Selamlar Kadir Bey.
Bugün rutin kontrol için doktora gittik ve tesadüf ki 17 aylık kızımız Nil, salya sümük ve öksürüklüydü ama ben ilaç kullanmaya karşı olduğum için doktora bunun için iki gündür danışmamıştım bile. Sadece öksürüğüne karşı sizin tavsiyelerinizden okuduğum bal ve limon karışımı ve buhar makinesı ve de burun damlası kullanıyordum. Bu arada bolca da balgam çıkarttı. Öksürük kalmadı ama burnu akmaya devam ediyordu. Genel durumu çok normal. Sadece geceleri ağzından nefesle sesli uyuyor.
Prevenar son dozunu ve suçiçeği aşılarını geçen ay hasta olduğu için yaptıramamıştık ama şimdi de aynı hastalık başımızda ve bugün de aşıları olamadık. Bademcikleri iltihaplanmış ve doktorum bu iltihaplanma geçen ayda da oldu deyip tedbir için geçen ay yaptırdığımız boğaz kültürünü bir daha yapalım dedi. Yarın sonuç çıkacakmış ve ona göre de ayda bir bazı bebeklerde görülen bademcik iltihaplanması için önlem alınacakmış. Ateş de yüksekti geçen hastalandığında ama bu kez çok yükselmedi.
- Bu tarz hastanız oldu mu ve sizin önerilerinizi de almak isterim. Ben de küçükken hatırlıyorum uzun süre penadur kullanmıştım. Sürekli bademciklerim iltihaplanırdı. Nil’de de mi böyle olacak sizce?
- Nil kreşe gittiği için mi bu tarz hastalıkları kolay kapıyor buna da kafam takıldı. Yani sizce sürekli oradan hastalık alıp savaşıyor mu?
- Bir de sol kulağı mat gördüm dedi. İki ay önce kızımızın kulağı ağrıdığı için damla kullandık ama geçti sanmıştım. Bunun için ne yapmamız gerekiyor?
- Son olarak da geçen ay bademcikleri iltihaplandığında istemesem de antibiyotik kullanmamız gerekmişti. Düzenli kullanmıştık. Ben ilaca çok karşı bir anneyim yine mi kullanmak gerekecek acaba? Ya da doktorumuzun bademciklere karşı alacağı önlem, antibiyotik almamızı engelleyecek midir? Bu bademciklerin iltihabı antibiyotik olmadan geçmez mi? Antibiyotik yerine ne yapılabilir?
Çok soru oldu evet biliyorum şimdiden yanıtınız için çok teşekkürler.
|