Merhaba Kadir Bey,
Ben size yaklaşık 1 ay önce yine yazmıştım ve şu an 15 aylık olan oğlumun aşağıdaki gibi çıkan kan tahlilini göndermiştim. Sizde bana kansızlık yok gribal enfeksiyon geçiriyor demiştiniz. Bu tahlili yorumlayan doktora grip olduğunu özellikle söylememe rağmen kansızlık tanısı koymuştu ve üstelik 1,5 ay kan ilaçı kullanmamız sonunda yine aynı sonuç çıkarsa akdeniz anemisi taşıyıcısı olabileceğini söylemişti. Bana sizin söylediğiniz doğru geldi kan ilacını kullamadım çünkü size grip olduğunu yazmamıştım.
Dün pnomokok aşısı için başka bir hastaneye gittik. Doktor eski kan tahlilini istedi. o zaman çocuğun grip olduğunu kan sonucunun doğru olamayacağını söyledim oda aldırmadı ve diğer doktorun söylediklerini söyledi. Oda 2 ay kan ilaçını kullanın sonuç aynı çıkarsa akdeniz anemisi taşıyıcısı olabilir dedi 
Şimdi benim kafam karıştı. Ben doktor olmadığım halde gripken kan tahlilinin doğru çıkmayacağını biliyorum. Ayrıca akdeniz anemisi gibi durumlarda kan ilacı kullanılmadığını da sizin yazılarınızdan okudum. Ama ikilemde kaldık eşimle. Bize Ankara'da yaşayan iyi bir doktor önerebilir misiniz?
WCB L 5,5
RCB H 5,48
HGB 11,9
HCT 35,4
PLT 429
PCT 0,40
MCV L 64,5
MCH L 21,8
MCHC 33,8
RDW H 17,1
MPV 9,2
PDW 11,2
LYM% H 50
MON% 8,5
EOS% 2,1
GRA% L 39,4
BAS% 0,0
NIL%
LYM 2,7
MON 0,47
EOS 0,12
GRA 2,2
BAS 0,00
RBC ALERTS 6,9,10
OTHER ALERTS 2
Lütfen bana yardım edin kafam çok karıştı.
Herşey için sonsuz teşekkürler.
|