Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaş gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10570
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 00:16

Konu: 1 yaş gelişimi
Mesajı Yazan: acura
Konu: 1 yaş gelişimi
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2008 Saat 22:38
İyi günler doktor bey
kızımız 12 aylık kilosu 10.600kg. boyu 78cm. gelişimi sizce nasıl 3 aydır nerdeyse hiç kilo almıyor.
Düzenli beslemeye gayret ediyorum, hala emzirdiğim için ayrıca süt vermiyorum acaba vermek gerekirmi?
Balık yemeyi sevmiyor sizce balık yağı kullanmalımıyım önereceğiniz bir isim varmı?
Yumurtasını haşlamasakta yağda pişirsek hergün yemesi zararlımıdır? Kızım 10 aylıkken emekledi. Şu sıralar sadece köprü kuruyor hala yürümeye niyetli değil gibi. Bu sizce normalmi? Doktor önermediği için hiç yürüteç kullanmadık.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.İyi günler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2008 Saat 09:27
Sizin çocuk yapması gerekli gelişmeyi erken tamamlamış, biraz bekleme sürecinde. Nasıl buzdolabının motoru, sıcaklık belirki bir düzeye inince duruyorsa, vucutta belirli bir miktar gelişmeden sonra durur. Duramayanlarda şişmanlık oluyor.
5cm. boy fazlası, 1.5kg. ağırlık fazlası var. 18 aylık boyu var, oran; 600g. ağırlık fazlası var, dikkat!!!! zorlarsanız kalıcı şişmanlık oluşur.
Anne sütü, olduğu müddetce verebilirsiniz. Arada, ilersi için biraz soğuk süte alıştırmanız iyi olur.
Et yiyen bir çocukta illaki balık yesin diye zorlamanın anlamı yok, yerse iyi olur, yemezse bir şeyi eksik kalmaz. Nepalde balıkmı var???
Yumurtayı nasıl isterse öyle pişirin, farketmez.
Yürüme 16. aya kadar dahi uzayabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat