Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

küpe yüzünden iltihap

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11253
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:55

Konu: küpe yüzünden iltihap
Mesajı Yazan: ceylinsu
Konu: küpe yüzünden iltihap
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2008 Saat 14:50
Kadir bey kızım 16 aylık 2.5 ay önce kulağını eczane de deldirtmiştik.dün devamlı kulağını elliyodu ve huzursuzdu bugün uyuturken farkettim kulak memesi şişmişti be sert bi tabaka gibiydi.hemen küpeyi çıkarttım irin gibi bişi aktı diğer kulağıda şişcek miş gibi ne oldu anlayamadım lütfen yardımcı olun. 

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 12:18
Kulağı küpeden mikrop kapmış, öbürüde olur diye birşey yok, ama her ikisinede tentürditot sürmenizde fayda var.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 22:11
Kadir bey şiş olan kulak memesinin ön tarafında bişi yok ama arka tarafı mor gibi sanki kan toplamış gibi ve şiş sert böyle devam etmesi bi sorun oluşturur mu küpeyi çıkartmıştım banyo yaptırsam etkiler mi tentürditot dışında uygulayabileceğim bişi var mı

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 10:13
Banyonun bir zararı yok, doku içine kanama olmuşsa öyle mor leke görülür, boşaltılması içap edebilir, bir sağlık kuruluşuna gösterin.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 11:05
geçen gün gitmiştim bactroban ve erasef vermişti.tekrar gitmelimiyim.
büyüklerimiz kulağına ip tak diyor takmalımıyım yoksa  hurafemi buda.
(çekinerek soruyorumEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed)

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 14:05

İp daha kirli bir cisim, orada yabancı cisim olduğu sürece iltihap geçmez. Öncelikle iltihabın geçmesi için, küpe ve benzeri şeyler çıkarılır.Maalseef delik kapanabilir, küpe için acele etmeyin.

Mesajı Yazan: pisim
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2008 Saat 14:19

geçmiş olsun gerçektende küpe için çok küçükler bence. kendi eline takılabilir başka çocuklar da merak edip çekiştirebilir. acısı da cabası. o kadadr acelesi de yok ki...

sevgiler

-------------
http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat