Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

babadan ayrılık ve oğlumun etkilenmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10735
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 06:41

Konu: babadan ayrılık ve oğlumun etkilenmesi
Mesajı Yazan: sengul
Konu: babadan ayrılık ve oğlumun etkilenmesi
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2008 Saat 10:55
file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cd%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml -

file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cd%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml - Özlem Hanım merhabalar.

file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cd%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml">Eşim  kasım ayında 6 aylığına yurtdışına gidecek.  6 yaşında,  anasınıfına giden oğluma,    bu durumun geçici olduğunu, herkesin annesinin babasının zaman zaman iş için gidebileceğini,…., dile getirdik. Ben  zaman zaman hepimiz ayrı  kalabilirizde desemde    etki etmiyor. Bazen  babasının fotoğrafına bakıp bakıp ağlıyor.  Veya konu açıldığında hemen gözleri doluyor, onu çok özleyeceğini gittiğinde fotoğrafına bakıp ağlayacağını    dile getiriyor. Bayağı etkilenmiş.  Aslında  yazları tatilde 1-1,5 ay ayrı kalıyorduk. O zaman etkilenmiyordu.  Acaba biz mi hata yaptık 6 ayı belirterek. Çünkü 6 ay kısa mı diye soruyo bizde  o kadar kısa değil diyoruz.Confused

file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cd%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml - Bu konuda ne yapabiliriz? file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cd%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml -

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 17:57
Özlem hanım cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.  Oğlumun hassaslığı hala üzerindeConfused galiba desteğe ihtiyacımız var..
teşekürler...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2008 Saat 00:46
çocuklar bu tarz haberleri çok önceden vermemekte yarar var.gitmeden bir gün önce söylemeniz daha uygun olurdu. çünkü çocuklar söylediklerinizi zaman yaymakta güçlük çeker ve beklemeye tahammül edemezler. 6 ayın anlamını da anlaması zor olacaktır. ona zmanı anlatmak yerine daha farklı bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. babasının sık sısk arayacağını istediği zaman onunla konuşabileceğini yapabiliyorsanız onu webcam  ile görebileceğini babasının mektup yazaacağını, bir yaş bile büyümeden geleceğini söyleyebilirsiniz. ayrıca sizin de babayı özleyeceğinizi ve beraber babyı hatırlamak için neler yapabileceğinizi konuşun. onu anladfığınızı, benzer duygularınız olduğuu ve ikinizin bununla baş edebileceğini, babayı beklerken neler yapabileceğinizi konuşabilirsiniz. konuyu açtığında kapatmayın, hüznünü yaşamasına izin verin ancak alternatifler üretip neşelendirmeye çalışın

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat