Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

süt meyva suyu içmiyor, kahvaltı yapmıyor.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11293
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:01

Konu: süt meyva suyu içmiyor, kahvaltı yapmıyor.
Mesajı Yazan: acura
Konu: süt meyva suyu içmiyor, kahvaltı yapmıyor.
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:06
İyi günler doktor bey 13,5 aylık kızım hala emiyor ve 2 yaşa kadar emzirmeyi düşünüyorum siz yavaş yavaş hazır süte alıştırmamı söylemiştiniz ama kesinlikle su dışında hiçbir sıvıyı hiçbir şekilde içmiyor. tadına bile bakmıyor. gelişimi iyi ama ben günde ne kadar süt içtiğini bilemiyorum. Sizce bu konuyu önemsememelimiyim zamanla kendisi diğer sıvıları içermi ne yapmak gerekir?
Birde 2 haftadır kahvaltı yapmıyor. gece emerek uyuyor ve 3 kere kalkıp emiyor. acaba bu onu doyuruyor olabilirmi yada ard arda 4 diş çıkardı diş çıkarmasından olabilirmi? daha önceleride aynı şekilde emiyordu. açıkcası ne yapacağımı biraz bocalıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:31
Gerek olursa, ilk vereceğiniz gıda süt olsun demek istedim, illaki süt içecek değil. Eğer anne sütü yeterli geliyorsa, su dahil hiçbirşey içmez...
Gireni hesaplayamıyorsanız, çıkanı hesaplayın, cıvık, altın sarısı kaka iyi beslendiğini gösterir.
Dişlerle hiçbir alakası yok....
Sizin bir sebepten dolayı (genellikle bebeğin kuvvetli uyarması sonucu) anne sütünüz çok artmış, çocuk başka bir şey yeme ihtiyacı duymuyor.

Mesajı Yazan: acura
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2008 Saat 16:44
cevabınız için çok teşekkür ediyorum ve bu durumda birini seçmem gerekecek sanırım sizce gece emmesi mi daha iyi olur, kahvaltı yapması mı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2008 Saat 10:19
Her zaman anne sütü tercih edilir.
Size zor gelebilir ve kaytarmayı düşünüyor olabilirsiniz ama emin olun sizin için en rahat besleme yöntemi anne sütü vermenizdir. Anne sütü hem pratiktir, hem rahatlıktır. Etrafın gazına gelmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat