Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bitanem

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10686
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 08:04

Konu: bitanem
Mesajı Yazan: nurten...
Konu: bitanem
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 11:22
selam dr.bey benim oğlum çok gazlı olduğu için bir ay süreliğine iki gaz ilacı verdi doktorumuz s.b si.ple.x o ilacı kullanırken günde 3 defa kaka yapıyodu şuan ilacı bıraktık vede artık günde 1 kez yada 2 günde 1 kez yapıyo bu normalmi ben sütümmü azaldı acaba diye korkuyorum.birde 3.5 aylık bebeğin kilosu ve boyu ne kadar olmalı ortamala olarak teşekkürler iyi günler

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2008 Saat 18:58
Bebekler 2. aydan sonra 4-5 günde bir kaka yapabilirler. Gazını düzgün çıkarırsanız, hiçbir ilaca ihtiyacınız olmaz.
Ağırlık 5.2kg. boy 60cm. olmalı.

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2008 Saat 11:13
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Bebekler 2. aydan sonra 4-5 günde bir kaka yapabilirler. Gazını düzgün çıkarırsanız, hiçbir ilaca ihtiyacınız olmaz.
Ağırlık 5.2kg. boy 60cm. olmalı.
cevaplarınız için teşekkürler bu arada benim oğlumun 3 aylık kontrol kilosu 6100 boyu 63 idi herhalde annesütü şimdilik yeterlidir çok sevindim sizin yazdıklarınızdan fazla kilo vede boyu Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 10:53
dr .bey günaydın sizide yoruyoruz kusura bakmayın ama sizden başka danışacağım kimse yok oğlum haifi bir grip oldu sadece burnu tıkandı bende serumla onu rahatlatıyodum ama serum yüzündenmidir bilmem sürekli kusuyor vede tabiki tekrar emmek istiyor bunu gören büyüklerim çocuğun midesini bozduğumu söylüyorlar bana sürekli bebeğimin kilo kaybettiğini bir dr .gitmemi mamaya başlamam için ısrar ediyolar ne yapmalıyım acaba bende bir hata varmıdır o her istediğinde emzirdiğim için lütfen cevap verin çok moralim bozulduCry 

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 11:13
Eğer bir bebek iyi besleniyorsa, 1) Su içmesini sevmez, verildiğinde iğrenir gibi yapar.
                                                   2)Günlük idrar sayısı 4'den fazladır.
                                                   3) Kakası cıvık çıkar.
Aç kalan bebek, suya saldırır, idrar sayısı 4'den azdır, kakası top-top kestane şeklinde çıkar.Siz büyüklerinizi değil, bebeğin kakasını ciddiye alın, daha bilgi vericidir. 
Nezle-grip esnasında bebeklerin iştahsız olması normal ve geçicidir.
Anne sütünden vazgeçmeyin, şüpheniz varsa bana boy ve kilo bilgilerini yazın.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 11:25
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Eğer bir bebek iyi besleniyorsa, 1) Su içmesini sevmez, verildiğinde iğrenir gibi yapar.
                                                   2)Günlük idrar sayısı 4'den fazladır.
                                                   3) Kakası cıvık çıkar.
Aç kalan bebek, suya saldırır, idrar sayısı 4'den azdır, kakası top-top kestane şeklinde çıkar.Siz büyüklerinizi değil, bebeğin kakasını ciddiye alın, daha bilgi vericidir. 
Nezle-grip esnasında bebeklerin iştahsız olması normal ve geçicidir.
Anne sütünden vazgeçmeyin, şüpheniz varsa bana boy ve kilo bilgilerini yazın.
3.ay kontrolünde kilosu 6090 boyu 63 cm  idi 25 haziran doğumlu haftaya 4.ay bitecek kontrolune daha 15 gün var  şuanki kilo vede boyunu bilmiyorum ve kakası cıvıktır herzaman bazende yeşil yapar ben hiç su vermiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 11:35
Bebeğiniz 3 aya uyumlu. Hiçbir zaman aç kalmamış.
Yaşlı kadınlarda "bebek besleme" içgüdüsü vardır. Sizin meme vermenizden hoşlanmazlar, meme olmasa ve onlar, bir mama hazırlayıp yedirseler, keyifleri yerine gelecek ama siz memeye devam edin.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 11:39
çok teşekkür ederim dr.bey içim rahatladı cevaplarınızlaNuke

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 14:07
dr.bey sizi yeniden rahatsız edicem ama oğlumu dr.götürdüm bana burun akıntısının broşlarına indiğini ve de zatüreye cevirebileceğini söyledi birsürü ilaç yazdı DUOCID ampul6 tane sabah akşam vede aynı ilacın şurubu iğneler bittikten sonra kullanmak için muconex şurup balgam için sizce ben ne yapmalıyım kilosunuda baktı6440 gr çıktı ben bişeyi yok zannederken çok ilaç yazdı ne yapmalıyım hiç ateşlenmedi Cry

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 16:34
3aylık bebeğe iğne vermek....... söyleyecek söz bulamıyorum...Ne iğnelere nede şuruba ihtiyacınız yok. Serum fiz. bol kullanın, öksürük artarsa, "limonlu bal " verin. Yarım fincan su üzerine 1 tatlı kaşığı bal, üzerini limonla tamamlayın, öksürdükçe 2-3 tatlı kaşığı kadar verin, artanı ertesi gün atın, yenisini hazırlayın. İlaçların hiçbirine ihtiyaç yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat