLOL Bizim için bölee ne zamanki uykusuz uykusuz işe geliyoruz yada Derin evde huysuzluğuyla dört döndürüyor bizi..tamam bi daha çocuk falan yok diyoruzLOLLOL Özellikle ailece gittiğimiz ilk tatilimizde daha çok hissettik bunu LOLLOL 

Aynen öyle diyebiliriz... Wink

Bazen, özellikle insanı deli ettiği zamanlar, bir insan neden kendine bu zulmü yapar ve anne-baba olur diye de konuşulmuyor değil. LOL

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:45

Aynen öyle diyebiliriz... Wink

Bazen, özellikle insanı deli ettiği zamanlar, bir insan neden kendine bu zulmü yapar ve anne-baba olur diye de konuşulmuyor değil. LOL

eğri oturup,doğru konuşmak lazımmış,tebrik ediyorum sizi Wink LOLLOL 

-------------

Mesajı Yazan: emiralp
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 17:50
bende en az ve en fazla iki çocuk olmasından yanayım.ama şu aralar hiç istemiyorum..oğlum çok şükür uslu bir çocuk .bugüne kadar çocuk büyüttük bile diyemeyiz.hiç eziyeti olmadı şükürler olsun.ama ben çalışan bir anneyim.bulunduğum ortamdan ayrılıp başka bir boyuta geçtim anne olunca.çok farklıydı çok güzeldi.ama şimdi işe başlamak zorundayım..onu bırakıp bütün gün göremeyeceğim..ve ben bunları ikinci defa yaşamaktan korkuyorum açıkçası..kendi psikolojim ii olduğu zaman ikinci çocuğumun olmasını istiyorum...allah nasip eder inş..Smile

-------------

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2008 Saat 18:05
Bizde iki kız kardeşiz ve iki kardeş olarak büyümenin güzelliği tadanlardanım, belki ikinci çocuğun bize eksileri, yorgunlukları, yükü çok olur ama yavrumuza yapacağı o kadar çok artıları var ki Smile 

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 00:13
bende son bişey daha yazayım,benim dört kardeşim varBig%20smileikisi erkek ikisi kıssBig%20smileablam abim yok,onardanda ikişer adet olsun isterdimLOLşaka bi yana kendimi dünyanın en şanslı insanlarından biri olarak nitelendiriyorum,inanın o kadar büyük bi avantajki ben burda sayfa sayfa artılarını anlatırımk ama eksisi yok denecek kadar azdır,ewt çocukluk döneminde kıskançlık vs. vs. çok yaşadım,ama iyiki yaşamışım,çünkü ben her türlü duyguyu anne olmadan ve evlenmeden çnce tattım bu yğzden daha tecrübe kazandım çocuk konusunda,en basiti seha doğar doğmaz başını ben tek başıma yıkadım bu zamana kadar,tek başıma büyütebildim çocuğumu hiç bi büyüğüm yanımda olmadan,şimdimi,şimdi sehada çok şanslı,çünkü onu çok seven iki teyze iki dayı,iki amca ve üç halası var,ve ayrıca ,mesela benim bi sıkıntım olsun ,kardeşlerim izmirden buraya gelirler hangisi olursa olsun,bi tel bile bana yeter,şakadan bile oolsa eniştelerine ablamıza iyi bak o bizim kıymetlimiz demeleri bile beni çok mutlu eder,inanın o kadar çok artısını görüyorumki kardeşin,erkek kardeşlerimin kız arkadaşları hikayeleri,kıs kardeşimin erkek arkadaşı ile yaşadıklarını dinlemek onlara öğüt vermek,onlarla sinemaya gitmek,bayramda sıraya girerek babamdan harçlık almamızBig%20smilene bileyim çok ama çok güzel,ayyy ben yazdıkça daha çok çocuk yapasım geliyorLOL

-------------

Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 00:35
ne güzel şeyler yazmışsınız evet çok çocuklu ortam mutlaka çok güzeldir mesela benim annemlerde 6 kardeşler biri rahmetli oldu ve öylesine kenetlenmişler ki birbirine imrenmemek mümkün değil biz iki kardeşiz bir ağbim var ve ağbim benim herşeyim o olmasa naparmışım bilmem onu çok sev,iiyorum ama sıra bizim  kız kardeşe gelince  bir durup düşünesim geliyo çok korkuyorum ya çok çünkü yaşam o kadar kötü ilerliyor ki küresel ısınma üst safada Confusedsular çekiliyoConfusedConfused belki bundan bir kaç sene sonra ne tür bir problemle karşılaşcaz bilemiyorumConfusedConfuseddüşünüyorum diyorum ki neden bunu yapayım yazık değilmi çocuklara ileride büyüdüklerinde nasıl bir hayatla mücadele edeceklerini kestiremiyorum bileConfusedConfusedbu yüzden zeynepim içinde çok korkarımConfusedmaddi açıdan hiç düşünmedim gerçekten Allah bir şekilde yardımcı olacaktır eminim 3 eksik 1 fazla biz hep bir elimiz yağda bir elimiz balda yetişmedik yoku görmezse nasıl soromluluk   sahibi olabilirlerki diyorum manevi olarakta ne demek diyorum ya zeynepe duyduğum sevginin aynısını eminim bir ikincisi olduğundada onada aynı sevgiyi besleyeceğim o da tamam ama sanırım beni bir tek gelecek kaygısı korkutyor Confusedfazla karamsarım belkide mesela benim yni eşimin abimle yengem çocuk yapmıyo 6 sene oldu evlendikleri korkudan bakamazsak diyeConfusedbiz onlardan hızlı çıktıkLOLyani böyle yaz yaz bitmezLOLbayağ çetrefilli bir durumLOL

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 00:38
Arkadaşlar bende tek çocuktan yanaydım. Çünkü kızım kesinlikle kardeş istemiyordu. Ama tatil dönüşü kardeş diyor başka bir şey demiyor. Her zaman benle babasına kızkardeş istiyorum diyor. Ve bize düşünme seçeneği bıraktı. Galiba kızıma kardeş getireceğiz ama 2009'da.Mart -nisan gibi. Allahtan hayırlısı olsun diyorum.Biz 6 kız kardeşiz 1 tanede erkek. Ve gerçekten çoooooooook mükemmel. Düşünüyorumda yavrularımıza  bu kötülüğü yapamayız. Onlarında sığınacak bir kardeşi olsun diyorum.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 00:57

Aslında  tek çocuk iyimi   kötümü   diye  genelleme yapmamak gerekiyor diye düşünüyorum.  Tamamen anne babanın hazır olması ile ilgili.   Kendilerini maddi ve manevi yönden yeteceklerini düşünen   aileler için    2-3-..  çocuk  tabiki çok güzel…  Ama  sadece kardeş olsun diye kardeş istenilmesinide doğru bulmuyorum...Confused

Ben çocukları çok severim.Küçükken  mahhalledeki kız çocuklarını eve getirir onları süsler püslerdim.  Sonrada şarkıcılık oynardık.LOLLOL

3-4  çocuğum   olsa ne güzel olurdu Smile  2 si kız, 2 si erkek... http://www.anneoluncaanladim.com/forum/smileys/smiley36.gif"> 

2. belki   ama daha fazlası   hayel. Confused    Uykusuzluk,………, falan hiç önemli değil onlar tatlı yorgunluk.     maddiyatıda geçtim, manen ne kadar yeterli olabiliriz diye hep düşünüyoruz..  Tek çocuğa karar veriyoruz ama Murat çok istiyor.  Geceleri  Allahım kardeşim olsun diye    dua    ediyor.    .Bende ona hep kardeşi olmayan arkadaşlarını örnek veriyorum ama  oda bize   kardeşi olanları anlatıyor... O nun bu isteği bizi tekrar tekrar düşündürüyor…

Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 10:54
ben kesinlikle bir kardeş istiyorum Ata Deniz e ,hatta hemen bile olsa iyi olur  diyebilirim, biliyorum ki artısı çok fazla olacaktır yavruma, tek çocuk bencil yetişiyor ne kadar paylaşımı öğrensede ama bide şu var anne baba bir yere kadar kardeşle arkadaş gibi olurlar sırlarını dertlerini paylaşırlar ne bilim dayanacağı bir sırtı daha olur diye düşünüyorum

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 11:51

peki duru kardeş istemiyomu?Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 22:17

İrme aynen güzelim. ben de geceleri uykumdan kalkıp çınarı susturamadığım zamanlarda (bu bugünlerde sık oluyor. diş ve yer yadırgama olaylarından kaynaklı sanırım) hep içimden bir çocuk daha mı aslaaa diyorumConfused sabah gene 2. çocuğa karar veriyorumLOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: aysegulce
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2008 Saat 23:26

Ben iki çocuk annesi olarak kesinlikle ikinci çocuğu tavsiye ederim... Zorlukları yok mu elbette var, ama hepsi geçecek... Büyüyecekler ve birbirlerine destek olacaklar... Kardeşlik gerçekten çok güzel ve mutlaka tadılması gereken bir duygu.. Hatta ben niye bu kadar arayı açmışız diye düşünürüm.. 7 yaş fark biraz fazla... Ama yine de Ceren'in kardeşine bakışı, onu koruması beni çok mutlu ediyor... Hayalimdeki gibi... Hatta Efe ablası okuldan gelince abba abba diye onu karşılamaya başladı... Bunlar çok güzel şeyler ve her çocuk tatmalı bence bu duyguyu.. Maddi olarak düşünürsek tabi tek çocuklu ile iki çocuklu arasında çok fark var... Ama hayatta her şey sunulan maddi olanaklardan ibaret değil... Paylaşmayı bilmesi elindekinin kıymetini bilmesini sağlıyor...  Yani kısacası iki çocuk çok ideal... Yaş arası da 4 ü geçmemeli bence...Smile

Mesajı Yazan: MERTCİK
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 18:30
ben 18 yaşıma kadar tek çocuk olarak büyüdüm ve hep bi kardeş istedim
yalnız olmak hiç güzel değil hep kardeşi olanlara imrenirdim
18 yaşındayken 1 kardeşim oldu tabi aramızda çok yaş farkı var ama olsun
onunla çok seyler paylaşmak istedim ama olmadı
en basiyi okula gidince derslerinde yardımcı olmayı ders çalıştırmayı isterdim
o okula başladı ben evlendim yani....................

-------------
http://www.tickershack.com">

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 22:46
hamile iken kararsızdım..hep bize birşey olursa kızım tek başına neyapar dedim...annesiz yada babasız kalmak kötü,kimsesiz kalmak en kötüsü....

fakat kızımı ilk kucağıma aldığımda,bana verilecek ikinci bir emanete gerektiği gibi bakabilmek adına ikinci hayır dedim...

zaman biraz geçipte kızım yaygarlara başlayınca yok yok istemem dedim...

tek çocukta kararlıyım...kafamın kenarında ise kızıma kardeş ,kuzenleri var

şimdiden bir abisi,bir ablası birde yaşıtı kardeşi var..elimden geldiğince şimdiden sık sık biraraya getirmeye çalışıyorum...

dilerim herşey hayallerimdeki gibi olur

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 23:11
kardeşin yerini kimse tutamaz bence
yani ben kendi adıma konusayım
yalnış anlaşılmasın
kardeşimle aramda 3 yada 4 yaş olsun isterdimConfused

-------------

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 11:50
bence de kardeşin yerini hiçkimse tutmazThumbs UpThumbs Up

-------------
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 11:55
bence kardeş olmalı. ben daha şimdiden hamileyken yani ikinciyi düşünüyorum. ikinci şöyle olur böyle olur gibi eşimle planlar yapıyoruz.benim bir kardeşim var o da uzakta çok az görüyorum 7 aydır göremiyorum. bir kaç tane kardeşim olsun isterdim.

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 09:45
Ben tek çocuğuım kızlar çocukken herşey iyiydi güzeldi. Kardeşin yerini İlalinde dediği gibi arkadaş ve kuzenler alıyordu. Amam herşey güllük gülüstanlık olmuyor. Anne babalarımızın sağlığı hep iyi olmuyor işte o zaman hayata karşı tek başına ayakta kalabilmek çok zor. Benim bir tane oğlum var her şeye rağmen kararsızım. İki çocuğa birden iyi imkanlar sunabilirmiyim bilmiyorum. Hayat her geçen gün zorlaşıyor. İki çocuğu birden kolleje göndfermek, iyi hobiler edinmesini sağlamak, üniversiteye göndermek, iyi bir işte çalışmasını sağlamak, kişisel gelişimini desteklemek benim şartlarımda pek kolay olmayacak gibi görünüyor. Yoksa kesin yapardım ama dediğim gibi en iyi imkanları sağlaaycaksam. Bu gelire sahip olan kaç aile var bilmiyorum tabi.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:22
ben 4 kardeşim en küçüğüyüm vede gerçektende çok güzel bir çocukluk geçirdimApprove
bende bilale  mutlaka kardeş düşünüyorum bu dünyada bir dayanağı olması lazımThumbs Up

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:27
katılıyorum canım bende kardeş düşünüyom
bi kazaya kurban gitmezsek 2 yıl sonra falan

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:42
benim çelişkide kaldığım bir konu bi kesin 2. olmamalı diyemiyorum ama 2. yi yapmalıyımda diyemiyorum çünkü korkuyorum. tek başıma gurbette bakıcı ile çocuk büyütüyorum. eşimde öyle yardımcı değil ev ve çocuk bakımına.

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:44
ah canım benim eşimde öyle hiç yardımcı olmaz

-------------

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:50
Benim eşim çok yardımcı olur allaha şükür. Ama ben yine d ekorkuyorum. Allah korusun birimize bişey olsa iki çocukla nasıl başederiz düşünemiyorum. Hayat gerçekten çok zor ve acımasız maalesef ve sadece güçlüler ayakta kalabiliyor. Güçlü olmak iyi bir altyapı gerektiriyor.

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 18:08
hadi burdan devam edlimLOL

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: şeniz
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 21:51
bende tek çocuk olarak büyüdüm.fakat kardeşimin olmasını çok isterdim.şımarık veya herşeyi isteyen bir çocuk olarak büyümedim.malesef kardeşlerim yaşamadı depo hastalığı yüzünden bir karaciğer hastalığı bu.10-11 aylıkken öldü ikiside 3 sene arayla zor günler geçirdik.LampLampLampen son kardeşim melih yaşasaydı 18 yaşında olacaktı.keşke yaşasaydı. benim yaşım 27. şu anda oğlumun dayısı olacaktı.onu parka götür,oyun oynarlardı.oğlumun ne teyzesi var ne dayısı.sadece amcası var.o yüzden ben en azından 1 tane daha çocuk sahibi olmayı düşünüyorum allah nasip ederse.kendimi hazır hissettiğimde,oğlum biraz daha büyüdüğünde....

-------------

Mesajı Yazan: LALEZAR
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 10:30
arkadaşlar konuya geç kaldın ama fikrimi yazmak istiyorum bence tek çocuk çocunuza yapacagınız en büyük kötülük oldugunu düşünüyorum hayatta tek başınıza oldugunuzu düşümün bir an için kardeşlik başka bişeydir kardeşiniz olmassa siz ne yapardınız çocukken çekici olabilir büyüyünce kardeşten daha dost biri olmaz gibime geliyor acizane fikrim bu

-------------
F A

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2009 Saat 10:54
ben çok kararsızım malesef.ama daha çok 2. çocuk yapma fikri ağır basıyor.tabi bu yeni yeni oluşmaya başladı.bebeğim ilk doğduğu zamanlarda düşünmüyordum ama şimdi bebeğime kardeş düşünüyorum ama tabiki ilerde daha zamanı var.Winkhayatın ne getireceği belli olmuyor malesef.

Mesajı Yazan: gul_gunes
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 13:55
oğlumun bir kardeşi olmasını çok isterim ama bu şartlarda zor görünüyor...tek çocuğa verebileceğim olanakları ikincisine de verebilirmiyim beni düşündürüyor...
kararsızım.

Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 20:36

bende kısmet olursa kızıma kardeş cook ıstıyorum kızım 3 bucuk yaşında belkı seneye yazın belkıde 5 yaşını doldurunca ınş

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 14:29
benim tek erkek kardesim var
annemi kaybettim 23 ya$imda

sonra evelndim , dogum yaptim
yanimda duracak kismem oalmdi , yemegimi yapan oalmdi
belki bi kizkardesim olsa yanimda olurdU .. erkek kiz gibi olamz
nerde iki baci gorsem imreenrek bakarim kendimi bildim bileli
kavgalarina bile ozenirim
kiizmin bi teyzesi yok :(( , hasta olsam alip bakacak kimsemde yok .. kendi gobegimi kendim kesiom .. ve bu bazen gerçekden çok zor ...

sonuç en iyisi 2 kiz 1 erkek :)))
kizim 9.5 aylik
ben çali$amalara ba$aldim bile ikinci için :))

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 16:48
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

kiizmin bi teyzesi yok :(( , hasta olsam alip bakacak kimsemde yok .. kendi gobegimi kendim kesiom .. ve bu bazen gerçekden çok zor ...

kizim 9.5 aylik

canımmmm Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın annen. seni çok iyi anlıyorum benim de kimsem yok, annem hayatta ama yokConfusedaynı senin gibi bir kaşık çorba yapanım yok. oğlum 7,5 aylık oldu çok şükür, ben de kardeşi olsunistiyorum ama ayın şeyleir yaşamaya korkuyorum, oğlum zor bir bebek kolik var, hep kucak istiyor, her işi kucakta yapıyoruzConfused2. ye nasıl bakarım diye düşünüyorum ama aslında maddi imkanlarım geniş olsa 3 çocuk isterim, kalabalık ailelere bayılırım.oğlum 2 yaşına gelene kadar düşünecek vaktim var, 2 yaştan önce sitemiyorum araları 3 yaş olursa herkes için daha iyi olur diyorum mantıken, ama çok kararsızım bir gün yapalım diyorum, öbür gün yok yok bakamam diyorum, bilmiyorum günler ne getirecekSmile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 17:12

Yarama basıyonuz kanatıyonuz yapman etmenCry

Benim bir ablam var ama bana pek faydası yok,ben onun doğumuna gidemedim,çalışıyodum maddi sıkıntım çoktu yeni evliydim,şimdi çok iyi durumdayımdaTongueLOLneyse gidemedim,oda bana gelmedi zaten..Benimde kimsem yoktu 15 gün kaynana kaldı yanımda ama ben doğumumu çok buruk yaptım anasızlık çok zor öksüz olan anar bunuCryCryCryşimdi olsaydı anam kızımı bırakırdım ona diyorum bazenCrydertlerim bu kadar binmezdi üstümeCrykonuyu değiştirdim ben yaa pek doluyum anacım hemen patlıyomLOLLOL
İkinciyi bende şu anda isterdim eğer imkanım olsaydı,kızım çok yalnız çok garip,ona arkadaş olsun diye istiyom ama imkanım yok kolum kanadım kırırkCryCrybenim eşim tek erkek,onun babası tekmiş,dedeside,zürüyet kuruyo yani ama ben yine kızım olsun isterdimPig

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 17:56
 hamılelık dogum uykusuz geceler falan derken hayır bıtane yeter dıyorumm  ama şoyle bı duşununcede  2 kız bır erkek olsun dıyorumm belkı şuan küçük sadece oyun arkadaşı arıyo kendıne fakat buyunce can  yoldaşı olacaklar

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 21:38
bakamayacak bi$ey yok kizlar
giyeceklerii aynisini giysin buyugun
bi bogazda aç kalsin gerekiosaa , siz ne yiyosaniz onu yer
okulunuda ozel deilde devletde okusun , diger binlerce çocuk gibi

belki çok acimasizim , radikal bi goru$um var biraz
ke$ke ben aç açikda buuyuseydim ama bugun yalniz olmasaydim , dertlesecek ,oturup gulecek aglayacak bi bacim olsaydi

yalnizlik açlikdan daha kotu inanin buna..
Lamp

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2009 Saat 22:34
seren 2. nin çalışmalarına başladın ha maşallah canım sana
ben inan cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum. keşke bende senin gibi cesur olabilseydim
yazdıklarına katılıyorum canım

Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 00:45

bende hep ıkı cocuk ıstedım durdum dogurur dogurmaz 2.yı dusunmeye baslamıstımda oğlus 3 ayı devırrırken ısler ters gıtmeye basladı. benı cok yordu sureklı ezıyet uykusuzluk bıde bakıcı sorunu cıktı benım hayaller sımdılık rafa kalktı

Mesajı Yazan: imjuli
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 01:06
 benim de kardeşim yok ve hep bir kardeşim olsun istemişimdir
 ilerleyen yaşlarda insan ailenin önemini daha iyi anlıyor

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 01:15
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

kizim 9.5 aylik

merhaba....
tek erkek kardesım var demıssınya o erkek kardesıne cok ıyı sahıp cık olurmu...............................
cok sukur annem babam var arkamı arayıp soran akrabalarım var ama o erkek kardesın yerını hıc bır sey doldurmuyomus bılıyomusun...o her gun dagınıklıgından yakındıgım lambur lumbur sözlerını toparlamaya calıstıgım armut piş agzıma düş dıye bekleyen kardesımı o kadar coooook arıyorum kı o kadar cok özluyorumkı......su an yutkunmakta zorlanıyorum nefesım bogazıma dugumlenıyo.....o tek erkek kardes ınsanın hayatında o kadar cok yer kaplıyomus kı bunu gıdınce anlıyomussun.o yuzden bırak yemek yapan olmasın bırak dogumunda kımse bakmasın....ama  kardesını hıc bırakma olurmu...sonra benım gıbı keskelerın sonunu bulamazssın.bıseylerın bılıpte anlayamamanın degerını bılememenın acısını cekersın................................

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 02:35
demet varya maffettin beni Lampcanım benim yaa okurken düşündüm de o kadar çok hakılısın ki kardeşlerime dahada bağlanacağım bundan sonra maalesef hep gidenin arkasından keşkelerle kalıyoruz keşke dememek için sayende çabalayacağımCry

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2009 Saat 07:59
benim benden büyük 3 kardeşim var birine bişey olacak diye hep aklım çıkar
demetin kardeşi vefat ettikten sonra benim abim ağır bir ameliyata girdi hep korktum ya bende demet gibi burdan acımı paylaşmak zorunda kalırsam dedim
ablam kalp hastası o hastalandığı zaman ben rüyamda görürüm ararım sabah olunca ablam hastamı derim hep evet cevabını alırım
yani insanın ana babası hep olmayacak hayatta ama kardeşsizlik çok kötü olur bence rabbim izin verirse evladıma bu kötülüğü yapmayacağım

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 13 Tem 2009 Saat 16:12
kendimi düşündüğüm zaman tek çocuk kesinlikle diyorum..ama oğlumu düşündüğüm zaman çok çocuk isterdim..keşke ortam daha güzel yetiştirmek daha kolay olsaydı ve ben 5 tane doğursaydım...inanın bunu o kadar çok isterdim ki...

ama en iyi şartlarda görünen 2, bir bebek ..oda oğluma kardeş yoldaş olsun diye...bebeğimin ilklerini doya doya yaşayayım...kendi kendine bir ölçüde yetebildiğini anlayayım çalışmalara başlayacağım...Pig

Mesajı Yazan: ayse76
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2010 Saat 02:36
benkesinlikle tek çocuk tarafındayım.kerdeş olup olmaması cok mühim degil sayet coccuk gercekten ii bir egitim verilerek yetişirse ...cünkü şayet insanın kardeşlerinin bir komşudan farkı yok ise o zaman olmuş ya da olmamış bir önemi yok bence...zaten bir kardeşte her zaman yanında olamaz insanın.bu sebeple yeri kuzenlerle arkadaşlarla doldurulabilir diye düşünüyorum...

-------------
http://www.tickerclub.com/">

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2010 Saat 14:12
kesinlikle katılıyorum.Smile

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: derya&efe
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2010 Saat 00:48
bu konuda ben de çok kararsızım biz üç kardeşiz benim 1 oğlum var insanın kardşleri olması çok güzel bişey ama ben çocuğumu yalnız büyütüyorum yanımda bana yardımcı olacak kimsem yok hasta olsam 2 çocuğa nasıl bakarım oğlumu büyütürken çok zorlandım zor durumda kalınca bırakacak kimsem yok 2 tane olurlarsa daha da zor durum ama tek başına büyümesinide istemiyorum ilerde diyorum kardeşler sırt sırta verirler bize bişey olsa tek kalacak oğlum ama nasıl büyütürüm onuda bilmiyorum

-------------

Mesajı Yazan: ayse76
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2010 Saat 01:18

bence önemli olan cocuga kendi kendineyetebilme becerisini kazandırmak .zaten her halükarda kardeşi olsada olmasa da hayatın neler getirecegi belli degil

herkes bi tarafa cekilip gidiyor.herkes kendi problemleiyle başbaşa kalıyor.ancak tel de belki bir muhabbet olur o da eger herkes birbirne yabancılaşmamazsa ve cıkar döngüsüne girmemişse...cünkü birbirine kenetli kardeş durumuna ben pek rast gelmedim.hayatta her zaman başı dik ve ayakları üzerinde durabilen manen ve madden kuvvetli olabilmeyi başarabilmiş ya da bunu için cabalayan cocuklar yetişmeli.kardeş çok mühim degil bence...isteyen tabii ki bi kaç çocuk sahibi olabilir ama illa ki birbirlerine destek olurlar düşüncesi olmamlı..sonu sukut-u hayal olabilir....olursa ne ala..olmazsa....???işte burası yalnızlık...

-------------
http://www.tickerclub.com/">

Mesajı Yazan: esma24
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 11:43
aile gibisi yok arkadaşlar ayağına çöp batsa en çok ailenin canı yanar annem ve ya kardeşimle biraz dargın olsak kendimi kimsesiz öksüz kalmış gibi hissederim
bilirim ki canım yansa bana birşey olsa koşar gelirler hayat koşturmacasında gidip gelemesekde orada biryerlerde bir kardeşin abin ablan olduğunu bilmek ara sıra seslerini duymak güven verir huzur verir insana
ölümün önce kime geleceği belli olmasada önce annesiz babasız kalır insan ama kardeşler daha uzun süre yanında kalır
büyüklerimiz hep der kardeşler aynı karında yattıkları aynı ortamı paylaştıkları için birbirlerine daha bağlı olurlar yani annenden babandan bile daha yakın düşünsenize daha bebekliğinden itibaren onu en yakından tanıyanlardan biri sen oluyorsun aynı ekmeği aynı suyu paylaşıyorsun
bence çocuklarımızı kardeşsiz bırakma kötülüğünü yapmamalıyız onlara birazcık durumum düzelse bir kardeş daha veririm çocuklarıma
küçükken arkadaşla anneyle babayla belki doldururlar o boşluğu ama büyüdükçe dokunur insana kardeş yokluğu küsde olsalar komşudan farksızda olsalar kardeş başka can başka
ne olursa olsun tek çocuğa karşıyım çocuklarımıza yapacağımız en büyük kötülük en büyük acımasızlık onu tek olarak yetiştirmek büyütmektir her ne kadar kendi kendine yetselerde onları en mükemmel şekilde yetiştirsekde kardeş şart diyorum

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Mesaj Tarihi: 27 Haz 2010 Saat 12:58
annem vefat edince kaldik oylece babamla
babam evlendi $imdi

erkek kardesim benim herseyim,500 km uzagiz , ablam yeti$ desem $u an yola çikar uçar kanatlanir gelir bana ,uzakda olzsa onun destegini arkamda olduunu biliorum benden kuçuk oldugu halde , annem varken de arardim bi kizkardesin varligini, ama annemi kaybedince daha çok aradim.. bu ya$ima kadar gordugum her kizkrdeslere ozendim, dugunlerde bile beraber oynamalari dikkatimi çeker , ozenerek bakardim hep ..
evlendim, goz ameluyati oldim, iki hamilelik , dogum , lohusalik ya$adim tek ba$ima , kapimi açanim olmadi , nasilsin diye soranda olmadi
kiz kardesim olsa dedim hep halada diyorum ..

sonuç ben bugun tek kaldim in$ kizim tek kalmiycak , kardesiyle araarinda 19 ay  var , $imdiden oyun çikariio kizim kardsiyle , uyudumu emre nerde diye soruo..
Allah izin verirse ikisi buyusun 3. yude du$unuyorumm ve in$ sagliklica hayirlisiyla bi kizim olur diyorum
Embarrassed
yoksa 4 luycem o zaman i$ sakat vallaaLOL

-------------
">

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2010 Saat 15:35
Kesinlikle benim kişisel fikrimde tek çocuk olmak kötü.Benim oğlum 13 aylık bu yaz ikincisini düşünüyorum.Bakalım duruma göre üçüncüyüde yapıcam.Seviyorum kalabalık aileleri.Bayramlar daha keyifli geçiyor.Bir araya gelince daha keyifli anlar yaşanıyor.Tabiki bunların da bir garantisi yok.Hiç ailesiyle ilğilenmeyen biri de olabilir bilemeyiz.Evet dünya kötüye gidiyor,savaşlar,küresel ısınma v.s bunları düşünerekte çocuk yapmamak onu iyi ya da kötü bu dünyadan mahrum bırakmakta bencillik değilmi?Kimbilir belki bir Atatürk daha dünyaya getireceğiz.Eğitime gelince.Belki özel okullar da,kolejler de okutamam.Şunu da biliyorum ki okuyacak çocuk heryerde okur.Çevrem de bunun okadar güzel örnekleri varki bana güç veriyor
Biz üç kardeşiz üç kız en büyükleri ben.Onlar benim canlarım.Keşke erkek kardeşimde olsaydı.
Ben tek çocuk taraftarı değilim.Bu dünyadan annesi babası gidince tek başına kaldığını düşünmek içimi acıtıyor.Yine söylüyorum çok kadeş olup birbirlerinin yüzünü görmeyenler var...Ama bilemeyizki.....bunun bi garantisi yok

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2010 Saat 19:31
bir kardeşim var o da elden gidiyor hala sitem ediyorum anneme niye daha çok çocuk yapmadın diye bi kız kardeşim olsa halimi anlar derdime ortak olurdu
çok düşündüm bende ikinciye karar verirken fazla ilerisini düşünmemek gerekiyor belkide anı yaşamak gerekiyor ama çocuklarımı öyle bir yetiştirmek istiyorum ki asla birbirlerine küsmemelerini isteyeceğim birbirlerini yesinler didişsinler ama asla asla küsmesinler
allah kısmet edersede üçüncü hatta dördüncü bile düşünebilirim artık şu yaşadıklarımdan yola çıkarak bende tek çocuğa karşı olanlardanım

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat