2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10525
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 02:44
Konu: 2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim
Mesajı Yazan: zeynep
Konu: 2 Yaş Sendromundaki Bebeklerle İletişim
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 01:30
- Bu
dönemde Hayır kelimesini kullanmamaya özen göstermeliyiz. Mümkün
olduğunca yapılmasını istediğimiz maddeyi pozitif cümlelerle anlatmaya
çalışmalıyız. Örneğin duvarı çizen çocuğumuza " duvarı çizme" demek
yerine duvar çizildiği zaman kirlenir. Ben sana kağıt vereyim oraya
çizmeyi deneyebilirsin pozitif bir yaklaşımdır.
- Çocuğumuza zarar vermeyeceğini düşündüğümüz bazı konularda
ısrarcı olmak yerine yapmak istediğini yapmasına izin vermeliyiz.
Örneğin yemek yerken önlük takmak istemiyorsa üstünün kirlenmesini göze
alarak buna izin vermeliyiz.
- Yasaklar koymak yerine kurallara uyduğu zaman ödüller verip,
bunu vurgulamalıyız. Örneğin duvarı çizen çocuğumuzun elinden kalemi
almak yerine kağıda çizdiği zaman aferin demek daha doğru olacaktır.
- Çocuğumuza alternatifler sunmalıyız. Örneğin kışın mont giymek
istemeyen çocuğumuza değişik kıyafet alternatifleri sunarak onu seçmeye
yönlendirmeliyiz.
- Çocuğumuz bir konuda ısrarcı davrandığı zaman onu başka bir yöne
yönlendirmeye çalışmalıyız. İlgisini çekeceğimiz başka bir konu
üreterek o tarafa yönlendirmeliyiz.
- Çocuğumuzun bu döneminde konuların çekişme alanına dönmesine
izin vermemeliyiz. Kendisine zarar vermediğini düşündüğümüz tüm
konularda mümkün olduğunca uzlaşmacı bir tavır sergilemeliyiz. Ona
gerçekten zarar vereceğini düşündüğümüz konularda ısrarcı
davranabiliriz. Örneğin caddede elimizi bırakmak isteyen çocuğumuza,
bunun mümkün olamayacağını ve tehlikeli olduğunu söylemeliyiz. Bu
konuda sözle hayır elimi bırakamazsın desteklemeleri yapabiliriz.
- İstediği şeyi neden yapamayacağınızı basit bir şekilde açıklayın
ve bu açıklamayı yaparken mutlaka bu durumdan dolayı ne kadar üzgün
olduğunuzu belirtin. Onun istediği şeyi sizin de istediğinizi ama
koşulların buna izin vermediğini söyleyin. Duygularını paylaştığinızı
bilmek onu hem rahatlatacaktır hem de sizin ona karşı sürekli engeller
koyan bir düşman olarak görünmenizi engelleyecektir.
alıntı
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 01:42
ellerine sağlık canım
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 01:44
rica ederim canım
|
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 02:25

------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 12:37
Çocuğumuza zarar vermeyeceğini düşündüğümüz bazı konularda ısrarcı olmak yerine yapmak istediğini yapmasına izin vermeliyiz. Örneğin yemek yerken önlük takmak istemiyorsa üstünün kirlenmesini göze alarak buna izin vermeliyiz.
bunu son zamanlarda yapar olduk,baktım ben söyledikçe o daha kötü oluyor,bizde önlük takmıyoruz son zamanlarda,başta çok döktü etti ama şimdi biraz daha alıştı sanki
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 12:54
arkadaşlar bu 2 yaş sendromu acaba 2 yaşına yaklaşırken mi yoksa 2 yaşını doldurduktan sonra mı oluyor? hep merak etmişimdir, konusu gelmişken bir danışayım dedim
------------- http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:04
ya şimdi seha iki yaşının sonlarında başlarında yoktu böyle şeyler,aslında başlamıştı ama bu kadar ileri derecede değil,şuan seha 27 aylık oldu ,ve kesinlikle başa çıkamıyoruz ne ben ne babası,inan akşama kadar kitap elimizde sorduğu sorulara o şekilde cvp veriyoruz,yada nerde hayırı ısrarla söyleyeceğimizi..çocuk büyütmek çok zor hele büyüdükçe,inanın küçükkkenki ağlamaları diretmeleri hiç bişey değilmiş,şimdi bi yandan şımarmasın diyoruz ,bi yandanda bu yaş sendromu olduğunu bildiğimiz için çok fazla üstüne gitmememiz gerektiğinide biliyoruz,yani zor ama tatlı oda öğreniyo bizde..
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:32
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:40
emoş işte seha da böyleydi başlarda,yaa o zaqman biraz hani küçük anlamıyo diye kendini avutuyosun,ama şimdi şimdi yaptığının hata olduğunu bizim hiç hoşumuz gitmyeceğini bile bile yapıyo sonrada gelip özür diliyo,şimdiki en büyük kozu o,ne yaparsam yapayım annemden özür dilicem oda gülüp sarılacak bana,başlarda yedim biliyonmu bu numarayı,dedim anam oğluşum çok akıllı ne yapsa gelip özürde diliyo ,yerinde teşekkürünüde ediyo,ama gel zaman git zaman bunun bi kandırmaca olduğunu anladım,özür dilemek için dilemiyo özrü,ben ona kızmayayım affedeyim diye diliyo  artık yemiyorum bu yüzden özür dilediğinde bile alıp karşıma konuşuyorum inan dakikalarca,sanki dünden beri biraz daha iyi du bakalım,dün babası evdeydi baya bi konultuk karşımıza alıp sanki düzelme var gibi,yani dünden beri daha özür dilemedi,biraz önce ayakkablıuktan babasının ayakabısı ile salona daldı hiç bişey demedim baktım götürdü yerine bıraktı anne özüy diyom ,terçet özüyyy  özcanı aradım gerçek özür dedi dedim ay bi güldük,bakalım inş devam eder ama geçiciymiş gibi geliyo bana
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:42
ayy herkeste aynı sorun allah yardımcımız olsun büyüdükçe daha bir zor oluyorlar
|
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:49
ben hiç böyle şeyler yaşamıyorum kızlar Ege 23 aylık  gözüm korktu Egedemi böyle olacak  Allah yardımcımız olsun...
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 13:59
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:09
gerçekten emine nette dolaşırken gördüm bu yazıyı ve aklıma gelen ilk sendin ve olcay geçen gün seninle konuştukya ondan bende eklim dedim bak ne iyi etmişim dertleşiyosun boşaldın deşarj oluyosun  
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:13
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:15
hee yakındanda görsen içine sokasın gelir yaa gerçek özür şöle,şimdi biz eğer içinden özür dilemek gelmiyosa zorla dileme,bize karşı değil kime karşı istersen dedik,dedimyaa dün uzun bi konuşma geçtyi aramızda eğer gerçekten hatalı olduğunu düşünüyosan dile dedik,hatta bu konuşmanın üzerine özcanın arkadaşı geldi biz tabi sen otur bizim işimiz var dedik,duymuş konuştuklarımızı yaa bu kadarcıkm çocuk ne anlar dedi,ama seha öle değil işte çok kurnaz ,yada biz küçüklüğünden beri konuştuğumuz içindir ne söylesek amlıyoda uygulayan yok 
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:15
ezo.ege Yazdı:
| anası cadıyaa annemin suyuna gidem diyo çocuk 
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:20
bilmiş bunlar bilmiş nasılda kandırmayı biliyorlar bizi
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:24
bu 2yas sendromu nezaman gececek bilmiyorum ama o gecene kadar ben cildiririm heralde ufff simdi yine sinirden agladim ev isi yapamiyorum bacaklarima sariliyo camasir asamiyorum yine bacaklarimda oglum dur durmaz oglum yapma tam tersi yalnizlik cok zor kizlar cildiricam surekli bana bulasio oyun oynuyorum istemio kitap okuyoruz istemio dunyanin oyuncagi var birini eline almio ne dersem tam tersini yapio mahsus istemedigim bir seyi istermisgibi yapiyorum yapmio anam yapmio bu cocuklar bizden akilli valla
|
Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:24
kızlar benim oğlumda 19 aylık hayır olmaz dediğim zaman kendi suratına vuruyo. hep benim dediğim olsun istiyo. normalde çok sakin biyere gittiğimizde bana hiç sorun çıkarmaz ama yaptığım düzelttim her ama herşeyi anında bozuyo oyunmu sanıyo ne. çok yoruyo beni. ya buaralar ben biraz sinirliyim herşey bana batıyo. yada benim oğlanda 2 yaş sendromuna girdi. mesela bişeyi yapmaması gerektiğini biliyo hayır dicemide bilio gözümün içine baka baka o işi yapıyo ve ne dicem diye bekliyo. çok inatçı. benimle eşimde inatçıyız gerçi bi iki koç uz oğlumuz balık.3 yaşında daha sakinliyorlarmış.
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:26
zeynep Yazdı:
gerçekten emine nette dolaşırken gördüm bu yazıyı ve aklıma gelen ilk sendin ve olcay geçen gün seninle konuştukya ondan bende eklim dedim bak ne iyi etmişim dertleşiyosun boşaldın deşarj oluyosun    | ahh canim benim saol birde 2yas sendromunda cildiran anneler yazisi varsa onu ekle benim icin saol cnm
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2008 Saat 14:49
|
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 01:32
paylaşim için teşekkürler... babasi kizima ayagina ayakkabi almisti sicak ici yunlu, resim ceker eklerim sonra bu sabah deli etti beni bu yasda ben onu giymem diye delirdi resmen benide delirtti giymem ben bunu giycem o cici degil demezmi resmen sasirdik
-------------
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 01:37
allah yardımcımız olsun şimdiki çocuklar fena halde bilmiş vallahi
|
Mesajı Yazan: zeyno18
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:07
zeynepçim ne güzel bir konuya deyinmişsin teşekkürler canım sanırım bu sorunlar bizdede başladı ama bazen hayır dememek mümkün olmuyor çünkü güzel anlattığımda anlamak istemiyor gerçi hayır dediğimde de anlamak istemiyor ya neyse henüz ikimize basmadık belki zamanla bişeyleri daha bir kavradıkça anlamayada başlar ama gerçekten zor durumlar
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:29
Amanınnn tam bizim konumuz Derinde 2 yaş sendromları başladı,birşeye diretmeye başladımı tamam,sürekli o istediği şeyi ağlayarak istiyor bide..artık o sesi duymuyorum bile ben,çoğunlukla kendimi yaa sabır,yaa sabır derken buluyorum o aralar yapmasını istemediğim birşeyi gözümün içine bakabaka yaparken,ben Derinnnnnn diye kükreyince,bide yalakaki koşakoşa geliyo annemmm diye bir sarılışı var,sinirden gülüyorum artık,ben güldükçe daha çok azıtıyo hatta her seferinde gülmücem gülmücem diyom ama dayanamıyom yaa onun o suratı,tavrı bitiririyo beni Aslında Derinbu 2 yaş sendromlarından öncede sinirli bir çocuk olduğundan belki diyom benim kızımda tersi çıkar da uslanır Allahtan umut kesilmez Çok uzun yazdım ama Burdan Emelin kulaklarını çınlatayım..Yağmur hep sakin,uslu bir çocuktu,2.doğumgününden 1-2 hafta sonra Emel aradı beni..İrme Yağmur mumları üfledi,o satten sonra delirdi dedi ayy 2.yaş sendromunu biliyodum ama bukadar net böle bıçakla kesmişssin gibi başlarmı bu dedi Yağmuru görene kadar emele öyle geliyodur dedim ama doğruymuş  Yağmurumuz da sendromda şuaralar 
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:39
İrme 3 e doğru gel bak neler bekliyor seni 
Anne hayır, ben bunu giymem, anne ben gelinlikle dışarda dolaşacam, yok yok anne ben bugün çıplak dolaşacağım(kiii 1 haftayı buldu) komşulara sorabilirsin,kızımı tüm detayları ile tanıyorlar artık  
Deli zekalı seni ben yemek yemeycem,süt içecem sadece.
Seni sevmiyorum, sen kimsin,defol git yanımdan(ilk tanıştığı ve sevmediği birine) 
Hangisine güleyim,hangisine ağlayayım...
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:54
Ahh ahh desene Nilgün daha yolun başındayız Amanın Tuanaya bak çıplak dolaşmak istiyomuş Derinde böle olabilir kesin şimdiden giyinmekten nefret ediyo Yemin ediyorum o çoraplarını o çıkarıyo,ben giydiyorum..geçengün hiç üşenmedim saydım tam 19 kere çorap giyip,çıkarmışız 
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 09:58
Çorabı saymıyorum ben, düşünsene çırılçıplak dolaşan bir velet, artık havalar soğuk,kaçıyor giyinmem diyor, durma dans et,durma dans et, bir de yapamazsan yokkk,yapamazsan yokkk şarkı da dilinde, gel de gülme
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 10:49
irme Yazdı:
Amanınnn tam bizim konumuz Derinde 2 yaş sendromları başladı,birşeye diretmeye başladımı tamam,sürekli o istediği şeyi ağlayarak istiyor bide..artık o sesi duymuyorum bile ben,çoğunlukla kendimi yaa sabır,yaa sabır derken buluyorum o aralar yapmasını istemediğim birşeyi gözümün içine bakabaka yaparken,ben Derinnnnnn diye kükreyince,bide yalakaki koşakoşa geliyo annemmm diye bir sarılışı var,sinirden gülüyorum artık,ben güldükçe daha çok azıtıyo hatta her seferinde gülmücem gülmücem diyom ama dayanamıyom yaa onun o suratı,tavrı bitiririyo beni Aslında Derinbu 2 yaş sendromlarından öncede sinirli bir çocuk olduğundan belki diyom benim kızımda tersi çıkar da uslanır Allahtan umut kesilmez Çok uzun yazdım ama Burdan Emelin kulaklarını çınlatayım..Yağmur hep sakin,uslu bir çocuktu,2.doğumgününden 1-2 hafta sonra Emel aradı beni..İrme Yağmur mumları üfledi,o satten sonra delirdi dedi ayy 2.yaş sendromunu biliyodum ama bukadar net böle bıçakla kesmişssin gibi başlarmı bu dedi Yağmuru görene kadar emele öyle geliyodur dedim ama doğruymuş  Yağmurumuz da sendromda şuaralar  |
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 11:14
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 11:16
ezo.ege Yazdı:
irme Yazdı:
Amanınnn tam bizim konumuz Derinde 2 yaş sendromları başladı,birşeye diretmeye başladımı tamam,sürekli o istediği şeyi ağlayarak istiyor bide..artık o sesi duymuyorum bile ben,çoğunlukla kendimi yaa sabır,yaa sabır derken buluyorum o aralar yapmasını istemediğim birşeyi gözümün içine bakabaka yaparken,ben Derinnnnnn diye kükreyince,bide yalakaki koşakoşa geliyo annemmm diye bir sarılışı var,sinirden gülüyorum artık,ben güldükçe daha çok azıtıyo hatta her seferinde gülmücem gülmücem diyom ama dayanamıyom yaa onun o suratı,tavrı bitiririyo beni Aslında Derinbu 2 yaş sendromlarından öncede sinirli bir çocuk olduğundan belki diyom benim kızımda tersi çıkar da uslanır Allahtan umut kesilmez Çok uzun yazdım ama Burdan Emelin kulaklarını çınlatayım..Yağmur hep sakin,uslu bir çocuktu,2.doğumgününden 1-2 hafta sonra Emel aradı beni..İrme Yağmur mumları üfledi,o satten sonra delirdi dedi ayy 2.yaş sendromunu biliyodum ama bukadar net böle bıçakla kesmişssin gibi başlarmı bu dedi Yağmuru görene kadar emele öyle geliyodur dedim ama doğruymuş  Yağmurumuz da sendromda şuaralar  |
|
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 15:21
he valla hazır benimki farkında değilken ne gereği var hatırlatmanın     
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 15:26
suan en iyi arkadasim an dostum elektrik supurgesi hergun 7-8 kere bulusup dertlesiyoruzzz aradigim dostu gecde olsa buldummmm yasasin elektrik supurgesi yasasinnnn
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 15:31
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 15:35
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 16:20
isis674 Yazdı:
suan en iyi arkadasim an dostum elektrik supurgesi hergun 7-8 kere bulusup dertlesiyoruzzz aradigim dostu gecde olsa buldummmm yasasin elektrik supurgesi yasasinnnn |
|
|