Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

şeker ve tuz yasak mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10248
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 02:22

Konu: şeker ve tuz yasak mı?
Mesajı Yazan: muku68
Konu: şeker ve tuz yasak mı?
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 16:30

Merhaba doktor bey,

beslenme konusunda size danışanlara 6 aydan sonra evde ne pişerse onu yiyebilir bebekleriniz demişsiniz. ama bizim yemekler tuzlu, salçalı, baharatlı oluyor. tuzun ve şekerin bebeklerin beslenmesinde tercih edilmemesi gerektiğini okumuştum bir keç yerde. aklım karıştı. bu konu hakkında bilgilendirebilir misiniz?

-------------
http://ticker.7910.org/an1cCr6byUK1c10MDAwMjk2MWJ8MTc2NTU1ZGF8QVNBRiAgaXM.gif[/img][/url]

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2008 Saat 18:41
Doğru da, bu yasak ne zaman bitiyor??? 1yaş? 2yaş?
Önce şeker işini konuşalım: 6. aydan sonra meyva veriyorsunuz değilmi?? Hepsi şeker. Hemde bazısı saf "Glikoz" ( üzüm, dut, incir, hurma, muz) Geri kalanlar "Fruktoz" ihtiva ederler. Bazılarıda "Sorbitol" ihtiva eder.Bizim kullandığımız şeker "Sukroz denilen bir disakkarittir. Yani 2 şekerden ibarettir Bunlar glikoz ve fruktoz dur. Bazılarının sandığı gibi saf glikoz değildir .6. aydan itibaren kullanılabilir.
Tuza gelince, bebekler hem anne sütü ile hem inek sütü ile tuz alırlar. Mühim olan miktardır. Turşu yiyemezler, sushi yiyemezler, acılı adana yiyemezler. Güney-Doğu anadoluda alışsın diye çok erken yaşlarda verildiğini biliyoruz.
6. aydan sonra ifrata kaçmadan , yemeklerin içinde olarak yiyebilirler.
Türkiye gerçeğini hiçbir zaman gözardı etmeyin.  Sizin standardınızda kaç aile var sanıyorsunuz? Babasına ayrı, çocuğuna ayrı yemek yapacak veya kavanoz maması satın alabilecek? Ben asla zengin aileye bir türlü, fakir aileye başka türlü anlatmam. Bunlar hep o mamacıların fişeklemeleri..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat