Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

baba cezaevinde

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10748
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:17


Konu: baba cezaevinde
Mesajı Yazan: krizantem
Konu: baba cezaevinde
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2008 Saat 17:06
arkadaşımın eşi kazaya sebebiyet vermekten şuanda cezaevinde 7 yaşında ilkokul 1. sınıfa giden bir oğlu var babası cezaevine gireli 10 gün olmuş çocuk hergün babayı soruyormuş. iş için gitti diyorlarmış ama çocuk durmadan sorup ağlıyor. o zaman telefon açalım diyormuş çocuğa babasının nerde olduğu söylenmeli mi? söylerken nasıl açıklanmalı? sınıfta ağlıyormuş öğretmeni söylemiş. bir uzmandan yardım almadan bu durum aşılabilir mi? eşi cezaevinde olduğu için maddi olarakda zor durumdalar şuan.
şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: krizantem
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2008 Saat 15:58
özlem hanım sanırım sorumu görmediniz
bu çocuğa nasıl yardımcı olabiliriz? en son bu hafta sonu gördüm benim babam gitti gelmiyecek diyor. babasının çalışmak için gittiği söylenmiş çocuğa ama inanmıyor. babam bizi bıraktı gitti diyor ve ağlıyor. bu konuda tavsiyeniz nedir?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2008 Saat 17:13
babayı cezaevinde görme şansı varsa ona çocuğuna mektup yazması söylenebilir. mektup çocuğa babasının onu terk etmediğini gösterir. ayırca çocuğun algılama düzeyine göre babanın gelemeyecek bir yerde olduğu anlatılabilir ve nedeni açıklanabilir. bu durumu nasıl olsa öğrenecek. bunu aile dışı birinden hakaret tarzında duyması ailesine olan güvenini de zedeler. cezaevinde olduğunu söylemek zor ama onun da anladığı bir dilde durumu açıklamak çocuğun babam beni terk etti duygusunu hissetmesinden dah iyidir. babalar bile yanlış yapabilir ve cezasını çeker. ama yine baba olmaya, iyi olmaya devam edebilirler. kendileri durumu açıklamakta güçlük çekiyorlarsa bir uzmandan destek alabilirler.

-------------
özlem


Mesajı Yazan: krizantem
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 11:49
ilginize teşekkür ederim özlem hanım çocuk için doktordan randevu aldılar doktora götürecekler gün geçtikçe durumu kötüye gitmeye başladı.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat