Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlumun gelişimi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11465
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 04:22

Konu: oğlumun gelişimi?
Mesajı Yazan: sweety
Konu: oğlumun gelişimi?
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 10:13
hocam bu başlıklı birçok konu vardı benim de kafama takıldı size danışmak istedim...
bize dr.umuz minyon bir çocuk olursa şaşırmayın dedi oğlum için..
18aylık 10800kilo 83cm boy sizce nasıl ve bıngıldağımız hala tam kapanmadı
16 aylıkken devit ampul verdi bir tane dr. ve 18aylık dah akapanmamış olursa bir tane daha veririz dedi..
kemikl gelişimi zayıf olduğu için boyu uzamıyor olabili rmi?
takviyesi yapıldığında normal değerlere çıka rmı?
anne 1.60 baba 1.85 boyunda bu arada..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 10:21
18 aylık boyu, 80cm. dir...Sizin 3cm. fazlanız var!!!! Kilosu 400g. eksik. Belliki çok hareketli kuduruk bir çocuk, yediğini yakıyor, kilo almıyor ama boyu uzuyor. Merak edilecek bir husus yok, D-vitamini vermek için bıngıldağına bakmıyoruz, onun arazları başka. Ayrıcada kapanmamış bıngıldağı kapatma tedavisi diyede bir şey yok...

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 10:27
çok teşekkür ederim hocam..tam dediğiniz gibi,kudurukluğun sınırlarını zorlayan bir çocuk...hiçbirşey yapmasa dinlensin diye kucağıma oturtup kitap okurken kolunu bacağını sallıyor,peki bu gelişimi ilerde uzun boylu olabileceğini gösterir mi,süt,yüzme,basketbol boyu uzamasına fayda sağlar mı acaba?
oğlumla akran bikaç çocuk var 87,hatta biri 89 cm onların yanında çok ufak kalıyor oğlum:(
ben 1yaşa kadar boyu çok ileri gidiyordu,47 cm doğmasına karşı 37haftalık 47cm 2900doğmuştu,1aya kadar 5cm bile uzadığı olmuştu6-12aylar arası boyu heray en az 1.5 cm uzardı yazdan beri en fazla 1 cm uzuyor hatta bazen hiç uzamıyor dedim,bıngıldağı da açık dedim,sonrasında alnına filan bastırdı doktoru,kemikleri biraz zayıf dedi,bıngıldak da 3 cm açık vr dedi,biraz fazla dedi..sonra verdi damlayı..
yazın çok güneşe çıkarmamıştım zararlı diye,süt,peynir yoğurt düzenli yiyor,d vitamini neden eksik olur?bıngıldak kapanmazsa bu kötü müdür:(

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:03
Dvitaminini damla olarak verdi ise, mühim değil, esas Dvitamini ampul olarak verilirken dikkat edilmesi gerekir,böyle bir (bıngıldağı kapanmadı gibi) sebeple verilmez...Boyu kafanıza takmayın, güzel süt içmeye devam ederse, 170cm. den fazla olur.Dvitaminin en güzel belirtilerinden biri, göğüs kafesinin "kum saati" gibi olmasıdır. Düzgün bir göğüs kafesi varsa merak etmeyin...
Bıngıldak bazı çocuklarda geç kapanır. Nadiren hastalık belirtisi idir. Piknodisostosis diye pek çok doktorun adını bile bilmediği bir hastalık ...Ressam Tulouse Laoutrec' de vardı, adam o yüzden devamlı şapka giyerdi.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:13
doktor bey,yanlış yazmışım damla diye,devit ampül kullandık...
teşekkür edrim yanıtınız için...
kum saati gibi olması d vitamini eksikliğiniin m,i belirtisidir hocam?

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:21
Evet..

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:37

çok teşekkür ederim hocam...

bu konuyu sorarım kontrolümüzde..doktorumuzu değiştirdik..

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 17:05
kadir bey bizim de doktorumuz kemikleri zayıf dedi,böyle bir hastalığın teşhisi nasıl konulur ve nasıl tedavi edilir.bi de benim boyum 1.55 eşim 1.90  benim bebeğim de minyon  beslenme iyi giderse sizce kac olur?????

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 18:47
"-kemikleri zayıf" diye bir teşhis yok, hani kemikleri ince dese anlarım..
Verdiğiniz bilgilerle ancak anne-baba boyunu toplayıp ortalaması alınır, buda hatalı olur. Önceden tahminde bulunmak, nerde ise imkansızdır. Bir tek, zamanla oluşacak büyüme eğrisine bakarak, kaçıncı "persentilde" olacağı söylenebilir.

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2008 Saat 19:54
merhaba Kadir Bey;
Antibiyotiği bir hafta süreyle kullanmak lazım falan diyorlar.örneğin benim bebeğim bogazında iltihap var diyerek augment....n verdi doktor(ateşle nedeniyle gitmiştik) 2 gün kullandım ateş ve diğer şikayetlerimiz gitti ve ben de kullanmayı bıraktım .belli bir süre var mıdır dedikleri gibi bitene kadar kullanmazsak bağısıklık kazanılır mı? tesekkür

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2008 Saat 09:36
Ateş düştükten sonra antibiyotiğe gerek kalmaz.İnsanlar antibiyotiklere bağışıklık kazanmazlar, "bakteriler" bağışıklık kazanırlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat