Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebek gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10629
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 00:15

Konu: bebek gelişimi
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: bebek gelişimi
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2008 Saat 21:35
merhaba kadir bey bizi aydınlatarak verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. kızımın geçen ayki kontrollerinde doktorumuz de..t 3 bıraktırıp mul....ps ve fe.....um kan damlası verdi. Vitamini anlayabiliyorum anne sütünün karşılayamadığı bazı eksiklikler olabilir ama fe...um da takıldım çünkü tahlil falan yapmadan vermesi doğru mudur?

bir de daha önce de sormuştum ama heyecanla dönmesini beklediğimden tekrar sormak istiyorum. kızım 21.05.2008 doğumlu 4,5 aylık oldu. ama hala dönmedi. alıştırmalar yapıyorum ama hala kendi başına hareket yapmadı. ayına göre yapması gerekn diğer hareketleri yapıyor ama dönemiyor, sağa sola yan dönüyor bacağını kesinlikle attırmıyor. sağ elinden tutuyorum çekmeden kendisi gelip yüzükoyun dönebiliyor kendi de destek almıyor yalnızca parmağımı tutuyor izin de vermiyorum zaten destek almasına ama gene de tık yok. yalnız bırakıyorum zorlansın diye ama hiç hareket yok maalesef. normal midir?

çok özür dileyerek bişey daha hoppala kullanmaya kaçıncı ayda başlayabiliriz eğer kullanabiliyorsak nasıl ve ne kadar üzerinde bırakmalıyız?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2008 Saat 09:53
Bebekler Ford fabrikasının montaj hattından çıkmıyorlar. Her bebek bir diğerinden farklıdır. İlla 4 ayını geçti diye dönmesi gerekmez. Hele biraz kilolu ise baya geç dönecek demektir.
Demir kullanmayın, benim "Demir eksikliği" ile ilgili yazımı okuyun.
Hoppala ve yürüteç cok lüzumlu şeyler değildir, kullanacaksanız, siz yanında iken kullanın.
Oturmaya başlayınca yani 6. ay dan itibaren kullanabilirsiniz.
Çocukların ilk 6 ayda oturtulmaması gerektiği biliğisi, cahilliktendir. Çocukların "geğreği" veya "beli" batmaz... Eskilerin gördükleri hadise Raşitizm hastalığıdır. O çocuklara D-vit. verilmiş olsa idi hiçbir şey olmayacaktı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat