Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıda sevmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11187
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 15:10

Konu: ek gıda sevmiyor
Mesajı Yazan: candyy
Konu: ek gıda sevmiyor
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2008 Saat 11:15
Selam doktor bey.Kızım 2880 gram,49 cm doğmuştu.Şimdi 10 aylık oldu.72 cm,8700 gram ve 42,5 cm baş çevresi.
6,5 aylık emekledi,3 aydır tutunup ayağa kalkabiliyor.3 dişi var,çok hareketli. Anne sütü ile besleniyor. Doğduğundan itibaren sık enfeksiyon geçirdi ve çok ilaç kullandık.Sanırım bu yüzden kaşık sevmiyor.Ek gıdalarda çok zorlanıyoruz. Pilav,dolma içi,patates,bisküvi,kek gibi katı şeyleri elimle verince çok az yiyor.Yoğurt,yumurta sarısı vs. kandırarak oyunla az az yediriyorum. Bazen yoğurdu severek yediği de oluyor ama genelde iştahsız.Sadece anne sütü almak istiyor. Artık büyüdü ve anne sütü ile yeteri kadar beslenememesinden korkuyorum. Diş çıkarma dönemi nedeniyle iştahsız olabilir mi? Alıştırmak için aç bırakmak doğru bir yöntem mi? Neler yapılabilir? Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: candyy
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2008 Saat 11:33
Doktor bey bir de benim kızım çok gazlı bir bebekti.7,5 ay boyunca çok sancılı geçti.Şimdi eskiye göre iyi ama yine de bazı geceler çok sık uyanıyor,emiyor ve sakinleşerek uyuyor.Bazen de emmeden gaz çıkarıp tekrar uyuyor.Hala gazlı olması normal mi? Diş çıkarırken karın ağrısı olur mu?
(Kızım günde 1 ölçek minadeks fer kullanıyor)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2008 Saat 13:41
11 aylık çocuk gibi.  3.5 kg. doğanlara yetişip, 1 ayda geçmiş. Anne sütü alması çok iyi, devam, kendisi bıraksın,siz kesmeyin.
Demirli ilaçlar barsak florasınıda bozabiliyor, demiri kesin.Gazın sebebi de olabilir. Ek gıdalarda acele etmeyi, benim anneler arasında sadece anne sütü verme rekoru 2 sene ..
Dişler çıkarken hiçbir rahatsızlık vermez, hepsi kocakarı uydurmasıdır.
Aç kalmaz merak  etmeyin. Etli ve sütlü gıdalara öncelik tanıyın.

Mesajı Yazan: helincan
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2008 Saat 16:13
hocam benim 18 aylık kızım çok sık kabız oluyor.bu aylarda açlıktan olabilir mi?öyle diyorlar da...merak etmeyin aç kalmaz demişsiniz.. bir de şuna bağlıyorlar.kızım ilk defa 7 aylıkken kabız oldu ama kakasını yapamıyordu.tane tane kestane şeklinde değildi.,az değildi.bana o günden beri bu çocuk aç diyorlar.anne olarak beni çok yıprattı bu sözler..yaptığında da çok kalın ve uzundu.dikkat ettim kabız oluşu da demir ilacı kullanmamızile baş gösterdi.beni kızıma bakamamakla eleştiriyorlar.psikolojik olarak yıprandım.onlarla olabildiğince çok az görüşmeye çalışsam da olmuyor.aile sonuçta.ne yapıpı edip başarıyorlar içime kurt düşürmeyi..tabi ki sizinle tanıştığımdan beri bu çok ciddi oranda azaldı.
tşk

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2008 Saat 08:59
Hele bir, boyunu kilosunu yazında birde biz değerlendirelim.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 08:14
kızım 18.5 aylık.bir ay önce 10kg.79cm idi.tşk

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 12:53
Boy ve kilosu ayına uygun,sadece şişman değil....

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 13:51
yani aç kalmaz demiştiniz ya.çocuk ne olursa olsun bir şekilde yemek yer ve aç kalmaz mı?kaç aylıktan sonra kabızlığı açlığa bağlamıyorsunuz? beni o kadr suçluyorlar ki .net olarak sormak istedim.tşk

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 14:37
İki çocuk ele alalım. İkiside aynı miktarlarda ve kalitede beslensinler. Biri öbüründen daha hareketli ve daha fazla enerji sarfederse, kakası sertleşebilir, kilosu daha az olabilir.
Bizim bahsettiğimiz bebekler, sadece anne sütü alan bebekler. Bu yaştaki bebekler yürüyemedikleri halde bile enerji sarfiyatları farklı olabiliyor. Önünde yiyeceği olan hiçbir çocuk aç kalmaz.
Dikkat edin, yaşlı kadınlarda çocuk besleme içgüdüsü vardır, sizin meme vermenizden hoşlanmaz ve sizin devre dışı kalmanızı istereler. Size; seninkide mememi? Bizimkiler şöyleydi böyleydi, bizim sütlerimiz duvarlara fışkırırdı!! gibi laflarla sizi memeden soğutup, sizin yerinize geçmeyi umarlar. Takmayın onları...

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 14:41
çok teşekkür sabırla cevapladığınız için...ellerinizden öpüyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat