Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızım korkuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10992
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:49

Konu: Kızım korkuyor
Mesajı Yazan: gulay571
Konu: Kızım korkuyor
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 08:56
Günaydın Kadir bey kızım ceren 2 yaşında. görümcemin oğlu örümcek adam maskesini taktığı ve kızımın o maskeden korktuğu günden beri kızım artık herşeyden korkar oldu önceden kapı zili çaldığında kapıyı açmak için koşan kızım artık zil çalınca anne öcü korktum diyor. dayıları aslan gibi kükrüyorlar güya şaka yapıyorlar. bu sesten bile çok korkuyor hemen koşa koşa kaçıyor tabi ağlayarak. üs kattan bir tıkırtı yada yüksek sesle yanımızdan geçen bir kamyon sesinde bile anne öcü diyor. belki 10 dakika kucağımda titriyor. bu durumda ne yapmamız gerekiyor kızım korkusunu nasıl yenecek ona nasıl yardımcı olmalıyım. ilerride psikolojisini olumsuz etkilemesinden korkuyorum. özgüveni eksik bir birey olarak yetişmesini istemiyorum sizce ne yapmalıyım ne olur yardım edin. çocuk psikoloğuna götürmelimiyim

-------------
Gülay YILDIZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 09:26
Çocuklarda korkma, mutlaka birisinin o çocuğu korkutması ile başlar. Öncelikle bu şahıs veya olaydan uzak tutulacak, zamanla çocuk unutur.Korktuğu anlarda sizin onu teskin etmeniz, konuşmanız, izah etmeniz çok önemlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat