Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızımın gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11000
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 11:37

Konu: kızımın gelişimi
Mesajı Yazan: ceylinsu
Konu: kızımın gelişimi
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 12:16
Kadir bey bugün ceyline karma aşı 4.doz yapıldı.16 aylık kilosu 9.500 gr boy 78.5 cm gelişimi nasıl.bıngıldağı henüz kapanmamış 18.aya kadar beklicez.

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:03

Genelde karma aşının 4. dozu 18. ayda yapılır ama ....hadi bakalım,  neydiki dr. un acelesi??

76cm. ve 10kg. olmalı.Boy fazla ,kilo az. İyi yiyip çok hareketle yakan bir çocuk, şişman olması çok zor . Manken gibi bir kız olacak.Bıngıldak önemli değil..

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:14
erken aşı olması sorun olmaz umarım.
valla beni o kadar çok mutlu ettiniz ki.zayıf derler hep kızıma moralim bozulurdu.çok teşekkür ederim.StarStarStarStarStar

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:38
Kadir bey birkaç yerde denk geldim diş fırçalamayla ilgili.bizim de başlamamız gerekir mi alışkanlık kazanması ve diş bakımı açısından ve nasıl yapmalıyız diş macunu kullanmalımıyız diş fırçası yumuşak mı olmalı

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:57
Sizin için çok,çok erken..Acele etmeyin. Önce oyuncak niyetine eline ufak,yumuşak bir fırça veriyoruz, sizi seyrediyor, özenip oda fırçalamaya  ve diş macunuda istemeye başlıyor, ondan sonra esas diş fırçalamalar başlıyor.

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 20:32
aşı acaba iştahsızlık yaparmı bugün bir kase çorbayı zor içti ve bian çok eğleniyor bi an çok huzursuz oluyor bunlar normal mi

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 10:42
Şimdiki modern aşılar, ateş veya iştahsızlık yapmaz. Çok üstüne varmayın bekleyin, açıkıp istesin, o zaman verin.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 14:36
Kadir bey reklamlarda zin...mega çıkıyo.bunlardan kızıma verebilirmiyim (16 aylık)ya da buna benzer bişey.çünkü eti kıyma olarak yemeklerde kullanıp verebiliyorum ama tavuk özellikle balık yemiyor tonbalığı alıyorum onuda yemiyor tavuğu çorbaya ince ince doğrayıp  yapıyorum farketmeden yiyor.vitaminini alıyordur umarım ama malesef balık çorba bilmiyorumEmbarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 16:43
Et yedikten sonra, balık veya tavuk isterse yer, istemezse yemez. Moğolistanda, Tibette insanlar balık mı yiyor?Et olsunda ne eti olursa olsun, yeterlidir.
TV lerdeki reklamlara aldanmayın, tabii yollardan almak daima daha üstündür.Etin vitamini yoktur, esas madde, proteindir.

Mesajı Yazan: nilgün
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2008 Saat 21:14
hocam bu 4.doz karma aşıyla ilgili bende arkadaşla aynı şeyi soracaktım.benimde ikizlerim 14.5 aylık bizide 16 aylıkta sağlık ocağına çağırdıalr.kendimde sağlıkçıyım gidip sebebini sordum biz hep 18 diye öğrendik ve uyguladık.onlara göre 3.yani bir önceki doz 4.ayda yapılıyorya 1 yıl sonra rapel olunca 4+12 =16 ay yapıyormuş bana pek doğru gelmedi ben 18 ayda yaptırmak istiyorum.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 10:07

İşin doğrusu, karma aşıları hala 1 ay ara ile yapanlar var, bunların hesabına göre, 4. aşı 16. ayda oluyor. Halbuki işin doğrusu, 2 ay ara ile yapmaktır. O zaman, 4. aşı 18. ay civarına gelir. Eskiden kırsal bölgelerde aşılama için hastanelerden doktor devşirilir ve bu devşirme doktorlarda aşılama işini çabuk bitirip, kendi bölgelerine dönmek için, aşıları 1 ay aralarla yaparlardı. Bu kötü alışkanlık buradan gelir.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 12:34
Kadir bey kızımın 3 gündür burun tıkanıyo hapşırmaları da gün geçtikçe artıyo ateşi yok nezle oldu galiba.bunun ilerlememesi için ne yapabilirim benden geçti sanırım çünkü boğazlarımda ağrı var

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 12:46
Kadir bey beslenmesiyle alakalı sorum olcak ben kızım doyup doymadığını anlayamıyorum çünkü yemeği oyuna çeviriyor besleyiciliği nasıl
sabah uyandığında 10.00 gibi pirinç unu yapıyorum sütle(peynir süt tüketmiyor kahvaltı yapmıyor bu nedenle sütü bu şekilde tüketmesini istiyorum)az yiyor yarım kase kadar
11.00 gibi kahvaltı hazırlıyorum ama tüketmiyor
11.30gibi d... meyveli yoğurt veriyorum
uyuyor
13.00 gibi çorba içiyor(genelde yoğurt çorbası şehriye çorbası)yarım kase
14.00  d... meyveli yoğurt veya puding
arlarda elma ve ya armut
17.00 makarna(7 adet kadar yiyor)
19.00 akşam yemeği
meyve suyu
23.00 pirinç unu(yarım kase)
 geceleri anne sütü

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2008 Saat 16:16
Beslenmesinde bir problem yok, pirinç ununu günde 1'e indirin. Çorba yerine etli bir sebze yemeği verin. Yakışanını yoğurt ile karıştırabilirsiniz. (Kabak dolması gibi)
Ayrıca da anne sütü alıyor, onu hesaba katmıyormusunuz???
Zorlayıp, yemekten nefret ettirmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat