Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademcikler ve Önlem

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10660
Tarih: 05 May 2025 Saat 02:01

Konu: Bademcikler ve Önlem
Mesajı Yazan: duygu07
Konu: Bademcikler ve Önlem
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2008 Saat 22:10

Selamlar Kadir Bey.

Bugün rutin kontrol için doktora gittik ve tesadüf ki 17 aylık kızımız Nil, salya sümük ve öksürüklüydü ama ben ilaç kullanmaya karşı olduğum için doktora bunun için iki gündür danışmamıştım bile. Sadece öksürüğüne karşı sizin tavsiyelerinizden okuduğum bal ve limon karışımı ve buhar makinesı ve de burun damlası kullanıyordum. Bu arada bolca da balgam çıkarttı. Öksürük kalmadı ama burnu akmaya devam ediyordu. Genel durumu çok normal. Sadece geceleri ağzından nefesle sesli uyuyor.

Prevenar son dozunu ve suçiçeği aşılarını geçen ay hasta olduğu için yaptıramamıştık ama şimdi de aynı hastalık başımızda ve bugün de aşıları olamadık. Bademcikleri iltihaplanmış ve doktorum bu iltihaplanma geçen ayda da oldu deyip tedbir için geçen ay yaptırdığımız boğaz kültürünü bir daha yapalım dedi. Yarın sonuç çıkacakmış ve ona göre de ayda bir bazı bebeklerde görülen bademcik iltihaplanması için önlem alınacakmış. Ateş de yüksekti geçen hastalandığında ama bu kez çok yükselmedi.

- Bu tarz hastanız oldu mu ve sizin önerilerinizi de almak isterim. Ben de küçükken hatırlıyorum uzun süre penadur kullanmıştım. Sürekli bademciklerim iltihaplanırdı. Nil’de de mi böyle olacak sizce?

- Nil kreşe gittiği için mi bu tarz hastalıkları kolay kapıyor buna da kafam takıldı. Yani sizce sürekli oradan hastalık alıp savaşıyor mu?

- Bir de sol kulağı mat gördüm dedi. İki ay önce kızımızın kulağı ağrıdığı için damla kullandık ama geçti sanmıştım. Bunun için ne yapmamız gerekiyor?

- Son olarak da geçen ay bademcikleri iltihaplandığında istemesem de antibiyotik kullanmamız gerekmişti. Düzenli kullanmıştık. Ben ilaca çok karşı bir anneyim yine mi kullanmak gerekecek acaba? Ya da doktorumuzun bademciklere karşı alacağı önlem, antibiyotik almamızı engelleyecek midir? Bu bademciklerin iltihabı antibiyotik olmadan geçmez mi? Antibiyotik yerine ne yapılabilir?

Çok soru oldu evet biliyorumEmbarrassed şimdiden yanıtınız için çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2008 Saat 09:56
Doktor ne derse desin, eğer çocuğun ateşi yoksa, kesinlikle antibiyotik kullanmayın.
Doğru, yuva ya giden çocuklar 2 sene (kış) çok hasta olurlar. 10 ateşli hastalıktan 1-2 tanesi bakterieldir, yani antibiyotik gerekebilir. gerisi viraldir, antibiyotikler, ters etki yaparlar.
17 aylıkta bademcikler sorun olmaz. Benim "-Beta diye bir virus-" yazımı okuyun.
Kulak hadiseleri daima, gripal enfeksiyonlar iyileşirken olur. İlaçlı burun damlaları ile düzelirler. Eğer çok çaresiz kalırsanız, lökosit(WBC)ölçtürün, düşük çıkarsa viral enfeksiyondur.
17 aylık çocukta "Penadur" kullanmayı düşünmüyorsunuz herhelde...

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 00:23

Cevabınız için teşekkür ediyorum ve bugün doktorumuza gittik. Sonuçlarımız temiz çıktı. O da aynı sizin söylediğiniz gibi antibiyotik ateş olmadan gereksiz dedi. 

Geçen kış bronşloit (yanlış yazmış olabilirimEmbarrassed) olmuştu kızım. Bu nedenle şimdiki hastalığında hafif öksürüğü için sadece önlem olarak günde 3 x 2/3 ölçek benical şurup verdi. Bir de burun tıkanmasını önleyin dedi.
Penaduru doktorum bahsetmediSmile Benim benzetme çalışmamdan kaynaklandı. Ama şükür ki ona gerek yokmuş. Size iki şey daha sormak istiyorum Kadir Bey.Embarrassed

- Prevenar ve su çiçeği aşılarını Nil iyileştikten (yani 4-5 gün sonra) ikisini birden yaptırmak sakıncalı mıdır? Doktorumuz : "Bademcikleri düzelip, geniz akıntısı bitince sorun olmaz aşıların ikisini birden yapalım" dedi ama siz ne yapardınız bu durumda? Sakıncalı mıdır ikisini birden yaptırmak?
- Bu arada grip aşısını da yaptıralım mı bizim durumumuzda önerir misiniz? Yani Nil iyileştikten sonra mı, şimdi mi yaptıralım ya da yaptırmayalım mı? Aşı için son yaptırma süresi kasımda bitiyormuş. Eczaneden öğrendiğime göre. Bu yıl kreş nedeniyle epey hastalanacağız sanırım. Grip aşısını da hastalığı daha hafif atlatmaya yardımcı olur diye yaptırmak istiyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.Embarrassed
Sevgiler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 10:28
Benical'i, sadece tahriş öksürüğünde kullanabilirsiniz. Gripal enfeksiyonlarda ve "bronşiolit" te öksürüğü kestiği için, zararalı olur.
Eğer gerekli ise 3 aşı bile (değişik bölgelerden olmak şartı ile) aynı günde yapılabilir. Bademciklerin düzelmesini veya akıntının geçmesini beklemeye bile gerek yoktur.
Aşı için son gün Kasım ayı diye bir şey yok, saçmalamışlar. Geç kalmak, siz grip olduğunuz zamandır. Yoksa isterseniz Ocak-Şubat aylarında bile yapılabilir. Mühim olan siz grip olmadan aşı olmanız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat