Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

idrar yolları enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10499
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 00:35

Konu: idrar yolları enfeksiyonu
Mesajı Yazan: ceylinsu
Konu: idrar yolları enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 00:39
Kadir bey kızım 16 aylık bugünlerde biraz rahatsız geceleri ağlayarak uyanıyor ve uykuya dalamıyor belli bir süre ağlamaya devam ediyor yarım saatte bir mutlaka uyanıyor gündüzleri ise beni devamlı yanında istiyor yemek dahi yaptırmıyor yani başka bişeyle ilgilenmemi istemiyor olmadık bir anda ağlıyor bi müddet sonra susuyor ve iki gündür ayak uçlarında yürümeye başladı nedenini anlayamıyorum pazartesi muayene olacak aklıma idrar yolu enfeksiyonu geliyor sizce neden parmak uçlarında yürüyordur.
idrarını az yapıyor bu aralar özellikle geceleri çok idrar yapardı ama iki gündür az yapıyor

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2008 Saat 15:25
Çocukların ara ara parmak uçlarında yürümesi normaldir. Eğer hiç ayak tabanına basamıyorsa, o hastalıktır. İdrar yolu enfeksiyonunda çocuk, sık-sık, az-az idrar yapar, yaparken ağrı olur, ayrıca ateşi olur. Ara ara su teklif edin, ihtiyacı varsa içer.
Gündüz çok kalabalık içine giren, çok ellenen çocukların uykusu bu şekilde olur. Biraz kalabalıklardan uzak tutun ve sizi esir almasına müsade etmeyin.

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 19:55
Kadir bey bugün kızım muayene oldu. bronşit başlangıcı denildi idrar tahlilinde;
idrarda nitrit                    neg           20-25 lokosit
"          renk                     A.sarı bulanık
"          lokosit                  2+             1-2 lok.küm
"          mikroskobisi                            4-5 bobrek epitel
dr.bizi labaratuvara yönlendirdi yarın idrar kültürü yapılacak.çok endişeliyim.internette böbreklerinde rahatsız olabileceği yazıyor.
BEN HAMİLEYKEN SON AYLARDA MUAYENEMDE BEBEĞİMİN MESHANESİNDE ŞİŞLİK GÖRÜLMÜŞTÜ DR.UM NORMALDEN BÜYÜK GÖZÜKÜYOR AMA İDRARINIDA YAPMAMIŞ OLABİLİR DEMİŞTİ.DEVLET HASTANESİNDEKİ MUAYENEMDE NORMAL ÇIKTI.DOĞUMDAN 2 GÜN SONRA KIZIMA TEKRAR BAKIL NORMAL ÇIKTI.ACABA BU DA BİR NEDEN OLABİLİR Mİ.KIZIM 16 AYLIK.

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 10:50
Sizin idrar tahlilinde "Nitrit" negatif, kesinlikle idrar enfeksiyonu "YOK" ... Kurcalamayın çocuğu.Kültür filan gerekmez, kötü niyet var.
"Broşit başlangıcı" diye saçma sapan teşhis koyan doktorlardan kaçın...Kızınızın anne karnında iken bile hiçbir rahatsızlığı yoktu, bir sürü paranız gitti...Bari bundan sonra uyanık olun.

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 17:24

cevaplarınız için teşekkürlerStar

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 22:48

Kadir bey cevabınızdan önce kızıma idrar kültürü yapıldı.sonuçlarını bugün aldım lütfen bilgilendirirmisiniz.sonuçlar;

ANTİBİYOTİK ADI DİRENCİ
ampicillin D
amoxcillin/clavulanic asit D
ampicillin/sulbactam D
cefazolin D
cephalatin D
cefuroxime D
cephalotin D
cefoxitin D
cefotaxime D
ceftriaxone D
ceftixoxime D
trimethroprim/sulfamethoxazole D
nitrofurantion H
getamicin H
netilmicin H
amikacin H
ımipenem H
tetracycline D
vankomicin H
D=dirençli,H=hassas
DR.UMUZ SUPRAX ve BRİCANYL ADLI İLAÇLARI VERDİ.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 22:51
GECE SIK UYANMALARI VE UYANIRKEN AĞLAMALARI DEVAM EDİYOR SANKİ CANI ÇOK ACIYORMUŞ GİBİ AĞLIYOR.AZI DİŞLERİ ÇIKMAYA BAŞLAMIŞTI ASLINDA 2 HAFTA OLDU ACABA ONUNDA ETKİSİ VARMIDIR ANLAYAMIYORUM ÇOK ÜZÜLÜYORUM AĞLAMASINA .KORKUYO OLABİLİR Mİ UYKUSUNDA

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2008 Saat 10:07
Nerede ise bütün ilaçlara dirençli, bu durum bir tek şeyi gösterir, tesbit ettikleri bakteri, normal flora dediğimiz, deriden bulaşan bir bakteri.
Zaten "Koloni sayımı" diye bir sayı göreceksiniz, 100 000 koloniden azsa, bu dışardan kirlenme demektir, sakın tuzağa düşüp, ilaç vermeyin. Sizin çocukta idrar yolu enfeksiyonu filan yok...

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2008 Saat 11:27
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.Star

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2008 Saat 12:29
Gece huzursuzluğunun dişlerle bir ilgisi yok.Odası çok sıcak olmasın, gündüz de çok kalabalık içine sokmayın.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2008 Saat 20:06
Kadir bey kızım 8 gün kakasını yapmadı.dün fitil attım sanırım adı konsulok gibi bişidi.2 defa dolu dolu yaptı anlamadım neden böyle yaptı.kızım 20 günlükken kakasını yapmamaya başladı 4 günde bir sonra 5 günde bir annesütü aldığı için hep normal olduğu karnında sertlik yoksa sorun olmayacağı 8 gün beklenebileceği söylendi.bu yaşına kadar genelde böyle gitti.ama 8 aylık olduktan sonra biraz düzene girmişti.2 günde bir yapamaya başlamıştı.internet bağlantısı koptuğu için size yazamadım şimdi annemlerden yazıyorum lütfen yardımcı olun bu nasıl bişey böyle bu kadar bekletmek fitil atmak için geçmi  ve neden kızım kakasını yapmıyor?

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2008 Saat 10:23
Hep belirttiğim gibi, hiçbir çocuk, diğerine benzemez, sizin çocuğun makinaları böyle çalışıyor. Yumuşak kaka yaptığı sürece, kabız denmez. Kullandığınız fitil, "Gliserin Kansuk", içinde ilaç yoktur, mekanik olarak, uyararak kaka yaptırır, güvenle kullabilirsiniz.Kullanmak için çocuğun uğraşıp uğraşıp, yapamaması gerekir. Yoksa, -"muayyen gün kaka yapmadı ,hadi fitil yapalım" diye birşey yok.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2008 Saat 11:53
karnına bakıyorum sertlik var mı diye bi de ıkınıyo mu diye eğer zorlandığını düşünürsem veriyorum fitili.yaptıklarım doğru mu acaba. yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadım.

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2008 Saat 12:48
Karnına değil, suratına bakın yeter.Ikınma ifadesi gördüğünüzde ve başarılı olamıyorsa kullanın.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2008 Saat 23:47
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Star

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2008 Saat 14:55
Kadir bey geçmiyor kabızlığı çok zorlanıyor yaparken yumuşatacak bişi var mı yada sertleşmesini önleyecek

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 12:20
Duphalac diye bir suni şeker var, bundan günde 5 ml. ile başlayın, ertesi günkü kaka kıvamına göre dozu azaltın veya çoğaltın.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:14
Kadir bey bugün dr.gittik.duphalac yazmış.bi de erasef ve bactroban daha önce belirtmiştim makatından vaina bölgesine doğru şişlik vardı geçmemşti onuda gösterdim.

kulağınıda gösterdim(Kadir bey kızım 16 aylık 2.5 ay önce kulağını eczane de deldirtmiştik.dün devamlı kulağını elliyodu ve huzursuzdu bugün uyuturken farkettim kulak memesi şişmişti be sert bi tabaka gibiydi.hemen küpeyi çıkarttım irin gibi bişi aktı diğer kulağıda şişcek miş gibi ne oldu anlayamadım lütfen yardımcı olun.  )

küpeleri çıkardım.dr.bana bactroban isimli ilacı makat bölgesi mi yoksa kulağımı için verdi anlayamadım lütfen bilgilendirir misiniz.

erasef antibiyotik yazıyo bunu neden vermiş olabilir.
bilgileriniz benim için çok önemli ona göre başlayacağım ilaçlara

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:34
Makatla vajen arasındaki "şiş" bölge normal, bir şey yapmanıza gerek yok...Erasef ve bactroban'a ihtiyaç yok, kulak memesine biraz tentürdiyot sürün ,geçer.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:39
teşekkür ederim.StarStarStar

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat